Тагарев: Черно море се милитаризира по вина на Путин

Оценката за военните рискове е нараснала
5 фев 2024 22:45, Стела Стоянова
187
Тагарев: Черно море се милитаризира по вина на Путин
Снимка БГНЕС, архив

Сигурността на Европа и сигурността на Украйна са много тясно преплетени. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев по бТВ.

Той отбеляза със съжаление, че регионът на Черно море са милитаризира.

„Има много ясно обяснение, защо Черно море се милитаризира. Това е политиката на Путин и Кремъл“, каза Тагарев. Според него България не може да стои настрана и трябва да търсим решения с нашите съюзници.

„Начинът за гарантираме отбраната си е като инвестираме в собствените си способности. Работим със съюзниците за разполагане на определен видове системи – брегова охрана и ПВО отбрана, което е в наш интерес“, каза Тагарев.

Той посочи, че оценката за военните рискове за сигурността на Европа е нараснала. Тази оценка се споделя от все повече министри. „Ние трябва да сме максимално подготвени, за да предотвратим рисковете“, заяви Тагарев и добави: „Ние говорим за рискове, ако Русия постигне целите си в Украйна и продължи с агресивната си политика. Мир и стабилност в региона може да има, ако Украйна възстанови своите международно признати граници и Русия плати репарации“.

Тагарев заяви, че БТР ще бъдат полезни на Украйна, макар и не на фронта. Той подчерта, че тези БТР никога не са били необходими на МО. „35 години те са стояли в складовете на МВР, не е имало никакви идеи да бъдат използвани“, заяви министър Тагарев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
9
 
2
 
! Отговори
ДО 79 СМЕХ преди 3 месеца
Тъпанаpинoooooo..... САЩ имат 2 военни бази В БЪЛГАРИЯ. Всяка една военна база в БЪЛГАРИЯ е НАТО-вска БАЗА. Я си го прочети пак, да ти попие добре в празната русофилска тиквa... но си го прочети 2-3-4 пъти. Защото това не е пропаганда, а нещо реално. Нещо, което съществува и го има в този миг. Може да идеш утре и да го видиш.
66
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не искам да съм прав и да се докаже, че НАТО нищо няма да пази в България и ще станем жив зян. Сега и сега държавата е абдикирала, представете си да падат бомби и да се разбяга и без това малкото население. Това ще е краят на държавата България. Ако мислете, че източният фронт на НАТО може да се бие с руската федерация трябва да смените дилъра. Русия не е използвала и 20% от капацитета си в сво в Украйна. Видно е че търсят политически отзвук, военно смазаха украинците.
65
1
 
12
 
! Отговори
БЕЛЕНЕ преди 3 месеца
Тагарев строи новото Белене край град Варна. Вече са положени основите на лагера. Журналист от Единная Россиия вече направи репортаж за това, но информацията се прикрива на най-високо ниво. Операцията се провежда в тотална сянка.
64
12
 
3
 
! Отговори
Комунисти, ВНИМАНИЕ! преди 3 месеца
Тагаренко е поръчал изграждането на концетрационни лагери на брега на Черно Море. Щял да затваря русофилите. Фасадата за операцията била, че ще бъдело НАТО-вска военна база, но както всички знаем, няма такъв договор. Строи се концетрационен лагер за копейките. Български Гулаг. Подобие на Гуантанамо Бей - но за русофилите.
63
7
 
2
 
! Отговори
Предан на Германия преди 3 месеца
Bulgarien ist bei Deutschland! Das war sie schon immer. Nun, das wird immer so sein! DEUTSCHLAND und BULGARIEN uber alles!!!! Превод за неграмотните: България е с Германия! Тя винаги е била. Е, това винаги ще бъде така. ГЕРМАНИЯ и БЪЛГАРИЯ над всичко!!!! :))))))))))))))
62
2
 
12
 
! Отговори
тъпомер преди 3 месеца
Първо няма война,а специална операция,подобна на пустинна буря.Ако имаше такава едва ли тук щеше да има кой да се плюмчи.Когато разберете дефеницията война,тогава се плюмчете.Това не ви е Цска Левски и т.н.
61
2
 
16
 
! Отговори
Бай Гъзе преди 3 месеца
Тагарев - Магарев скоро ще изчезне
60
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
България винаги е правила, прави и ЩЕ прави само това, което Германия и каже. България и Германия са най-близки партньори. Били са. СА. И винаги ще бъдат. До гроба. ДА ЖИВЕЯТ ГЕРМАНИЯ И БЪЛГАРИЯ!
59
10
 
4
 
! Отговори
НИЕ ОТ НАТО преди 3 месеца
НИЕ ОТ НАТО ще се борим за всеки сантиметър НАТОВСКА територия. Всички заедно. НАТО е АЛИАНС. САЩ ще се застъпи за НАТО, по простата причина, че ако не го направи, Европа ще се консолидира и пак ще победи Русия, но с негативите, че ще стане новия хегемон, начело с сладурите от Германия. :)
58
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 69 - никакъв украински сценарий не ни се готви, ние сме в НАТО, това е невъзможно в България, а ти си пияница и тотален глyпaк.
57
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Путин всъщност нападна членка на НАТО и уби двама поляци.НАТО му даде само жълт картон - точно това, от което имаше нужда за да продължи своеволията си в Украйна. Който разбрал - разбрал. Това, което описах горе е дипломация от много висше ниво, малко хора ще го разберат, камо ли неукитe българи...
56
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Истината е че колкото и да си лаем, ако не ги спрем тези продажници ще ни вкарат в украински сценарий. Само не знам, кой луд ще ни раздаде оръжия... Не се знае накъде ще запукат.
55
1
 
12
 
! Отговори
СНИМКАТА преди 3 месеца
Това е последната снимка на Тагарев, за ваше сведение. Снимката е от САЩ.
54
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пази Боже, сляпо да прогледа. Путин носи отговорност за Русия, а кой стреля и доставя оръжия за тези стрелби? Кой подстрекава марионетката зеленски? Само България дарява 100 бронетранспортьори, които няма да оцелеят повече от месец, ако не да ги тряснат вкупом при пристигането им... Който сее бури жъне ветрове. В един конфликт винаги има минимум две страни, едната е Путин, а коя е другата?
53
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Тагарев: Черно море се милитаризира по вина на Путин"............НАТО се води съюз за колектива самозащита, а Путин не нападал членка на НАТО. Пробвай със следващия жокер.
52
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лъжец, на бетеерите пишеше Жандармерия, тя се казва така от 1997. Украинците нямало да ги ползват на фронта, а простите българи? Предател! Бетеерите са платени с народни пари. Като са в складовете на МВР какво правят твоите мръсни ръце там?
51
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Черно море се милитаризира по нареждане на НАТО и се изпълнява от слуги като Тагаренко. Русия не е извръшвала офанзивни операции срещу държавите с излаз на Черно море.
50
16
 
4
 
! Отговори
Ще падна от смях преди 3 месеца
k0пейките направо ги хваща рaк като чуят за Тагарев
49
2
 
12
 
! Отговори
Русия преди 3 месеца
Магаренку
48
5
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 месеца
Русия и Украина ,бидейки заедно през цялата история са виновни за застрояването на военни бази на черноморието. Никой да не смее да отделя руснаци и украинци от общата им антибългарска и просъветска вина. Никаква разлика няма между руснак от Чукотка,руснак от Киев и руснак от Москва.Все са руснаци виновни пред света и в частност пред България.