26% от елекроенергията в Германия е от ВЕИ
26% от елекроенергията в Германия е от ВЕИ
 26% от елекроенергията в Германия е от ВЕИ, а след спирането на АЕЦ този процент ще се вдигне значително над 50%! Снимка: Зелените алтернативи против АЕЦ | 24 яну 2013 18:26
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
37
20522
6
1
Напиши коментар Коментари
13
2
 
0
 
! Отговори
Иван преди 11 години
До Тошко, я кажи за коя централа говориш и кой е бил този *** собственик да си сложитокова стари панели? Мислиш ли че германия произвежда 26% от електричеството с 2% КПД? :)
12
3
 
2
 
! Отговори
Иван преди 11 години
До vlady, пак действаш със стари данни. При модерните фотоволтаици има нужда от много по малко слънце. Този процес обаче стана точно благодарение на субсидиите, които позволиха индустрията да се развие и цените да паднат. В момета фотоволтаиците вече са минали границата където дори и без субсидии биха могли да съществуват, но субсидиите помагат за много по бързото им разпространение.
11
1
 
0
 
! Отговори
Тошко преди 11 години
До Анонимен 9Не ми цитирайте реклами.Информацията за КПД = 2 % ми е от реален слънчев панел на реална фотоволтайчна централа инсталиран в БГ. По нашите ширини през лятото (около обяд) Слънцето доставя около 1000 W енергия на кв. м. Този реален панел (не оня от рекламата) произвежда по това време около 20 W енергия от кв. м. инсталирана площ. Това са реалностите в БГ.
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До vlady, абсолютно същото е валидно и за АЕЦ! За да работи добре АЕЦ трябва да има Павец, който да компенсира голямото свръхпроизводство на ток през ноща и дефицита на тока през деня. По същия начин ПАВЕЦ може да регулира и ВЕИ.
9
1
 
3
 
! Отговори
... преди 11 години
До vlady А защо Германците тогава изграждат фотоволтаични мощности ? Явно там слънцето пече като в Сахара ...
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Тошко, прочети малко по темата и ще разбереш, че си много далеч от истината! КПД на фотоволтаиците беше 2% преди 15 години. В момента масовите са между 17 и 25%, а най-добрите са с КПД над 40%! Само за 15 години ефективността се увеличи 20 пъти и има още възможност за подобрение.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Германия все повече домакинства имат фотоволтаици на къщите си. Тук това ще се случи, когато престъпното лоби на енергоразпределителните предприятия умре.
6
1
 
0
 
! Отговори
Тошко преди 11 години
До Иван 8Сам написа как се прави в Германия. А как е в БГ? Отделно ВЕИ се монтират в морето където посоката на вятъра не се мени във времето, а и скоростта е постоянна във времето. А как е в БГ? За производството на всеки един продукт който ползвате в ежедневието е изразходвана енергия, затова този продукт трябва да се използва максимално ефектовно. КПД на фотоволтайчен панел в момента е 2 %. Мислиш ли, че това е ефективно?
5
5
 
6
 
! Отговори
Иван преди 11 години
До Тошко, в Германия фотоволтаиците се слагат на покривите, а не в плодородната земя. Това с въглеродните емисии за производството е също глупост, защото създаването на АЕЦ, ТЕЦ и т.н. мощности също е съпроводено с въглеродни емисии!
4
2
 
9
 
! Отговори
Тошко преди 11 години
Оказва се, че фотоволтайците пo косвен начин водят до увеличаване на въглеродните емисии в атмосферата. КАК? - за производството на самите панели се изисква енергия. - поставянето на панелите върху плодородна земеделска земя води до унищожаване на почвата. Ако същата площ се използва за земеделие, то растенията при своето развитие ще акумулират въглероден диоксид и ще произведат кислород. Фотоволтайчни централи би трябвало да се монтират само в пустинни райони където не виреят дори растения.
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Германия винаги умно се е нагаждала и е правила икономически умни ходове! Цената на ВЕИ постоянно пада, а цената на АЕЦ постоянно се покачва заради това който заложи на ВЕИ след 10-15 години ще спечели!
2
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1, въпросът е накъде искаме да се да движим към Гeрмания или към Северна Корея и Иран?
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е вие били ли сте в германия? няма НИЩО общо с нашата реалност, какво ми ги давате за пример