Защо (само) ние се отказахме от шистовия газ?
Защо (само) ние се отказахме от шистовия газ?
Картата от сп. Економист показва, че 4 страни са наложили забрана, но според схема в Чехия няма залежи, а Франция , Холандия  и Люксембург ( град държава) си имат сериозни причини за забрана. От небогати страни със забарана сме единствени и няма как да ни зададем въроса : Каква е политическата сделка? Снимка: lkl | 10 фев 2013 11:20
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
204
39300
22
61
Напиши коментар Коментари
107
2
 
3
 
! Отговори
до 132 преди 11 години
"светът Е изчерпва"За теб няма ли буква Я на клавиатурата?
106
2
 
5
 
! Отговори
до зъби преди 11 години
Така е, но това е защото много евтин стана достъпа до интернет и всякой *** и бачкатор-*** вече виси в нета и коментира ли, коментира! Най-голям упадък Интернет отбеляза когато разни чалгаджии, ***, турци и най-обикновени *** домакини, гледащи турски сапунки си накупиха компютри, понеже стана модерно. До преди това хората в Интернет бяха предимно млади, напредничави и образовани.
105
3
 
8
 
! Отговори
Angelhell преди 11 години
Има ли някакво значение?Утре, когато технологията стане безопасна, светът е изчерпа; своите находища, ние ще имаме газ и ще развиваме.Защо зорлем трябва да си унищожаваме природата в момента с нещо не достатъчно сигурно?На всички, които поддържат шистовия газ, ще задам въпроса... ще отидете ли да отглеждате децата си в район, където се "проучва" за газ?
104
4
 
4
 
! Отговори
зъби преди 11 години
Едно нещо винаги ме е дразнило в България.Тук всеки разбира от всичко, а доводите на професионалистите в бранша са заглушавани с крясъци.Преди в едно предаване бяха направили репортаж за това как "вибраторите" за сеизмика причинявали земетресения и съсипвали реколтата - олеле мале, без думи.Хидравличното разкъсване не е някаква нова технология, а освен това тепърва ще се развива още повече, защото конвенционални източници намаляват.Скоро излезе и учебник по въпроса, но едва ли някой го е прочел.
103
0
 
3
 
! Отговори
Quo vadis Domine преди 11 години
Зорлем си изклахме кравите заради изкупните цени, полето пустее, шистов газ ни е притрябвал.
102
5
 
5
 
! Отговори
petter.bojinov преди 11 години
"и няма как да ни зададем въроса : Каква е политическата сделка?" - единствените които знаят отговора на този въпрос са: Сергей Дмитриевич Станишев, Алексей Петров (Трактора) и руският посланник. Много се съмнявам, че ще си направят труда да отговорят.
101
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как може някой да е против добиване на шистов газ но за АЕЦ?Като знам какви некадърници работят в АЕЦ Козлодуй какво ще правите ако стане авария?!
100
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да пък Шеврон щяха да ни пуснат безплатна газ,разбираш ли!Ако не печелят ***,ще печелят каубойте или някоя друга корпорация.Такава е политиката на големите играчи,да мачка и поробва по-малките.
99
3
 
4
 
! Отговори
до 73 преди 11 години
Той, че е ***, такъв е да твърди, че Люксембург е град-държава. Но и ти май си интернет *** (90% от всички в нета са ***), щом като Уикипедия за теб е някакво светило и се информираш от там. Сигурно си толкова смотан, че и гаджета сваляш в нета.
98
2
 
5
 
! Отговори
до ot Luxembourg преди 11 години
Не, сигурно е от Пловдив, дето смятат, че тепетата са най-високите на света или от Варна, които смятат, че гадното черно море е най-хубавото на света.
97
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"В българия гъстотата е 78 души на кв.км и няма нищо пустеещо."Я пак. Всичко извън морските курорти и Банско е запднало и пустеещо.
96
0
 
3
 
! Отговори
Страх лозе пази преди 11 години
Гледал съм всякакви карти,графики и икономически статистики и е излишно да ви казвам,че във всяка една от тях сме под чертата и продължаваме нищо да не правим,а точно тия които ни е^ат 20г.,ни втъляват,че някой щял да ни ограби,някой щял да ни отрови,да не ставаме чужди ***.Набиват ви в главите със страх,глад,мизерия,а в същото време са бръкнали и с двете си ръце в джобовете ви.На челните места сме по мръсен въздух,тютюнопушене, ракови заболявания и т.н.
95
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защото да питаш уж, че не разбираш и да се мъчиш да правиш евтини манипулации
94
1
 
8
 
! Отговори
До 111 преди 11 години
Виж този линк ..пресконференция , която можеби никой от вас не е видял ..защото не са я пуснали между сапунките .. Чуй някой факти .. Аз лично искам чиста вода не газ .. да не говорим ,че и находище на диаманти да се намери в България .. ние простите хора пак нищо няма да хванем .. така че наистина предпочитам без газ ,без аец ..отивам на село и ще си гледам доматки и едно прасенце :) youtube/watch?v=eT8m9UHPAIA
93
2
 
1
 
! Отговори
Дофтур оф були преди 11 години
До РХДа окОпират...тоест да копаят окопи...
92
5
 
10
 
! Отговори
РХ преди 11 години
Само ние се отказваме, защото само при нас има реално упражнена демокрация от хората!Защото РБ има нещо което НЕискам да изчезне. Това хората да са солидарни и да излизат и окопират народно събрание когато правителството прави нещо ПРОТИВ интереса на обществото, ЗАЩИТАВАЙКИ интереса на МАФИЯТА - корпоративния интерс, интереса на капиталистта, на милиардера, на корупцията, на новия световен ред - международната корпоративна номенклатура!БЪЛГАРИ ПАЗЕТЕ ТОВА СИ КАЧЕСТВО - ТО ИЗЧЕЗВА ПО СВЕТА!!!
91
3
 
8
 
! Отговори
до 12 инфото преди 11 години
Давам бърз пример с Румъния.Те купуват руски газ на същата цена,каквато и ние,но те добиват природен газ от конвенционални находища,добиват и шистов газ.Естествено тя е доста по евтина от руската газ и по този начин цената към крайния потребител е значително по-ниска,а за производството това е много важно за конкурентноспособността.Подобна е картинката във почти всяка европейска държава.Когато не си конкурентноспособен внасяш стоки от вън,а мозъците се изнасят.
90
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Цяла Европа използва природния газ в бита за отопление и готвене, в производството и индустрията,защото е доказано в пъти по евтино отколкото използването на електричество, но в България реалността е на противоположния полюс. - Газът от Черно море ще струва 250 долара за 1000 кубически метра. При тази цена електроенергията произвеждана от газ не е по-евтина от тази от атомните електроцентрали.
89
6
 
0
 
! Отговори
Безплатни обеди няма преди 11 години
Да не сме комунизъм или шериат че да имаме полза от нефт газ или злато. При капитализма всичко е лично. А цените са световни. Или европейски.
88
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Засега Франция е забранила добива на шистов газ на своя територия. Когато те вдигнат тази забрана, ще означава, че вече технологиите за добив са достатъчно безвредни, защото французите имат голяма наука и знаят добре от кое има полза и от кое - не. Аз бих се ориентирал по Франция.