БГ сирене 16 лв./кг в Ав$тралия
БГ сирене 16 лв./кг в Ав$тралия
Чисто висококачествено БГ сирене тук в Сидни Ав$тралия е 11.99 AUD за 900гр. По курса 11.99 AUD = 14.81 лв. за 900гр. Или 1кг. излиза 16.45 лв. Сирене Made in Bulgaria по БДС. Колко ви го продават там? Ако е по евтино да ви пращам от тук е 16 лв./кг, където минималната работна заплата е 4000 долара, а чистачката на сградата където работя на центъра CBD, зима повече от българско ИТ, аахахаха! А помните ли висящото кафе преди години? Проглушихте ни ушите с тия висящи кафета! На ви ся висящо сирене Снимка: От Сидней Ав$тралия | 19 мар 2023 20:44
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
465
87035
74
50
Напиши коментар Коментари
236
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какъв реалист си ти? Надничайки в паниците на другите. Грачейки от най-голямата клоака в Европа, скоро и на световно ниво. Къде с голият си г ъ С си тръгнал да се сравняваш с хора от САЩ? Може и да има някой друг заблуден жевеещ там, който се доближава до твоето талибанско ниво, но няма да са много такива. Слушай небивалиците на завърналите се нехранимайковци и набирай смелост зад компа си, ама недей да лаеш много
235
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Даже въобще не е важно някой колко взима на месец. Важното е, какво остава в домакинството в края на месеца след като се покрият всички разходи?
234
2
 
7
 
! Отговори
реалиста преди 6 месеца
А какво искаш ??? Да ти слушаме глупостите колко добре живееш в сащ ли ?? Я дай да видим колко взимаш на месец и какви са ти разходите .
233
4
 
5
 
! Отговори
До хИспанеца преди 6 месеца
Тоз пък, документи иска, доказателства мухахахахха. Логиката му също кърти- София не е курорт, за това било нормално да не са вежливи хората. Султана на Бруней, червени килими. Колко може да е зле един индивид.МНОГО! Лафчета и манталитет от 98.
232
9
 
4
 
! Отговори
Испанеца преди 6 месеца
До софтуерен инженер Ако си се правил на султана на Бруней и си плямпал нон стоп на английски какво искаш . Да ти метнат червен килим ли . Или да пуснат сирените защото един бачкатор от сащ решил да се прави на гулем в София . Ама София гони Мадрид по заплати ако не знаеш . Поне няма толкова много кредити .Тъй че не е зле да си свериш часовника преди да дигаш гири . А София не е курорт че всички да са вежливи .
231
2
 
13
 
! Отговори
Иван преди 6 месеца
Не искам да кажа, че България е най-прекрасното място, но като човек живеещ в Ню Йорк, където всички улици миришат на марихуана, защото всеки втори пуши на улицата, доргиран, пияни, бездомни хора има на всяка крачка, Манхатън мирише на пикня, защото бездомните пикаяат (и не само) навсякъде, градът е доста мръсен, на транспорта не може да се разчита и т.н - ме мисля, че предлага по-добро качество на живот от България. Да опростяването в Бг е потресаващо, но и американците не са много интелигентни
230
4
 
23
 
! Отговори
софтуерен инженер преди 6 месеца
Току що се върнах в САЩ от 20-дневна отпуска в България. Досега бях огромен патриот и винаги съм защитавал България. Не съм си представял, че деградацията и опpoстaчвaнето може да придобие такива размери в България. В София срещнах масово дрогирани хора на всички възрасти, а държавната администрация буквално се гаври с останалите. Заяждането започва още от летището и буквално за всичко. Не казвам, че програмиста от Сидни е читав, но България в момента е място за някакви мазохисти.
229
2
 
4
 
! Отговори
Испанеца преди 6 месеца
До До реалистаНе можах да разбера - числено , какво пращаш в България . Би ли показал документ . Така общи приказки всеки може да приказва . Ако бачкаш за 2000 евро в Германия и ти остават 200 евро - дай отчет къде са другите 1800 евро и какво си направил с тях . Нещо приказваш колкото да не заспиш .
228
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Естествено, че ше намаляват. За гастарбайтерите тоя месец примерно -200 евро като му вземе инфлацията е това дето е изпращал едвам на изоставените си родители. Иначе индиректно наливайки някави пари в икономиката да, може да се каже, че достигат до всички. Но ако сметнем какво останалите наливаме в икономиката ежемесечно то, гастарбайтерчета, квото щете правете все ми е тая. Гледайте си вас дето живеете по 6 човека и мизерствате та да изпратите на бабите некви 2-300 евро и то не всеки месец.
227
7
 
