Путин пита: Радикалните ислямисти са бягали към Украйна, защо?

Той отново се въздържа да спомене, че ИДИЛ е поела отговорност за атаката
25 мар 2024 21:06, Александър Попов
579
Путин пита: Радикалните ислямисти са бягали към Украйна, защо?
Снимка: БГНЕС/ЕРА

На правителствено заседание днес президентът на Русия Владимир Путин заяви, че атентатът в концертната зала "Крокус сити хол" е бил извършен от радикални ислямисти, които, според него, са бягали към Украйна. Той добави, че иска да знае защо те са отивали там?

"Важно е да се отговори на въпроса защо терористите, след тяхното престъпление, са опитали да избягат в Украйна? Кой ги е чакал там?, заяви Путин, цитиран от Франс прес и от Асошиейтед прес.

"Едно нещо е абсолютно ясно: ужасното престъпление, извършено на 22 март в руската столица, е акт на сплашване. И веднага възниква въпросът - кой има полза от него? Това зверство може да бъде само звено от цяла поредица опити на онези, които от 2014 г. водят с нашата страна война, причинена от неонацисткия киевски режим", заяви държавният глава, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

Той добави, че нацистите, както е добре известно, "никога не са се притеснявали да използват най-мръсните и нечовешки средства за постигане на целите си".

Путин добави още, че убийствата в концертната зала са били извършени от екстремисти, с чиято идеология ислямския свят се бори от векове, отбелязва АП.

В изявлението си Путин отново се въздържа да спомене, че "Ислямска държава" е поела отговорност за атаката. Той не каза също и кой, според него, е поръчал нападението, посочва агенцията.

Путин отбеляза, че онези, които са планирали атаката, са искали да посеят паника и раздор в руското общество, но вместо това са били посрещнати с единството и решимостта на народа да окаже съпротива на това зло, отбелязва Ройтерс.

Той каза, че стрелбата се вписва в "по-широка кампания за сплашване" от страна на Украйна.

Днес Франция се присъедини към САЩ в твърдението, че разузнаването сочи, че Ислямска държава е отговорна за атаката срещу концертна зала край Москва, при която бяха убити 137 души, докато Русия продължава да твърди, че Украйна е замесена.

При терористичната атака в концертната сала "Крокус Сити Хол" на 22 март загинаха повече от 130 души.

Досега Путин не e коментирал официалните изявления на "Ислямска държава", че нейни бойци са организирали и извършили нападението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


579
Още по темата: Владимир Путинатентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
417
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това което се случи в Москва още веднъж показа, че за Кремъл човешкият живот няма никаква стойност- КОЙ НЕ РАЗБРА ЧЕ ТЕ ТОВА ГО НАПРАВИХА ЗА ДА ДУДНЕ ДЖУДЖАКА- ЕТО НА ЗА ТОВА ЩЕ ИСКАМ ОЩЕ РУСКИ МЪЖЕ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ ВЪВ ВОЙНАТА СЪС ЗАПАДА/ОПРАВДАВА БЪДЕЩА МОБИЛИЗАЦИЯ, КОЯТО БИ МУ КОСТВАЛА ГЛАВАТА/-руският народ вижда всичко и разбира- вижте как коментират в ютуб.
416
9
 
5
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 1 месец
България бе селска държава да 1944,а през 1989 имаше 28% от брутния продукт на ФРГермания,камо ли да е била 1939 на 8 място в света при 84% селско население.Та София е била тогава четвърт милион.
415
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
путин карикатурата трябва да се пита за какво му беше тази война
414
7
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Айдееее, ся една мобилизация на 300000 крепостни, че пак свършиха :)))))))))))))))))))))
413
4
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Хахаааа, ами към северния полюс ли да бягат? Плюс това са заловени към границата с Беларус, не с Украйна. Ай сиктир!!!
412
2
 
5
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 1 месец
Тръмп през 2016 бе казал,че Барак Обама е създал ИДИЛ,а Путин му вярва!Ха,ха,ха!
411
12
 
