Новината за Гагарин в USA
Новината за Гагарин в USA
Това е снимка от nnm.ru на вестника в който се съобщава за успешния полет на Гагрин в Космоса Снимка: Vladi | 12 апр 2013 13:31
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
147
20067
31
2
Напиши коментар Коментари
40
0
 
6
 
! Отговори
До 28 преди 11 години
В дея като днешния да отдадем почест на всички учени,космонавти,астронавти и хора обвързани с космическите програми
39
1
 
8
 
! Отговори
До 28 преди 11 години
Драги господин... Първо прочетете малко материали и тогава осъждайте една тема,неказвам,че Хитлер е цвете,но съгласете се,че гениат на немските ученни от тази епоха в велик, тези учени са тласнали света напред а Фон Браун до 1950 е само съветник на ракетната програма нс САЩ после оглавява Редстоуският ракетен център и чак1961 гог.5 год след получаване на гражданство става един от директорите на НАСА, сега сигурно ще разберете защо толкова късно....
38
5
 
4
 
! Отговори
до cridical преди 11 години
Не се мери кога е изстрелването, а кога влиза в експлоатация.Руската е дефектна, влизат успешно чак от петия опит, след 2ма загинали, едва през 1974г.Първата обитаема космическа станция е Скайлаб, САЩ, 1973г.
37
2
 
17
 
! Отговори
до 11 преди 11 години
Дори и американците, които са били врагове със СССР по това време, са признали постижението на Гагарин, кой е този *** тук, който поставя под съмнение подвига на руснаците?
36
0
 
2
 
! Отговори
cridical преди 11 години
До до frippЯ пак? en.wikipedia.org/wiki/List_of_space_stations
35
10
 
3
 
! Отговори
до fripp преди 11 години
Първата обитаема космическа станция е на САЩ.
34
2
 
25
 
! Отговори
121 преди 11 години
Най-големият комплекс за надмощие в очите на американците, са руснаците! Факт...
33
0
 
3
 
! Отговори
АнонимИн преди 11 години
тоя Австралия Сидни е ебасси пъпчасалия пубер , приказва така че да не заспи . Яхти и сърфове , знаеш ли кога , ще видиш а??? когато ми поникне нокът на оная ми работа хахаха ***
32
2
 
11
 
! Отговори
fripp преди 11 години
Съгласен съм, но пионерите са руснаците според мен. Особено като прибавим и първата по-трайна обитаема космическа станция - Мир. Сега вече е трудно да се сравнява. Едните дръпнаха много, докато на другите им се разпадаше държавата. Макар че корабите им продължават да летят из Космоса, че даже и рекорд по време поставиха преди няколко дни.
31
8
 
5
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Да, но пък американците може да се каже, че взимат реванш на руснаците със програмата "Space Shuttle", и със стъпването на човек на луната... макар, да се твърди, че това е спекулация...
30
3
 
6
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Тоя От Австралия(Сидни) е най-големия форумен ***, срещали очите ми до ден днешен :)))
29
9
 
11
 
! Отговори
fripp преди 11 години
Първия спътник, първия космонавт, първото излизане в открития космос, първата мацка в орбита - Щатите още не могат да ги преглътнат тия работи. И то това са постижения все в една сфера, изискваща, освен пари, и доста ъкъл. А че немците са били напреднали доста в тая област и другите са им гепили идеите, хората и заводите даже - няма спор. Но както се пее в една песен на АББА - победителите взимат всичко.
28
8
 
27
 
! Отговори
Бай Гуй преди 11 години
До 28На самата извадка от вестника, долу в дясно има цитат от Вернер фон Браун, тогава ръководител на ракетната програма на НАСА.Виждате ли какво казва Вернер фон Браун? TO KEEP UP, USA MUST RUN LIKE HELL! Тъпите антикомунистически кратуни могат ли въобще да си преведат една елементарна фраза от английски или от четене на антикомунистическа пропаганда не им е останало време да понаучат някой чужд език?
27
5
 
19
 
! Отговори
До номер 1 преди 11 години
Значи Вернер фон Браун е успял да изпрати човек в космоса още 1943 година с нацистите. Но въпреки това чак 25 години по късно успява да изпрати човек в космоса с НАСА, защото ако не знаеш той е бил ръководител в НАСА след войната. Значи той е знаел технологиите още 1943 но въпреки това му е отнело 25 години да си ги спомни .....Аман от разни конспиративни откачалници ....
26
10
 
30
 
! Отговори
Бай Гуй преди 11 години
до бай ***,Що за глупав постинг завършващ с "*** гадни"? Защо в нашата страна всички прости, необразовани, глупави, завистливи *** са "антикомунисти". За да си антикомунист задължително ли е да си ***?Ти, идиоте, кога научи за първият човек на Луната? На 10 ноември ли? До тогава някой кри от теб ли, нефелен? А кока-кола кога за първи път пи? Кока-кола в България се ПРОИЗВЕЖДА от 1965 година. Тогава кой беше на власт, нефелен?
25
0
 
7
 
! Отговори
М да преди 11 години
Конкурса за най-неадекватен коментар и най-зарибен сектант продължава!Моля не се блъскаите , на обективния ден на космонавтиката и аеронавтиката можете да доразвиете всеки ваш политическо-икономически и социално-философски мироглед и възглед.Ние Олимпииските богове дето гледаме фактите и мълчим ,ви даваме думата за размисли и нови ценности!
24
1
 
3
 
! Отговори
Ами и ти преди 11 години
Кока Кола е изобретена в Кълъмбъс, Джорджия, от Джон Пембъртън първоначално като кокауайн, комбинация от вино и кокаин, наречена Кока с френско вино на Пембъртън.
23
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Капиталистическите *** още лаят и същевременно *** рани, че Гагарин е първоят човек в космоса.
22
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Бай ***. Не знам дали българските вестници щяха да пишат, ако първия човек в космоса бе американец, но кацането на луната е предавано по БНТ.
21
31
 
13
 
! Отговори
Бай Хой преди 11 години
Интересното тук е друго. Дали ако първия човек в космоса беше американец ние щяхме да научим официално до 89-та г., а? Искренно се съмнявам. То и кока-колата беше отровна и алкохолна и Бийтълс и Стоунс подривни елементи и .......Е те за тва не мое ги дишам тия *** гадни. Уж всичко ни беше прекрасно, но ако решиш да идиш и да видиш как е навън просто те застрелваха като куче.