4
 
! Отговори
реалиста преди 6 месеца
Никога не е имало изпращане на пари от имигранти . Нито един не може да покаже какъвто и да е документ за парите които праща. Още повече за парите които ужким печели на запад . Да речем в Мюнхен . Всичко са измислици. Бачкат за минимална надница и накрая ако им останат 100 евро е добре .
226
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Спокойно, изпращанията намаляват, не се бой :). Явно няма смисъл да ти се обяснява как тези пари индиректно стигат и до теб - не вдяваш. Ама ти с на а ка ния си г ъ з и повече от жалките си данъци, много гръмки изказвания правиш. И да, не е като в другите държави, поне до тука ти стига пипето. Аре лека
225
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе не знам до сега някой гастарбайтер да ми е давал на мене или на някой познат и не знам колко идва от тях за подпомагане на техните си роднини ама знам, че с нашите данъци и плащания от тук се върти целия оборот на държавата, пенсии, соц. плащания, обещетения, майчински и още други. Да, може да не са като в другите страни като суми но все пак 2 мил българи избягаха да си спасяват само техните си гзве и сега изпращали били. Ами вземете си и родата и не изпращайте ве, някой да ви кара насила?
224
4
 
1
 
! Отговори
До реалиста преди 6 месеца
Абе той има само 200 евро защото другото го праща в България да подържа пенсиите и такива дървени философи като теб. Нали знаеш колко идват на година от такива като него?! Иначе с тези смешни лафчета, на пейката пред входа на по пластмасарка
223
6
 
6
 
! Отговори
Реалиста преди 7 месеца
До emigrant Важното е че ти си успял . Имаш 200 евро в джоба и стая под наем на 100 километра от окръжния град в който живееш . Веднъж в годината си взимаш дрехи , защото тогава е разпродажбата . И когато идваш в България взимаш кола под наем . Мерцедес .
222
3
 
4
 
! Отговори
emigrant преди 7 месеца
do206а още по-важно е в каква държава живееш.България е далечко още от нормална държава!!!!
221
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бат Минко, лятото мина, а нищо не ни показа от Луксозенец тази година! Свиреха ли момите на мандолината?! Уискиту хармония ли беше?! ;)
220
10
 
8
 
! Отговори
Пепи преди 7 месеца
И какво са толкова успели в Германия ??? Една карта за транспорт в Мюнхен е 200 евро . Наема е 1000 . Местата с хубава заплата и позиция са заети . Германия беше добре за гастербайтери допреди 10 години . Сега е все тая . И не се знае след време като натежи клона на пенсиите в Германия да не се отреже . Да ти кажат - пенсия ама в Германия . И тогава ще видим с 1000 евро какво ще правиш . 800 наем и 200 комунални .
219
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Далеч не всички българи са се реализирали добре в чужбина. Обаче, тук няма никаква друга алтернатива - повечето от заводите бяха закрити още от средата на 90-те, тогава реалната безработица бе над 60%. Не всеки може да живее на село, но дори там няма никаква гаранция за продаване на продукцията. Ако в момента се върнат 2 милионата българи зад граница, тук ще настане хаос, хранителните вериги няма да могат да поемат тези хора.
218
2
 
4
 
! Отговори
фен(бивш) преди 7 месеца
Съгласен с218.Много нашенци,СЕ РЕАЛИЗИРАХА НАВЪН!ИМАМЕ ПОЗНАТИ12г в Германия.тука едва кретаха.Там са добре.Ще вземат хубави пенсии,не като тук,блъскаш40,45гза300лв.В момента са тук,викат що да се връщаме.А РАБОТЯТ,ОБИКНОВННА РАБОТА.
217
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пепи, душичке, избягали са от ***. Никой не ги е гонил, просто бяха освободени. Това кой какво е постигнал си е тяхна работа. Сигурен съм, че има и много успели, и обратното. Ти не ги жали.