Мафиот №1: Създадоха биографичен филм за Путин с изкуствен интелект

Това е англоезичният дебют на полския режисьор Патрик Вега
24 апр 2024 16:37, Нели Христова
106
Мафиот №1: Създадоха биографичен филм за Путин с изкуствен интелект

Кралят на полския бокс офис Патрик Вега е насочил поглед към Владимир Путин.

Вега, който сега носи артистичното име Бесалил, е най-известен с гангстерските си филми, включително местните хитове Pitbull и Women of Mafia, които събраха кумулативни над 100 милиона долара в полския бокс офис. Но за англоезичния си дебют режисьорът се изправя срещу човека, когото вижда като най-големия мафиотски бос в света - руския президент.

"Путин" е представен като политически трилър и психологически портрет на руския лидер за международна публика.

Първоначално озаглавен The Vor in Law, препратка към термин от руската мафия, подобен на "кръстника", филмът разглежда връзките между връзките на Путин с организираната престъпност по времето, когато беше кмет на Санкт Петербург, и неговия подход към политиката, както в Русия, така и на международната сцена. Бесалил нарече лентата артистичен протест срещу "руския диктатор и войната в Украйна" и твърди, че като полски режисьор той е идеален за създаването му.

"Американците и дори западноевропейците не успяват да разберат Путин", каза Бесалил в изявление. "Аз съм човек, заклеймен от комунизма, тъй като съм израснал в комунистическа Полша. В същото време бях оформен от аудиовизуалната култура на Холивуд. Точно поради тази причина се намирам в състояние да преведа тънкостите на източната култура на езика на Запада."

Бесалил пусна първия концептуален трейлър на филма. Стилистично режисьорът каза, че планира да "слее герои от реалния свят" с по-емблематични фигури, взети от руското и западното изкуство, включително произведенията на средновековния руски православен художник Андрей Рубльов и италианския ренесансов майстор Караваджо.

"Искам героите на светци и демони в моя филм да бъдат перфектно съчетани със света на улиците на Санкт Петербург пълни с дрипави и разрошени хора с измъчени руски души."

Режисьорът иска да избере американска или международна звезда, която да изиграе Путин. Продукцията за 12 милиона долара ще да бъде снимана в Полша, Литва и Малта.

А за създаването й е използван специално изработен изкуствен интелект.

"Да поканим Путин в студиото за 20 000 кадъра не беше опция. А архивните материали, достъпни онлайн, не позволиха обучението на "дийп фейк" модел с висока разделителна способност, подходящ за кинематографична употреба. В резултат на това, след почти две години разработка, ние създадохме нашата пионерска технология. Тя се управлява от изкуствен интелект и ни позволява да изработим кинематографичния герой, без да разчитаме на истински човешки модели", обяснява Вега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от Русия
Евродепутати се опасяват от руска намеса в изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
де да можеше да му се влее и малко изкуствен интелект на джуджето, че е глуповат на г а лош
17
1
 
9
 
! Отговори
полско воайорство преди 3 седмици
плско - като европейските "ценности"!
16
3
 
5
 
! Отговори
Хебдо преди 3 седмици
После Бум студиото и роднините до 20 коляно - и после няма филми за мафията...
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нематериални проблем с намирането на главния герой.4 -я двойник но Путин нищо ни прави,лежи по цял ден в Бункера,чеши си макарите и е досадил на ВВП.С радост ще го пусне да припечели малко евракис за войнакис.
14
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
При толкова зловещ нацизъм, създаване на концлагери, убити журналисти, политици и всякакви украинци и търговия с органите им, ми се струва, че не Путин, а Зеленски е диктатора. Такава е истината и всеки я знае!
13
1
 
5
 
! Отговори
бягат от реалността преди 3 седмици
после ще им трябват психолози
12
5
 
7
 
! Отговори
Факт преди 3 седмици
Прочетете Моята борба на мустакатия художник и ще разберете много неща как прохожда радикална партия от нищетата на народа.И защо Ционистите са били гонени.Помислете не е ли така и сега и КОЙ ни УПРАВЛЯВА и ЗАЩО?Кой управлява щатите, кой направи най големият Геноцид в Газа и защо Художника ги е гонел?Но Вие книги не четете, вярвате на БТВ(Еврейска) И НОВА(Еврейска) И Канал 1 под Циониско управление.
11
1
 
6
 
! Отговори
паралените реалности преди 3 седмици
не решават проблемите в РЕАЛНИТЕ реалности.
10
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Този който открадна хеликоптер, какво стана с него?КАГБ ще ги намери и тези, те не се шегуват.Путин си защитава зържавата, а ние сме разграден двор.
9
4
 
3
 
! Отговори
Оххх преди 3 седмици
Колко филми те първа ще правят от Либия, Афганистан, Ирак, Иран, Сърбия и тн.
8
4
 
16
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 3 седмици
Полски мошеник,леко се правят пари на чужд гръб?Полските вииии
7
5
 
8
 
! Отговори
Полски плоски преди 3 седмици
Дедо Бидон е на дистанционно с памперси, а приписват свойставата на власелина на света! Комплесари - според психолозите.
6
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
престъпник 1 е путин.
5
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Как ве мен, няма да е мафиот Путин :))) Уби сумати руснаци в жилишни блокове, за да се обяви за техен спасител :)))
4
4
 
17
 
! Отговори
ХАХА ХА ХА! преди 3 седмици
те на запад само това могат - филнми и простотии! да не говорим за хиените на европа!
3
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Абе тоя Путин им е като платонична любов и първа любовница, непрекъснато се интересуват от него, а той пет пари не дава за тях! Я оставете човека на мира, той си гледа и защитава държавата, а вие какво правите далеч от държавите си и в Украйна? Каква работа имате там в чуждото място?
2
5
 
19
 
! Отговори
До 1 преди 3 седмици
Прав си.Имат си Бтв,Нова за тотална дебилизация
1
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пропагандата и дезинформацията в пълен ход. Хубавото е, че на нея се хващат само м.ало.умн.ици. Лошото е, че те са все повече защото не четат книжки и не следят сериозни анализатори....