Русия предупреди: Прати ли НАТО войски в Украйна, става опасно

Киевският режим е доста непредсказуем, заяви Песков
346
Русия предупреди: Прати ли НАТО войски в Украйна, става опасно
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия заяви, че би станало изключително опасно, ако НАТО изпрати войски в Украйна на фона на украинската петиция с призив към такава намеса, която Москва следи отблизо, съобщи Ройтерс.

В петицията, публикувана на уебсайта на украинския президент, се казва, че Украйна трябва да поиска от САЩ, Великобритания и други страни да изпратят войски, които да ѝ помогнат да отблъсне руското нашествие.

"Киевският режим е доста непредсказуем", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред журналисти. "Неведнъж сме казвали, че пряката намеса на място в този конфликт от страна на войските на страните членки на НАТО потенциално крие огромна опасност, така че смятаме това за изключително предизвикателна провокация, и, разбира се, следим това много внимателно", допълни той.

Не е ясно дали петицията ще събере необходимия брой от 25 000 подписа, за да се наложи украинският президент Володимир Зеленски да я одобри или отхвърли. Към тази сутрин тя беше подписана от 1594 души.

НАТО подкрепи Украйна във войната, като ѝ предостави по-мощни оръжия, включително танкове и ракети с голям обсег, но не се намеси пряко с войски - нещо, за което и американският президент Джо Байдън, и руският президент Владимир Путин предупредиха, че може да доведе до Трета световна война.

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че въпросът за изпращане на западни войски в Украйна би възникнал "с пълно основание", ако Русия пробие фронтовите линии и Киев го поиска.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Русия ще вземе за мишена френските военни, ако те бъдат изпратени в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още по темата: НАТОРусия
Още от Русия
Как мобилизацията застраши ключовата енергийната индустрия на Русия?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
9
 
19
 
! Отговори
Подсказвам преди 3 седмици
опасно за русия.
284
16
 
9
 
! Отговори
СМЕХ... преди 3 седмици
.....И , КАТО КОЛКО ОПАСНО МОЖЕ ДА ТИ СТАНЕ , БЕ....ХА,ХАХАААААААА......
283
16
 
28
 
! Отговори
bunak преди 3 седмици
аз съм психолог и внимаваите---за да повтарят руснаците постоянно,че ако се намеси запада става опесно,означава,че големо шубе ги е хванало и умират от страх.
282
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да прав си, нас може да ни няма, но и вас няма да ви има със сигурност. Поне светът ще се отърве от мерзавците.
281
9
 
13
 
! Отговори
Те вече преди 3 седмици
говорят като господари на света.
280
22
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Прати ли НАТО войски в Украйна, става опасно.........за Путин и антуража му.
279
14
 
26
 
! Отговори
Джон Ленин преди 3 седмици
До Честито Ако съюзниците - USA и GB не бяха подкрепили ссср по време на втората Световна война , сега нямаше да има Русия и Путин ...
278
2
 
7
 
! Отговори
Джон Ленин преди 3 седмици
До Крум По Марсианската телевизия ... ще гледаме парада на Путин ...
277
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Опасно става за вас :)
276
2
 
6
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 3 седмици
До Крум (276): По руските телевизии. Не по нашите. Той (парадът не е наш).
275
4
 
6
 
! Отговори
ха,ха,ха преди 3 седмици
А как върви Петицията за оставката му?
274
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма Войски.Как та това е чиста война от други държави.Затова има Вратичка.Доброволци.Доброволци лвтци,доброволци оператори на дронове,доброволци снайперисти.Списъка е много дълъг.Така както по време на гражданската война в Испания 1936 имаше цели войскови съединения от двете страни под фасадата на доброволци така и сега предстои този сценарий.Първо на живата вълна руснаци ще се изправи жива вълна от бивши муджахидини,ДАЕШ,все яли хурката на руснаците.Вместо да гледат крави в Алпите на фронта.
273
12
 
9
 
! Отговори
Крум преди 3 седмици
По кой телевизионен канал ще предават парада в Москва на 9 май?
272
21
 
21
 
! Отговори
Юлиян преди 3 седмици
Крим беше върнат в пределите на Русия от "учтиви и възпитани млади мъже".Ако жителите на полуострова искаха,нямаше да стоят настрана.И референдумът го доказа.Както се казва.Масата е квадратна,земята е кръгла,въздухът е за всички,КРИМ - РУСКИ!Скоро и Одеса,Николаев,Херсон и Харков.За Лвов ще помислим.
271
18
 
24
 
! Отговори
Юлиян преди 3 седмици
Защо си "чешете"езиците напразно и се правите на значими,все едно от вас зависи нещо."Шайката"на Зеленски и западните медии могат да вдигат олелия колкото искат.НАТО в Украйна,колкото африканци на Северния полюс.Може да се мернат един двама за разнообразие,но постоянно-абсурд.И НАТО-то го знае добре.Затова и все "мисли"и"размисля" за"пряка намеса".Ще мисли,ще мисли и като се "напечели" и свършат украинските мъже и няма да има повече"шарани самоубийци",ще свие ".байряците".
270
12
 
19
 
! Отговори
Libre comme air преди 3 седмици
По вероатно е западът да праща съвременни оръжия на Украйна..които да чупят руските празни тикви!!!
269
9
 
11
 
! Отговори
Чичолина преди 3 седмици
Петицията ми звучи като тате,мамо помагайте,че лошият Иван все ме бие.Къде сте мамо,тате?
268
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В Севастопол официално имаха право на 20 000 контингент, но те никога не са пускали украинската гранична полиция на проверка. Постоянно имаше скандали с украинците, които искаха да проверят колко персонал има в базите и руснаците така и не пуснаха никой. Руските кораби, които влизаха и излизаха, също отказваха инспекция, а имаха и военно летище. Реално броят на войниците в Севастопол в навечерието на анексията е бил много повече от разрешение 20 000 души.
267
8
 
11
 
! Отговори
Дарк преди 3 седмици
Събра ли подписите Петицията на победителите,че чакат и Запада да се бие?Ще има да чакат!Петиция!Ха,ха,ха!И в Холивуд не са се сетили още за такъв сценарий,не че е нямало подобни филми като "Всички страхове",в който президентът на САЩ си напрягаше мозъка да прати или не войски в защита на Чечня.Големи монолози и диалози бяха,голямо напрежение бе,като че ли Чечня е независима държава поискала им войски.Е,сега ще им поискат.Ша пратят га цъфнат налъмите на Костов!
266
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Крим беше превзет от войниците от руските бази в Севастопол, където те се намираха по договор за приятелство до 2040 г. Договорът беше до 2017, но през 2013 г руският агент Янукович преподписа до 2040 без да има никакъв зор. Също той отмени наборната военна служба в Украйна и последният набор се уволни през Ноември 2013. А през Март 2014 руснаците си свалиха отличителните знаци и излязоха от базите си в Севастопол и превзеха Крим. В Севастопол официално имаха право на 20 000 контингент.