Подлагат терористите от Москва на брутални мъчения

Един от тях остана без едно ухо
25 мар 2024 20:00, Нели Христова
704
Подлагат терористите от Москва на брутални мъчения
Снимка: БГНЕС

Терористите, които почерниха Москва, са подложени на адски мъчения. Изтезават ги с ток, който пускат по гениталиите им. Това разкри известният руски  военен кореспондент Александър Сладков, който е и специален кореспондент на програмата Известия.

"Такива брутални разпити не съм виждал от началото на 2000-те години, свързаха електрически заряд директно в гениталиите на тази измет. Квичи като прасе!", написа той в своя телеграм под снимка, на която се вижда как един от терористите се превива гол на земята. "Но това е само началото! За нашия народ, кучи синове!! И така ще бъде с всяка измет! Всички терористи ще бъдат разпитани."

И това дори не е най-страшното. Кратко видео, разпространявано в руските канали на Telegram, показва очевидното арестуване на един от заподозрените за петъчната терористична атака край Москва. Съобщава се, че заподозреният във видеото е 30-годишен мъж на име Раджаб Ализаде.

В 24-секундното видео човек, облечен в камуфлаж, приковава Ализаде към земята, отрязва дясното му ухо и след това пъха отрязаната плът в устата на Ализаде, преди да го удари с юмрук в лицето. На кадрите Ализаде лежи на гърдите си, а ръцете му са вързани, пишат от Meduza.

В друго видео, очевидно записано след това, дясната страна на главата на Ализаде е покрита с кръв и част от ухото му липсва. Други видеоклипове показват главата му превързана и напоена с кръв. В записа глас извън камерата казва: "Отговаряйте възможно най-добре! Tук съм! Остана ти едно ухо!"
 
Междувременно двама обвиняеми за терористичното нападение в концертната зала "Крокус сити хол" край Москва (б.а. Мирзоев и Рачабализода) се признаха за виновни.

Съдът в московския район Басманни определи мярка за неотклонение арест до 22 май на четирима души, срещу които бяха повдигнати обвинения за извършване на терористичния акт, при който загинаха 137 души, а най-малко 182 бяха ранени, съобщи ТАСС.

Обвинените са Далериджон Мирзоев, Саидакрами Рачабализода, Шамсадин Фаридуни и Мухаммадсобир Файзов.

Мирзоев, Рачабализода и Файзов са граждани на Таджикистан. В информацията не се уточнява гражданството на Фаридуни.

Файзов беше докаран в съдебната зала с носилка, като видимо той е изгубил едното си око, поставен му е и катетър, уточнява агенцията. Според силите за сигурност той е оказал съпротива при ареста.

Отговорност за нападението пое "Ислямска държава", но руският президент Владимир Путин заяви, че извършителите са бягали към Украйна, която според него е подготвяла "прозорец", който да им позволи за се скрият на украинска територия.

Единият от обвиняемите, идентифициран като Далерджон Мирзоев, заяви пред съдията, че е гражданин на Таджикистан.

Другият обвиняем е идентифициран в съобщение в Телеграм на районния съд на район Басманни като Саидакрами Муродали Рачабализода, съобщи Ройтерс. Националността му не се уточнява.

Ако бъдат признати за виновни, те ще бъдат осъдени на доживотен затвор.

Около сградата на Басманския съд в Москва имаше засилено полицейско присъствие. Съдът публикува видео, на което се вижда как полицаи отвеждат двамата заподозрени с белезници в съдебната зала, също както и снимки, на които двамата са седнали зад стъклена преграда вътре в залата.

Руските власти съобщиха, че във връзка с нападението са задържани общо 11 души, включително двамата преки извършители, които са били задържани в Брянска област на около 340 км югозападно от Москва.

Сред загиналите има и една арменска гражданка, съобщи арменското външно министерство, цитирано от ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


704
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
569
3
 
13
 
! Отговори
Ааа, не може така преди 1 месец
трябва да ги настанят в петзвездни хотели и да ги обгрижват денонощо.
568
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истината е, че даже руснаците са ги опекли на шиш и са ги изяли. Дегиди кирливи *** с глупавите си поръчкови материали.Не разбирате ли, че колкото повече виете срещу Русия, толкова повече българи стават русофили. Българинът е опак човек и когато гнусните медии ни набиват разни евро - атлантически простотии и пропаганда, ние ще мислим и правим обратното! Доказателство са коментарите под мен.Продължавайте!
567
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тия благородни терористи са си сготвили руска дроб-сърма.същото го прави и джуджето в украйна.русия е все по слаба.чакаме бунтове и революция.свобода за татарите,ингушите,дагестанците.
566
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
През Рамазан да извършиш това и да си мюсюлманин? Нюлан и украинските служби хептен ни взеха за мезе. Нюлан обеща на Путин асиметрична война. Явно това има предвид.
565
12
 
