Русия ще засили ударите по складове със западни оръжия в Украйна

Шойгу: Русия разсея мита за превъзходство на западните оръжия
23 апр 2024 14:53, Елка Василева
184
Русия ще засили ударите по складове със западни оръжия в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Русия ще засили ударите по украински складови бази, в които се съхраняват оръжия, доставяни от Запада, заяви днес министърът на отбраната Сергей Шойгу, предаде Ройтерс.

Още по темата
В изказване пред представители на отбраната Шойгу заяви също, че Русия е "разсеяла мита за превъзходството на западните оръжия" и нейните сили са спечелили инициативата по протежение на 1000-километровия фронт.

Той коментира и факта, че Вашингтон е готов да предостави на Украйна нов пакет военна помощ на стойност близо 61 млрд. долара след гласуването му от Камарата на представителите в събота.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Киев скоро ще получи още ракетни системи с далечен обсег на действие АТАКМС (ATACMS) като част от пакета. Представители на САЩ твърдят, че помощта ще включва също доставки на боеприпаси и прехващачи за системите за противовъздушна отбрана.

"Пропорционално на заплахите, които представляват Съединените щати и техните съюзници, ние ще продължим да подобряваме състава и структурата на въоръжените сили и да увеличаваме производството на най-популярните оръжия и военна техника", заяви Шойгу.

"Ще увеличим интензивността на атаките срещу логистичните центрове и базите за съхранение на западни оръжия".
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
3
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Понеже Българите, мразиме сърбите уж.... Погледайте клипа на мача Цръвена звезда, Зенит..... На Мала Маракана.... ===))) сърбите са Народ, зарад наши краварски продажници... Иначе сърбия е Българска територия.... Да не говоря за северномакедонистите...
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Христо Христов - къде си бре, дрът таракан? Няма ли да изразиш радостта си от разблокираната американска помощ? Така ще "блесне" цялата мощ на Могучая. Само дето си наясно, че са неможачи! Са ка праим - още година Омепразол и стомашни кселини?
37
8
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
На срещата на външните министри на ЕС за нова помощ за Украйна в Брюксел решиха, че всички искат да пратят оръжие, но че няма да пратят нищо. Факт.
36
7
 
3
 
! Отговори
призив преди 1 месец
тъй че хич не изпращайте оръжия там, западняци - ще станат на скрап! по ясно от това....
35
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На.рали са се "братушките" и започват да лаят по медиите. Умирам от кеф.
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шойгу скромно пропусна да каже, че Русия разсея мита когато рижия Клоун зад Океана блокира американските доставки и Украйна остана практически обезоръжена срещу руските орди. Е, сега пак ще трябма да разсее мита - ама на дела. Жалко само, че това ще струва живота на още десетки хиляди руски и украински момчета. Най популярните оръжия?! Веселые ребята! Все едно пуканки ще правят! Мужикистанска история! За друго не ги бива, ама смърт да сеят, да!
33
5
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Хахаааааа, спечелили инициативата?!? Стигнали за 10г. от 2014г. на 40км. от гр. Донецк :)))))))))))))))))))))))))))))))))) Ако дадат на Украйна мощни ракети и авиация не ми се мисли :))))))))))))))))))))))))))))
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В смисъл на по-силно, или повече?
31
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Една руска ракета - едно непостроено у-ще!Две или три - болница ! Затова Русия е като комедия от нямото кино!
30
7
 
12
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
Шойгич вие руснаците сте едно към едно със Северна Корея,само къде там Кими ги е заградил по границите с бодлива тел хората да не могат да се спасяват:):):)
29
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
кРАЙНО ВРЕМЕ Е. Кво се туткате , бе рашки? Подкарвайте наред змийското украинско гнездо.
28
10
 
14
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
Шойгич стига с тези бомби и ракети си плашил бе!Похвали се с нещо полезно за цивилизацията да сте допринесли вие руснаците:):):)
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Друг въпрос е доколко ще се осъществят тези удари! Но мерак има..
26
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След точни попадения на ракети върху бункери пълни с кравари-инструктори и обслужващ персонал напр.на системи Патриот, реципрочно в Краваристан се появяват сведения за катастрофи с хеликоптери и други хвърчила. По една чиста случайност!
25
10
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
РЕЖИМА НА САМОЗВАНИЯ ПУТИН ОСТАНА БЕЗ ДВЕТЕ СИ РЪЦЕ- ПРИГОВНОЖИН И КАДИРОВ!! СЕГА СЕ ДЪРЖИ САМО НА ДВАТА СИ КРАКА ШЕФА НА ФСБ И МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА!
24
9
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Защо се пише за неща, които трябва да стават по подразбиране? Не само оръжието, но и натовците трябва да бъдат ликвидирани!
23
6
 
8
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Погледайте клиповете с могилизирани укренци в инстаграм.... Веят се знамената, мъ хората ги няма... Млади момчета, загинали, за тоя де д уха.... ===)))) за дементиралият старец в бялата колиба...
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-вече складовете с Ф16 и Пейтриът!
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те щото на фронта имат излишък, ще ги държат в складове!
20
10
 
20
 
! Отговори
мдаа преди 1 месец
Нали разбирате, че тия милиарди краварски хартийки няма да станат веднага снаряди? На укрите обещаха и един милион 155 мм снаряда, но кой и кога ще ги направи? Тия дни имахте статия, че ако поръчаш Патриот ще чакаш 5-7 годни. Колкото и ние чакаме еф-ките. Пък и да доставят тези снаряди, ракети и самолети, укрофашистите тотално намаляха като пушечно месо, с една дума няма кой да се бие. САЩ отпуснаха помощта точно след като Радата прие закон за тотална могилизация, тук няма случайност.