Герой или самоубиец?
Герой или самоубиец?
В нета върви кампания целяща да превърне човек в герой.
Човек който се самозапали! Според мен това да се замозапалиш не е геройство.

А според вас? Снимка: Нико | 07 мар 2013 17:39
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
223
15941
59
24
Напиши коментар Коментари
168
3
 
13
 
! Отговори
Марина преди 11 години
Това в никакъв случай не е геройство! За съжаление много хора все още очакват някой да задоволи потребностите им, а защо не си помогнем сами???
167
18
 
2
 
! Отговори
Весела преди 11 години
Той е искал да живее достойно и е заложил живота си и просто е удържал на думата си , след като условията , които е поставил на кмета и общинските съветници от Варна не са му били изпълнени.
166
6
 
27
 
! Отговори
paf преди 11 години
самоубиец, разбира се!
165
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1912, абе ако така ме карат да се замислям - не, мерси! Никой не желая да мре, само и само да се замисля, или пък народа да се замисли! И знаеш ли защо? Защото знам тоя народ като вземе, че да се замислиии, кви ще ги измисли! А познай и ти! Ако не можеш да познаеш просто хвърли един поглед на близката ни и не толкова близка история и ще се сетиш. И друго да те питам - ти представяш ли си Левски ако беше тръгнал така да кара народа да се замисли? Щеше да има "оп, ко изгоря па тоя" и толкова!
164
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Слабата психика никога не е била градивна,тя може само да преекспонира проблема но не и да го реши,а това не може да бъде наречено геройство.
163
6
 
18
 
! Отговори
десен преди 11 години
Тоя Пламен за мене е луд
162
7
 
17
 
! Отговори
Шопа преди 11 години
За мен това е върхът на глупостта. Още повече, че на плаката пишеше "...до 17 часа". Какво от това, че се е самозапалил? Нещо да помогна на някого? Това даже не е саможертва, примерно като онези герои Матросов на амбразурата и т.н. Едно куче да беше спасил - пак е нещо. Това е нещо като онзи - Гюро Михайлов. Вместо да изнася документите и архива, той стои и гори. Тъпо и безсмислено.
161
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако беше запасан с ескплозиви и се бе взривил в цветанов и борисов(дал господ барабар с всички "народни представители"), тогава лично щях да му построя паметник. Иначе обикновен самоубиец, който единици ще да помня след 2 месеца, най-вече близките му
160
3
 
14
 
! Отговори
Герой преди 11 години
От това което намерих в интернет не мисля че човека се е опитал да се замоубие, а по-скоро да направи каскада в знак на протест. Жалко, че нещата са се объркали. Да почива в мир
159
9
 
4
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
Нико, да пукнеш от студ, като бракуван кон!Герберска *** ***, долна...
158
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а попа който го е опял да бъде низвергнат от Църквата, самоубииците даже се погребват извън гробището
157
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ужасна е тази държава, един самоубил се шизофреник да го направят национален герой. И то медиите пак го направиха
156
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герой или самоубиец? НЕ, ТОЙ Е ЧЕГЕВАРИСТ - ФИДЕЛ-КАСТРОВЕЦ!
155
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много е лесно "С чужда пита помен да правите",мръсни лицемери,що не се запалите Вие,ами само плямпате,ще се промени нещо в БГ,ама когато минат толкова години-колкото са били на власт *** !
154
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1912 е изчерпал темата!Поклон пред Пламен!Платените гербери скачайте в трапа да ви пик'я отгоре,***!Ян Палах и М.Буазизи се бяха признати от цял свят за огромната си саможертва,само едно герберско изчадие може да черни подвига на Пламен!Срам е за теб Българийо,че днес такива индивиди се наричат българи!
153
11
 
10
 
! Отговори
1912 преди 11 години
Но уви, той е избрал този краен вариант на саможертва и протест и само Господ може да го съди дали е постъпил правилно или не! Това не е чисто и просто битово самоубийство, а висша форма на протест, саможертва, този човек лично за мен е герой, защото ще ни накара да се замислим за това, което се случва в България и няма да останем повече безучастни...
152
5
 
9
 
! Отговори
1912 преди 11 години
С две думи - ДА СЕ СЪБУДИМ най-накрая! Ако не си задавате тези въпроси, а вместо това само мрънкате и му лепвате какви ли не етикети, може би и вие сте част от това, срещу което той протестираше - и срещу апатията и безхаберието на обществото по случващото се в страната ни. Не подкрепям това, което Пламен направи. Например, бих направил всичко по силите си, за да го спра и да го откажа да го стори, ако имах такава възможност и ако зависеше от мене, разбира се...Но уви, той е избрал този краен вариант на саможертва и протест и само Господ може да го съди дали е постъпил правилно или не! Това не
151
10
 
6
 
! Отговори
1912 преди 11 години
Дори когато хората се палят в знак на протест и на безсилие, пак има някой да им намери кусур. Пламен извърши висша форма на протест.Той жертва живота си, за да може нещата, срещу които протестираше, да придобият сериозността на смъртта. За да може вие и аз и всички други в държавата да седнем и да се поинтересуваме, да се замислим защо е посегнал на живота си по този ужасен начин, какво го е накарало да направи тази крайна мярка на протест, наистина ли е толкова зле положението в тая мафиотска, изгнила от корупция и престъпност, дъжава... С две думи - ДА СЕ СЪБУДИМ най-накрая! Ако не си задав
150
1
 
11
 
! Отговори
д-р Иванов преди 11 години
може да си е мислил че ще го изгасят,или пък е объркал сместа за самозапалване...другото е според мен е диагноза,виждал съм как хора в състояние на афект вземат сънотворни,режат си вените и т.н.,после обаче като минат през психиятрията,са критични/на медицинси термин означава че осъзнава грешките си/,знам ли..Божа работа дето се вика,но в никакъв случай не оправдавам акта му,и то заради какво,заради 1 кмет,който нито го познава,нито го е виждал някога през живота си,освен след гибелта му.
149
5
 
2
 
! Отговори
Просто един... преди 11 години
Като отидем Горе, ще видим Пламен къде е, и ще разберем на нас накъде ще ни посочат...!(между другото той е още тук, а на 40-ия ден душата му ще се издигне)