4
 
! Отговори
Специалист преди 1 месец
Осъждам мъчението откъдето и да идва! Американци, украинци, марсианци ... Всички които измъчват са под, човеци!
564
5
 
23
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 месец
Колкото и да ги мъчат тези все ще е малко.
563
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия четиримата мюсюлмански изверга оттук насетне ще се молят по-бързо да умрат щото братушките са завършени майстори в мъченията. А особено срещу такива индивиди даже и аз не ми се мисли какви ще са.
562
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И в Гуантанамо е имало мъчения, но не показваха нищо по телевизиите, защото знаеха, че ще предизвика отвращение. Помним и скандала със затвора Абу Гариб в Ирак. За мъченията там осъдиха на затвор по 8 -10 г. една дузина американски военни. Но Путин си е по показните неща. Очаквам подобно на Иван Грозни да започне екзекуции на Червения площад. Питате ли се защо се нарича така този площад?
561
2
 
18
 
! Отговори
Аматьор преди 1 месец
До СпециалистВикаш само руските"***"правят такива неща.Клиповете с осакатяването на вързани руски военнопленници от какви същества са правени?На осемнадесет годишно момче от Сибир да му срежеш сухожилията,да го караш на плува и след това да го разстреляш като куче?С такова геройство се хвалеше американски наемник в Украйна. Обградени руснаци се предават, вместо да ги пленят, украински БТР разрушава къщата с тях вътре и американските наемници ги доубиват затиснати под развалините!Та *** били!
560
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И какво му е мъчението срещу тоя??? Играли са му един юмрук в лицето и толкова. Голямо измъчване няма що. А заслужават първоначално да бъда обезобразени от бой и да не могат се познаят като се видят в огледалото тия.
559
1
 
1
 
! Отговори
Специалист преди 1 месец
До 583: "Да му пуснат по едно калайче" е просто израз колега. Явно не блестиш с интелект, но ще ти дам пример белким се поучиш. "Ритна бакъра" е друг израз "Изплиска легена" е трети израз, капиш? Няма нужда де е достоверен!
558
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да плачем за *** ли? Сега и за права на човека ще заговорите. Цели филми има за Гуантанамо, където лежат хора без причина, но там може. Двоен стандарт и лицемерие.
557
7
 
7
 
! Отговори
Куку преди 1 месец
Дагестанци,ингуши,чечени,узбеки,таджики,татари,азери,казахи точат ножовете за рускии мир!Нямат идея какво ги чака рашките !
556
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 577 Кат си толко светнат за азиатските нрави, що не мъ светнаш защо американците подгониха Асандж? Нещо за англосанксонските нрави? В Ирак и Афганистан. Да си чул за Гуантанамо? За тайните незаконни затвори в Румъния и на други места в Източна Европа? Да не говорим колко са вече АМЕРИКАНСКИ филми третиращи зверствата на американците в затворите в Ирак и методите им при разпити.
555
1
 
7
 
! Отговори
e преди 1 месец
До 577Защо не отидеш да им занесеш черен хайвер и френско шампанско?
554
12
 
24
 
! Отговори
ХИЧО преди 1 месец
Няма голяма разлика между руснака и джихадиста и тази статия го доказва....И двамата са озверели садисти....Варвари
553
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този дето е писал че трябва да им пуснат едно калайче явно е пасивен гей и не знае че куршумът е там мед,а вътре е олово за тежест и инертност.
552
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знаех че има мои сънародници гнусни личинки на мухи ,които да защитават тези терористи.Дори да ги варят в горещо олио пак ще им е малко.
551
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
575- ВОЙНАТА В АФГАНИСТАН КАЗВАШ- ЗАПОЧВАТ Я СССР- 1979Г/1989Г- РУСНАЦИТЕ НАВЛИЗАТ ЗА ДА УСТАНОВЯТ КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ- 14 500 РУСНАЦИ ЗАГИВАТ И 3 500 000 АФГАНИСТАНЦИ В ТОВА ЧИСЛО И ЦИВИЛНИ- САЩ В АФГАНИСТАН- 2001Г/2021Г- ЗАГИВАТ 3155 СЪЮЗНИЧЕСКИ ВОЙНИЦИ И 38 000 АФГАНИСТАЦИ, А ВСИЧКИ ВИДЯХМЕ КАК АФГАНИТЕ ВИСЯХА ПО КРИЛАТА НА САМОЛЕТИТЕ- ЗАЩО ЛИ- СРАВНИ ЖЕРТВИТЕ ПРИ ЕДНАТА И ДР ВОЙНА
550
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 577 ти какво искаш бе ДУ БИ ТЪК ,те избиха над 100 човека , сега за тях БАКЛАВА ли, не щас тли вец долен .....