Мазнотия, кръв и две тениски... Бритни проговори за живота в руска колония

Не един път обмислях самоубийство, заяви баскетболистката
294
Мазнотия, кръв и две тениски... Бритни проговори за живота в руска колония
Бритни, в ляво, със съпругата си. Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американската баскетболистка Бритни Грайнър стана част от размяна на затворници между САЩ и Русия. Тя разкри повече за престоя си в руска наказателна колония и призна, че не един път е мислела да се самоубие.

Считаната за една от най-добрите баскетболистки в света бе арестувана през февруари 2022 година на летище в Москва за притежанието на канабисово масло. Впоследствие тя бе осъдена на 9 години затвор и прекара 10 месеца в наказателна колония, преди САЩ и Русия да направят размяна на затворници и тя да се прибере у дома.

"Докато претърсваха саковете ми, сърцето ми потъна до земята. Краката ми се подкосиха. Мислех си, че това е краят на живота ми", сподели Грайнър, която разказа за условията в руския затвор. "В килията има малка разнебитена мивка, която тече и е покрита със слоеве прах, мръсотия, мазнотия и кръв. Имах две тениски, два потника и един чифт обувки. Разкъсах едната тениска, за да се почиствам с нея. Използвах я като тоалетна хартия. Тоалетната бе една мръсна, мръсна дупка в земята, покрита с фекалии. В тези моменти се чувствах по-нисша от човек".

"Накараха ме да напиша писмо до Путин, на руски. Трябва да поискам прошка и благодаря на великия им лидер. Не исках да го правя, но в същото време исках да се прибера у дома", допълни Грайнър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още по темата: Бритни Грайнър
Още от Русия
Дори и без война: Русия вече безскрупулно атакува Европа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
13
 
20
 
! Отговори
До 255 преди 4 седмици
До Анонимен"В САЩ да не дават на затворниците 5 звездни хотелски стаи" Ако не си предубеден, би трябвало да знаеш, че за една немалка част от руснаците условията в един американски затвор ще са нещо като на хотел, айде не 5, но поне 3 звезди. Иначе за това, че баскетболистка си сгафила спор няма. Но чак 9 години да й дадат за това... Там за убийство или изнасилване често получават по-малко.
223
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вадя факти за Русофили- те страстно говорят/пишат с любов към Раши стан а ходят на почивка, обучение, уикенд и друго в ЕС и други части по света за март има 680 000 пътувания на Български граждани и само 69 до Русия- справка НСИ- пътувания на Български граждани- защо драги русофили сте толкова безкрайно лицемерни в любовта си към Раши стан- ами то няма и един самолет!
222
19
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Леле, затворничка се оплаква от руските затвори. В САЩ да не дават на затворниците 5 звездни хотелски стаи, гардероб с Армани и сервирано от иконом в покоите ядене готвено от готвач с поне 3 звезди Мишлен? Пренасяла е наркотици, хванали са я, вкарали са я в затвора. Вместо да се смири, тя оревава, че е жертва.
221
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До НАБЛЮДАТЕЛКАКВАТО И СТАТИЯ ДА НАПИШАТ , ВИНАГИ ЩЕ ДОБАВИШ БОЙКО БОРИСОВ! СТАНАХТЕ ЗА ПОДИГРАВКА, АКО ТИ ПЛАЩАТ ,РАЗБИРАМ, ВСЕКИ ИМА НУЖДА ОТ ПАРИ, НО АКО ТИ ИДВА КАТО РАЗСЪЖДЕНИЯ ВЕЧЕ Е.....ОГЛЕДАЙ СЕ,КАКВО БЕШЕ И КАКВО СТАНА с ДЪРЖАВАТА
220
15
 
23
 
! Отговори
Истината преди 4 седмици
Откак на Украйна започна да и се вижда края истерията на анти-руските тролци стана оглушително шумна.
219
16
 
36
 
! Отговори
1 преди 4 седмици
Бих повярвал на написаното ако не беше последното изречение за писмото. Това е толкова не на място от друго време и друга епоха че компрометира всичко написано. Жалка пропаганда не случайно в 10 изречения. Всъччщнот това мога и аз да го съчиня без да съм влизал в затвор.
218
18
 
19
 
! Отговори
НА РУСИЯ С ЛЮБОВ преди 4 седмици
Влюбените в руския *** -дупка обиколена от фекалии страдат по любимата им тоалетна.
217
13
 
35
 
! Отговори
Плитки номера преди 4 седмици
Сега са и сложили снимка с дрехи с нещо като костюм . Джендърски политкотектни номера.Всъщност тая аборигенка цялата е нашарена като маор-ка с татуировки.
216
22
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И тази американска светица я извадиха от прашния скрин да я обявят за светица. Толкова години и мълчала и изведнъж решиха да я употребят за антируската си пропаганда. Е, тези които се връзват, не виждат ли, че всички дитирамби на западната пропаганда се оказват грозни лъжи? Оръжията щяха да свършат, Русия трябваше да се срине под толкова санции...и много още, а очевидно това няма нищо общо с действителността.
215
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кой ли е написал това, което разказва тази?
214
16
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 седмици
*** нeч0веци
213
34
 
26
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 седмици
Наредили са я 0pките, нарочно са и набутали маслото в багажа, за да могат да я арестуват и после да има какво да заменят за шпионите си, хванати в САЩ. Нека това е поука за всички западняци, решили да ходят в тази прокълната и зверска територия, пълна с ***. А путинонеандерталците си пишат хвалебствия за тях, но от удобната и демократична България, член на ЕС и НАТО. Защото знаят, че ако идат там и тях може да ги сполети същото. Все пак Джудженцето Пyтлаpaх ни обяви за вражеска държава
212
15
 
41
 
! Отговори
Alferuss преди 4 седмици
Толкова скалъпена история и мирише на американска пропаганда от 100 километра! Хаха карали я да пише писмо до техния лидер хахахах
211
12
 
11
 
! Отговори
Отговор преди 4 седмици
До Василев 236 Защото по време на соца не можеше да учим на запад .
210
32
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 седмици
Това е същността на фашисткия режим в Русия, за поданиците няма тоалетна хартия, а за кръвожадната върхушка има златни четки и тоалетни, дворци и яхти. Борисов, Пеевски и присъдружните им безчетни копейки и корупционери ни готвят подобно след изборите. България отново е на кръстопът, както преди войната в бивша Югославия.
209
17
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тази негрица престъпна така лъже, че си къса двете тениски и разпръсква наоколо месечния си цикъл, а мазната и пот се лее по пода и го прави хлъзгав. В Русия нямат обичай да наричат Путин велик лидер, но го харесват наистина и повярвайте има защо. А тя като я гледам така едва ли може да пише, та чак и на руски.
208
7
 
34
 
! Отговори
НИЩО И НЯМА преди 4 седмици
Ако беше в турски затвор щеше да има поздрави в Сектора Газа
207
18
 
39
 
! Отговори
Е, то преди 4 седмици
плювнята срещу Русия не спира.Някои ще се задавят от злобата си.
206
8
 
27
 
! Отговори
Василев преди 4 седмици
Всяко едно престъпление се наказва .И се изтърпява по ред определен в съответната държавата.Питам се защо повечето ни политици са завършили или специализирали в Русия? А тези в Харвард ги виждаме.
205
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Очаквах да се оплаче, че леглото й е било късо и това наистина щеше да е мъчение, но не - тя вика, че мивката била ***. Ами измий си я!