11
 
! Отговори
Пояснявам преди 1 месец
Дори терористите да са бягали към Северна Корея, това е без значение. От президента до обикновения руснак, всички са наясно, че те да организирани от украинските служби с помощта на САЩ и компания. Как може да се обясни, че по данни на разузнаването на САЩ, Великобритания, Франция и т.н., Украйна не е замесена? Разузнавателни служби да дават пресконференции, това е пълен абсурд. Все едно в Берлин Щирлиц да заяви пред германски журналисти, че няма нищо общо с НКВД.
410
3
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън : преди 1 месец
"Защото така е демократично! И трансатлантическо! Слава Нигерия и да живеЙ кралицата!!! Ъъъъ някой да ми смени памперса,че прелива от атлантически ценности и намирисва леко..."
409
4
 
5
 
! Отговори
ЦРУ смърди преди 1 месец
ИДИЛ или киевският режим. Има ли значение кое американско прокси го прави? Да добавим, че бойци на ИДИЛ е включоха като наемници на страната на неонацистите още през 2022 г. Американците подсилваха ВСУ с терористи. Това са доказани факти
408
2
 
6
 
! Отговори
да ама не преди 1 месец
Сбъркали са трябвло е да бягат към Кремъл нали са борци за социална справедливост
407
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как е контрата?
406
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 453... да, де.. И краварите сами си взриви ха СТЦ за да използват ситуацията, да обвинят алкайда и да нападнат Египет, Сирия, Ирак, Либия...
405
6
 
9
 
! Отговори
не е добре момчето преди 1 месец
На снимката гледа точно, като обладан от бесове ...сниман в лош момент в психиатрия.И като се замисля в каква опасност е целия свят, дори и децата и близките на копейките, в един момент могат да се изпарят, щом от такъв луд човек зависи дали да натисне или не ядреното копче....разбирам, че никога не трябва да се отстъпва на путин.Чембърлейн отстъпи на хитлер, за да го задоволи, и ето... ВСВ и комунистически режими в Европа, а България изостанала сега, през 1939 г. бе на 8 място в Европа.
404
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ислямска държава не е хомогенна организация, че да поема каквато и да е отговорност, тя е отроче на ционистите, които я създадоха, за да съсипят Сирия. Сега ислямистите воюват за нацисткия режим в Киев, затова Путин пита за организаторите, ИДИЛ са само изпълнители на мократа поръчка. ИДИЛ получават 10млн$ за атентата, дават на тарамбуките да си разпределят 1млн$ ако оживеят да ги харчат и реализират едни бързи 9млн$ за организацията. Кое не разбрахте или ви обърка?
403
9
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Убили са изроудите над 120 човека, ПУТИЙН всеки ден го прави в Украйна.
402
9
 
12
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Пуйтийн лъжльото.Хванали са ги на 45 км от Беларус и на 145 км от Украйна.Путин е платил .
401
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каквото и да се случва вече в Европа,не без участието на Украйна!!!
400
12
 
13
 
! Отговори
Защото преди 1 месец
Искаш да лепнеш вината на Украйна ! По неговата логика - кой има полза от това? Украйна няма! Има полза руския режим за по-нататъшна милитаризация и мобилизация в Русия! А също не е ли малко тъпо, че тези са били всичките в една бракма! След перфектно организираната атака изведнъж нямат план как да избягат!
399
6
 
11
 
! Отговори
Украйна вече я няма преди 1 месец
Има територия с това име, част се управлява от Вашингтон, част от Русия. По западни експерти, за да се възстанови страната от разрешенията, са необходими около 500 милиарда $ и няколко години. Но дори да се намерят тези средства, на тази територия няма кой да работи. От 52 000 000 населението е вече 25 000 000 и продължава да намалява. Предстоят страшни събития, особено когато руската армия навлезе в Киев.
398
8
 
13
 
! Отговори
= преди 1 месец
Посланикът на Беларус заяви че са бягали точно към Беларус, оказа се че наистина е така и сега лукашенко ще му дърпа ушите. А путин лъже,както обикновено