Герой или самоубиец?
Герой или самоубиец?
В нета върви кампания целяща да превърне човек в герой.
Човек който се самозапали! Според мен това да се замозапалиш не е геройство.

А според вас? Снимка: Нико | 07 мар 2013 17:39
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
223
15951
59
24
Напиши коментар Коментари
108
0
 
4
 
! Отговори
до Анонимен преди 11 години
Разбирам го напълно Пламен.Видях и с какво се занимава.Но тази детска наивност не може да промени този жесток свят.Просто това не е начина да покажеш неодобрението си към политиката,не е пример за подражание.С тия лъвове не се бори така.До някъде познавам мисленето на политиците и знам,че пред обществото ще излязат и ще го съжалят,похвалят,одобрят,но зад кулисите ще му се присмеят.
107
2
 
2
 
! Отговори
222 преди 11 години
"Никой няма по-голяма любов от тази да положи душата си/живота си за приятелите си"
106
2
 
4
 
! Отговори
117 do 118 преди 11 години
Съгласявам се с теб колега, но в такива времена живеем, че наивните хора винаги са най-потърпевши. В момента в цял свят важи поговорката "Няма ненаказано добро". Искаш, не искаш трябва да мачкаш за да не бъдеш смачкан. Трябвало е някой да спре това момче от извършване на тази нелепа постъпка. Сигурно е бил герой когато се е борил, дори чувствам, че е така. Но така сам да отречеш себе си, семейството си и всичко, което си постигнал не е за гордост и почит.
105
2
 
2
 
! Отговори
618 преди 11 години
Ами отивай и се самоубивай като Ангел Кънчев!!Дано станеш герой!!Пожелавам ти го от все сърце!! Аз предпочитам да си кажа какво мисля за политиците за системата в която живея и без да съм герой.Даже мисля,че ще бъда по полезна ако си излея хапливите слова към политиците,отколкото да ги освободя от присъствието си.Така ще засиля техния имунитет за самосъхранение.Всеки разбира нещата различно.
104
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРОЙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
103
1
 
7
 
! Отговори
Мила преди 11 години
Пламен е наивен до болка човек, вярващ до болка на всички, както и добър до болка. Едновременно с това е искал да покаже ( вероятно ), на работещите там да се стреснат и те да се включат в решаването на проблемите. Добър и наивен човек не може да се нарече ***. Много е помагал на всеки с каквото може. За съжаление наивните и добри хора вече са твърде малко, почти изчезнали.А останалите,крият се при нужда,използвачи и ако бият някой само ще гледат сеира.Бога да го прости!
102
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Определено самоубиец. Внимавайте какви ги дрънкате! Крачката от самозапалаване до самовзривяване не е голяма, а тогава вече ще има и жертви. Герой е този който остава да се бори в тази България...Пламен за мен е слабохарактерен и честно казано не можах да разбера защо се запали...Абсолютно ненужна показност...дори предполагам, че не е целял да предизвика смъртта си, а само да спечели вниманието на обществото.
101
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, смотан, Ангел Кънчев се е самоубил от зор, а не от глупост. Как може да сте толко заспали и да се възхищавате на постъпката на кръгъл ***...
100
3
 
6
 
! Отговори
Чети преди 11 години
Прочетете за Ангел Кънчев и тогава говорете "Не помня герой в историята да се е самоубил.Винаги го убиват враговете му."
99
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако някой одобрява тази постъпка на самоубийство, то говори за самия себе си колко уважава живота си. Едно е да мразиш действителността , друго е себе си. Съжалявам не за него, защото не е сред нас, а за опечалените и хората, които го подкрепят. Промени не се правят търсейки съжаление. Имаме Васил Левски , който му благодаря , че не се е самозапалил от тези турци, ами се е взел в ръце.
98
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не помня герой в историята да се е самоубил.Винаги го убиват враговете му.Само в българската история имаше един Кочо Честименски който изби до крак семейството си за да не бъде потурчено.Но тука такъв повод нямаше,че някой иска да го потурчи или да го насили за каквото и да е.Както ти както аз и всеки протестира срещу властта но никой нито ни кара нито ни насилва.Просто осъзнаваме,че не искаме повече да живеем така и се борим със слова.И се надяваме да ни чуят управляващите.Да ни разберат!Това е
97
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уважаеми родители на деца в пубертетска възраст, отправям молба към вас - моля ви, когато вашето дете реши да се самоубива, понеже по медиите се лансира, че самоубийството на един луд е вид героизъм, то поне му дайте 2-3 кила пластичен експлозив и го пратете в сградата на Парламента. Така хем ще си спестите разходи по погребения, хем детето ви ще свърши нещо полезно за обществото. Благодаря.
96
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе каква саможертва, искал да се направи на интересен, мислел си е, че става като по филмите - изтъркаляш се, отупаш се и огъня угасва. Изобщо не е искал да се самоубива, а да стане център на внимание по евтиния начин ама е ударил греда.
95
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нито герой, нито самоубиец. Най-обикновен ***, който не можа да прецени последствията от действията си и плати за това с живота си. Идеализирането му е безкрайно смешно и жалко.
94
4
 
2
 
! Отговори
Ели преди 11 години
И все пак - Пламен е герой и на бас се хващам, че и булеварда ще кръстят на негово име, и без това няма логика в тази си част- а Възпламеняване ще е супер:)))
93
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо да сме ***? Ти одобряваш ли това самоубийство?Как да оправдая този баща който се самоуби и остави пет деца?Нима сега на децата им ще бъде по леко?Със сигурност не!!За мен той бяга от отговорност или другия случай е да е болен.Друго обеснение нямам за тоя случай.Ако е бил болен бих му простил,но в друг случай не.
92
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
само който го познава много добре лично, може да каже, защо го е направил - за да избяга от проблемите или за саможертва в името на една кауза.или може би и за двете ?
91
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Редно е всеки, който му се възхищава, да последва примера му...
90
2
 
6
 
! Отговори
йордан преди 11 години
Мисля си колко онкологично болни всеки ден се борят за живота си,с малката надежда,която таят в себе си.Не оправдавам самоубийството,най лесния начин да се освободиш от тежкото ежедневие.Отговорно е да живееш защото това е дар Божий.Така,че не трябва да се героизира постъпката на Пламен,примерът не е подходящ.
89
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...ще да пия на пук врагу,и на пук вам патриоти...А ВИЙ,ВИЙ СТЕ ***....