Доброто старо минало
Доброто старо минало
Баба ми кято види тази снимка и винаги започва да ми разказва за отминалите времена :) Снимка: Iwajla | 20 апр 2013 09:44
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
93
11017
49
3
Напиши коментар Коментари
70
1
 
7
 
! Отговори
MM преди 11 години
Поредната безсмислена дискусия за социализма. Май никой не разбра че за да е добре една държава и съответно народа, трябва да се вземат добрите страни на социализма и тези на демокрацията, защото ние взехме и всичко лошо на демокрацията но заклеймихме всичко от социализма независимо дали беше добро. Осъзнавате ли че минаха 23 години от идването на демокрацията което е половината от управлението на социализма а причините за това да се радваме са малко.
69
1
 
2
 
! Отговори
до 86 преди 11 години
имигранте,ти със сигурност си от некои село,а жена ти преселничка във Варна,този дето казва че в София и Варна е имало всичко е прав,даже не толкова в София,колкото във Варна имаше и никога не е било проблем да си купят варненци каквото и да било и запомни че и колкото и да плюеш няма как да промениш това и си оставаш един шоп слязъл от чукарите ако ще да живееш и в Ню Йорк
68
3
 
5
 
! Отговори
do 70 преди 11 години
Kak ste sa bili stastlivi be?! ahaha malee kvi promiti mozaci v taia darjava,nisto chudno che ste posledni vav vsichki klasazii i parvi po idiotstina! Ma prost narod lesno se upravliava, kakvo da kaja..
67
4
 
6
 
! Отговори
Рудолф преди 11 години
Как да очакваме да има бъдеще тая държава ?Всички народи , били под социализЪма , величаят дена в които са се осовободили.Тука група ***, без смисъл в живота си продължават да милеят, да влязат в магазин с 5 рафта и 3 прдукта ?Кой ви е виновен ,че не ставате за нищо бе, НЕКАДЪРНИЦИ ?!
66
1
 
4
 
! Отговори
до фалшигрант преди 11 години
Приятел, точно пък във Варна и от пиле мляко имаше ,ама с парички !
65
3
 
3
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 83Да, прав си. То на робите най-голямата ценност в живота им е сигурността.Господарят се грижи за тях, храни ги, облича ги. Така и стопанина на село се грижи за стоката си, прасета кокошки, да са здрави. А ако на селянина му се разболее магарето го води на лекар. Разбирам какво искаш да кажеш. Липсва им това ... на материала.
64
6
 
4
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 84Стига си лъгал!!! Жена ми е от Варна а аз съм от София. И във София нямаше нищо, а във Варна е нямало още повече нищо!!!А да не говорим по провинцията в малките градове и селата - живял съм на село. В ХОРЕМАГ и бакалиите можеше да си купиш само тунквани вафли, байкалчета и марципан. Имаше брашно, олио, захар. Останалото благодарение на баба ми и дядо ми го произвеждаха в двора на къщата.
63
6
 
7
 
! Отговори
Нико преди 11 години
До Банков.Който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито свободата нито сигурност.
62
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз си спомням че в София и Варна имаше всичко
61
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
стига сте се карали, просто на хората им липсва сигурността от онова време, сигурността, че ще имаш работа, че няма да останеш гладен, че след като се пенсионираш, пенсията ще ти стига за всичко, че дори и да имаш да дадеш някой лев на внуците. Просто това им липсва на хората СИГУРНОСТТА
60
7
 
7
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 74Хайде нека да уточним нещата, става ли?Доброто старо време беше наистина по-добро, ама не в България. Доброто старо време беше добро в Западна Германия, във Швейцария, във Франция, във Обединеното Кралство.По дяволите, дори в една съседна Гърция при соца беше по-добре. А, и у нас беше добре, имаше всичко ... ама в Кореком. И само с долари. А ние долари нямахме - купувахме ги на черно и то по три лева за долар! А милицията ни дебнеше и трябваше да се крием, че бяхме нарушители!
59
7
 
9
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 70Хайде стига с тая тема! Мисля, че темата за "доброто" старо време при соца вече отдавна се изчерпа и никой нормален не може да повярва на тия глупости!Живял съм при соца, и недей да говориш от мое име - първо, това време никога няма да се върне! Второ, свободата си никога няма да заменя за каквото и да е сирене, кашкавал, мляко и подобни глупости дето имало, пък сега уж нямало! Като че аз не съм живял на село, и сега имам откъде да си купя мляко - директно от вимето на кравата!!!
58
1
 
7
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 52Айде стига сега де, писна ми от тия комунистически въздишки!!!Като че ли едно време само качествени и евтини обувки имало, пък сега всички скъпи ***!Да не мислиш, че само Гучи и Прада се продават в магазините?Ако ходиш само по моловете да, може! *** виж в нормалните магазини - хубави, качествени български обувки от естествена кожа за 45 лева! Правят ги в Кюстендил и в други градове също. Ама тийнейджърите искат молове, че и евтино и качествено :-))
57
7
 
4
 
! Отговори
до 72 преди 11 години
направо да та съжали човек, подсмърчал рева лпред едно яйце, после си отишъл и не си пуснал печката, ава айо, водата тогава се плащаше на половин година защото струваше стотинки, а електричеството беше толкова ефтино че само поселата бяха останали печки на дърва, а храната ако не друго не беше от дрогирани пилета и застояло бизонско, и от изхвърлени изрезки , ей заради такива сополи блгария си отиде п.п. самият аз много се радвах на падането на комунизма ,но не и на това което дойде
56
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Dano gerb ne doidat itnovo na vlast.Zaradi tiach napusnach stranara.Gibeeh spikoino I normalno kato doidoha te vsicko se promeni.
55
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не му мислете за снимката,а за хората живяли тогава по онова време!!!! Те бяха тогава ИСТИНСКИ ЩАСТЛИВИ!!!! Нещо,което СЕГА никой няма да го разбере!!!!
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Socializma kato e bil loch I nerazvivach se stroi Kitai kato v momenta nai golemata komunisticeska dargava e vav vazhod.
53
0
 
5
 
! Отговори
Nikolay преди 11 години
Chervena detzka kolichka za momichentze, sinia za momche!!! Unikalno!!! Vav sashtata i men sa me dondurkali pak i sled tova roditelite mi izkaraha kasmet che mi se padna bradche....
52
13
 
9
 
! Отговори
Пацо преди 11 години
Всеки човек, който разбира от икономика, му е ясно защо сега не сме добре и защо държави които 44г. са били по зле от нас, сега са много по напред. Просто социализма е неуспешна форма, при това несправедлива. А тези които му се радват и твърдят че неможело да се отрича всичко постигнато по времето на соц-а, е като нормален човек да си купи мерцедес S-класа и съседа с голфа 2-ката да му обяснява как е постигнал много щото по добре с гоуфу отколкото пеша......демек феновете на соц-а са неудачници.
51
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 50, да, комунизма е виновен, че не е имало интернет, ти си рядко ***