Кое е това момиче от протестите на 1990 година?
Кое е това момиче от протестите на 1990 година?
Този призив споделиха във фейсбук страницата на "Денят започва с култура" - културен слот, БНТ1 “Кое е това момиче от протестите на 1990 година? Бихме искали да знаем къде е тя сега и как се чувства. Цветан Томчев, учредител на БГ ПРЕС ФОТО, беше наш гост тази сутрин и покани всички наши зрители да помогнат да открием това момиче от протестите през 1990-та.“ Снимка: Стефан | 26 фев 2013 09:15
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
134
42885
76
7
Напиши коментар Коментари
72
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Един мъж на ...Ами това е целта на занятието - гладния скот не мисли за такива неща Ако си е решил проблемите с яденето, работата, жилището ще вземе да иска и някаква си истинска свобода.Я обратно "на тръстиката" робе.
71
12
 
8
 
! Отговори
ivo преди 11 години
До Пич .Абе *** държавата я има на пука на кустуффф .
70
3
 
71
 
! Отговори
Един мъж на ... преди 11 години
Мен снимката ме развълнува. Спомени, както казват вече порасналите ми деца - старост-нерадост /47/.Беше такова времето, можехме ли да знаем, че след 23 години ще сме на това дередже.Тогава не бяхме гладни за хляб, а за чисто интелектуална свобода. Беше ни леко на душата, емоцията беше във въодушевлението.Сега народа оскотя от глад. Озверели и преждевременно остарели, къде ти място за СВОБОДАТА.Как сегашните момичета и момчета да разберат тези сълзи в очите на момичето.
69
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Момичето може и да не иска да бъде намерено.
68
0
 
11
 
! Отговори
Явор преди 11 години
До АнонименОт една страна това са журналистически простотии, но от друга страна не си задаваме тези въпроси, как ще се учим от грешките си? Не си мисли, че всички си спомнят всичко - народа ни е доказал, че не помни над 1 година.
67
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дори да я откриете какво очаквате да ви каже?
66
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цветан Томчев да не би да е влюбен ?
65
1
 
2
 
! Отговори
mitkovm преди 11 години
До gpetrov2 Не прилича грам :)
64
16
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я стига театър и журналистически ПРОСТОТИИ! Какво ви интересува кое е това момиче!?! Тя е една от многото, които скачаха, че да не са червени. И аз бях там. И родителите ми и брат ми. И много други българи. Протестирахме! Това за какво тя е протестирала и какви ги надроби Костов му е до болка позната на всеки българин, който помни събитията. За това никога не гласувах пак за този червен *** Костов, който с един замах *ба мамата на цялата промишленост. Той не е за затвора, за бесилото е!
63
6
 
30
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Аз и до днес си мисля, че другарят Костов е основният архитект на провала на СДС, и на синята идея, която тогава така жадно приехме... Няма ли кой да го осъди тоя черен дявол за милионите погубени мечти и разбити животи...
62
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 59. забрави твоите дружки да споменеш, Луканов, Лилов, Мултигруп, ВИС И СИК, банкерите като Кюлев и Моллов с дипломи от Симеоново, забрави и Виденов, Р.Овч. Шадравана плевенски, една шайка ДОНОСНИСИ от ДПС , Станишев, ***, Масларова и още и още червени артефакти, но понеже си червена *** някак не ги забелязваш.
61
4
 
43
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Момичето няма да откриете, минали са 23 години от тогава, станало е жена, на възраст вече, и сигурно се е разделила с идеалите си, и тя е била излъгана, като всички нас... Инфантилно е да търсите онова момиче...
60
3
 
11
 
! Отговори
Мандраджия преди 11 години
Тях ги докарахме, синия венец и 10%, ама от Р.Овч.не мо'ем се отървем дорде сме живи ... или от другия ватман - Дмитриевич ... за да има мир - коминтерна във Сибир !!!
59
9
 
5
 
! Отговори
gpetrov2 преди 11 години
Доста прилича на Моролюба Бенатова........
58
5
 
13
 
! Отговори
До: 59 преди 11 години
Нееее, не такива като нея, а такива като теб, от чието движение по Земята остава само слуз. Всеки може да се довери на грешен човек. Важното е да се бори за идеалите си, а не да дреме вкъщи и да псува жалкия си живот. Щото ако сме чакали на такива като твоя милост още щяхме да викаме "Вечна дружба!!!". Зарови си главата, моля те.
57
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** народ - слаба държава! Какво стана като се мазахте и викахте като палячовци - докарахте Костов и Мистър 10% на власт и какво последва????? Аман от тъпири
56
4
 
22
 
! Отговори
ХАХА преди 11 години
Ей,много заблуден народ!Какви комунисти си свалил,бе!Ми те са си същите!Пребоядисали се комунистите в синьо и станали седесари!***,не ви дойде ума в главата!
55
8
 
10
 
! Отговори
ДА преди 11 години
И защо не сте сложили правилно снимката??Добре,че всички знаем що е СДС и има ли то почва у нас,та го разчетохме!Скачахте,скачахте,па сега се и търсите!Ще се намерите!
54
8
 
20
 
! Отговори
Марк преди 11 години
и дума не може да става да се сравняват протестите от 1990 г. и от 1996/97 г. със сегашните!!Абсурд!Тогава имахме ясни цели, водачи, структури!Свалихме комунистите на два пъни и в голяма степен постигнахче целите за момента!Друг е въпросът, че не беше унищожена Комунистическата хидра и тя роди Мафията!!А сега...Напълно инфантилна работа!А действително има основание за протест, но няма лидери, организация, ясни искания!
53
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
проста седерунгелка .. те такива ни докараха костовци,догановци ,бакърджиевци и прочее *** ...