Пуснали банани - белени!
Пуснали банани - белени!
Пуснали банани - белени! Снимка: Деница | 12 фев 2015 17:05
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
46
8227
9
13
Напиши коментар Коментари
17
30
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Хахото 14,когато бананите започнат да чернеят по кората вече са започнали да се скапват отвътре. Появата на черни точки показва че банана става канцерогенен.Това е все едно да ядеш прорасли картофи.По света ти продават белени картофи в ГОДНОСТ а тук като прораснат ти ги обелват
16
3
 
7
 
! Отговори
Хахото преди 9 години
До Анонимен15Не, корите просто отиват за ествен тор или ако има животни, които са хранят с тях. Приложения - бол. Стига човек малко да се позамисли.
15
6
 
20
 
! Отговори
тошенце преди 9 години
Защо просто не им намалиха цената с 50-70%,както се прави в цивилизацията.
14
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другата седмица корите ще се продават на ролки.
13
4
 
28
 
! Отговори
Хахото преди 9 години
Хаха, затваряли магазини заради белен банан по света. Ами, аз съм в чужбина и това с белените банани е от доста време. За грозде на зърна не съм виждал, но също така се продават и белени и нарязани (за пържене, или на кубчета) картофи, нарязан лук, нарязана на резени с различна големина диня и т.нат. Какво странно има в това? Друг е въпросът, че срокът им на годност е от порядъка на 1-2, макс 3 дена преди да започнат да се окисляват, узряват и пр. Но хората са си направили сметка.
12
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като чета коментарите ми става ясно защо се продават всякакви бокуци в ***.
11
8
 
24
 
! Отговори
До Анонимен 9 преди 9 години
. Какъв ти е проблема с бананите без кори. По-добре ли е да ги изхвърлят премазани на ***, само защото нямат търговски вид или може да ги преопаковат и да ги пуснат като преоценена стока. Да не говорим, че като се приспадне и фирата от кората, цената им пада още повече. Аман от надъхани еснафи в тая държава!
10
17
 
10
 
! Отговори
4 преди 9 години
До Горан 6в нормалните страни за "белени банани" ЗАТВАРЯТ магазина ЗАВИНАГИ!
9
4
 
40
 
! Отговори
Кривондел преди 9 години
Нормална практика. Плодовете с влошен вид биват пакетирани по този начин. Както виждате от снимката - цената е по-ниска, а и не плащате за кората, която изхвърляте (около 25% от масата на бананите). В края на краищата - по-добре ли е тези храни да бъдат изхвърлени, отколкото да ги закупи някой материално затруднен човек?
8
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Мърчъндайзър 7Това ако се случи в нормална страна магазина ще го затворят на втория ден.Да ти продам яйце без черупка??Или насипно грозде?
7
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в карфур има и грозде на зърна
6
10
 
29
 
! Отговори
Мърчъндайзър преди 9 години
Това е нов приом в магазините. Когато кората на банана започне да става на точки и да почернява, вече няма търговски вид и хората отбягват стоката. Затова се взе решение, тези банани да се белят и да се пакетират на тарелка по 2 по 3 и така да се предлагат. Купуват се не по-зле, особено при цени от 1.79 лв. или 1.89 лв. за килограм. Не виждам какво срамно има в това. Ако те устройва купуваш, ако не на 2.39 лв. си има банани с жълта ***.
5
11
 
22
 
! Отговори
Горан преди 9 години
Тоя пък четвъртият коментар е по-абсурден, даже и от белените банани! В крайна сметка по магазините се пуска какво ли не, и то не само тук! Никой насила никого не кара да купува! Вероятно са ги пуснали белени, защото обелките им са почернели доста!
4
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На *** баламурници може да се продава всичко.Те са толкова *** че стига да е еФтинкУ и домата с кол ще го хапнат.Дори *** в Африка не ги третират така както балкинсите беге абезяни.
3
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чакаме следващата стъпка - сдъвкани.За най-мързеливите.
2
4
 
16
 
! Отговори
Нямам думи преди 9 години
Нямам думи
1
4
 
21
 
! Отговори
Боби преди 9 години
И такова нещо не бях виждал....