Четири дни по 7 часа, един ден - 8!!! 7-ми клас
Четири дни по 7 часа, един ден - 8!!! 7-ми клас
Това е програма за деца. По 4 разказвателни предмета, 5 минути време почивка след физическото и бегом до другия час... Училището ни иска да увреди здравето на децата? Снимка: Rumi | 17 сеп 2013 16:40
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
123
27049
15
64
Напиши коментар Коментари
37
0
 
12
 
! Отговори
Пешо учения преди 10 години
Ами и аз съм имал по толкова часове, само че сиповете ми бяха по химия и биология, такъв ми беше профила. В един ден и 5 часа по един предмет да има да не мислите, че все нови неща ще се взимат. Има си там някакъв материал, другото е четене на произведения, домашни или опити ако е по химия и т.н. Даже ми беше интересно така, защото реално за деня имаш 3-4 предмета, а не по 6 различни.И ученето е по -малко. Напълно нормално ми се вижда всичко.
36
6
 
18
 
! Отговори
Свако преди 10 години
Долен, ши*ан народ сте. Направо ви се чудя как ВИНАГИ, ама абсолютно винаги намрате за какво да мрънкате. Нищо не заслужавате вие. Нищо! Даже и положението, в което се намирате сега е много по- добро от това, което заслужавате.
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Япония учат по 12.
34
3
 
21
 
! Отговори
Овчар преди 10 години
Абе като не ви изнася не учете. Никой не ви кара насила. Отидете да пасете говедата като мен.
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В програмата в учебно време са включени 4 часа СИП!!! Часа на класа не се брои за учебен предмет!!!.Програмата не отговаря на никакво изискване по наредбата на МЗ. Изобщо одобрена ли е? Къде в страната работят така? В нашия град, ако програмата не е съобразена с наредбата - не се одобрява! Защо правилата са различни!
32
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Седми клас в момента се чудят от кое на кое кафе да седнат. Я да им върнат ЛИС като формат на приемните изпити, да ЧЕТАТ и учат произведения, анализи и разработки, а не да се състезават кой бил преписал повече на теста и да правят преразказ, нещо което всеки с майчин език български би трябвало да прави свободно. А кое им е многото - физическото, музиката, рисуването, СИП-овете или информационните технологии, по-известни като час по Фейсбук?
31
2
 
17
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Оплаквате се за пълни глупости ...Програмата е наблъскана със СИП - СВОБОДНО избираема подготовка - тоест детето или неговите родители сами са си го избрали.Освен това от въпросните седем часа на ден има поне един или два от рода на - рисуване, музика и физическо ... А за по-долния коментар, оставен от учител:Не е ли Ваша задачата да направите преподаването интересно. Стига сте се оправдавали с условията .. часовете са толкова интересни, колкото ги направи съответния преподавател.
30
0
 
21
 
! Отговори
Ради преди 10 години
Навремето, когато учех в техникум със засилено изучаване на английски, имахме по 10-12 часа на ден в 8 и 9 клас и никой не се оплакваше. Всички общообразователни + няколко специални + английски + сипове + зипове... Който не иска да учи да ходи да бере тухли.
29
2
 
11
 
! Отговори
Ради преди 10 години
Брех, ша са приучат децата. Ща земат да станат по-умни от Славчу. Чи у мъйлата няма никуй да ги земи таквиз гламъви.
28
1
 
19
 
! Отговори
Blo преди 10 години
Тъй като гледам, самият родител, дето се оплаква, има акъл на седмокласник. Всички сме имали по толкова часове, в спортните училища и по цял ден се стои. Какво друго да правят? Ако искат да им остане нещо в главите, ще стоят и ще внимават. Ако не - да сменят училището с училището на живота и да стават каквито си искат. Въпрос на приоритети.
27
9
 
7
 
! Отговори
Здравко преди 10 години
През "комунизъма" най-много съм имал 7 часа, веднъж седмично! Хайде сега, премести тази програма във втория срок, и вижте в колко часа приключва последното занятие!Освен това, учениците не са станали по-***, просто тези, които ви правят впечатление, са тези които правят повече глупости! Стига сте притискали децата! Сега вече, като не преподавам, а от гледна точка на наемащ хора, мога да ви кажа, че поколението от началото на 90те не са по-***, просто имат по-различен манталитет!
26
1
 
26
 
! Отговори
до Rumi преди 10 години
госпожо, да не се притесняваш, че детето ти може да понаучи нещо и няма да има време за чалгичка
25
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съвсем нормално и ние сме били така, стига сте се оплаквали за глупости.
24
0
 
11
 
! Отговори
opti преди 10 години
Ами не е много, защото има доста СИП- свободно избираема подготовка - т.е. който иска той го пише.
23
6
 
11
 
! Отговори
Здравко преди 10 години
Такова натоварване е пълна глупости! И това го казвам, като човек преподавал в училище! Докато училищата са места за зазубряне, учениците нищо няма да научават, ще бягат от часове, и ще се занимават с други по-интересни неща! В Българското училище няма елементарни условия да се преподава интересно! Обаче за сметка на това има норматив, колко часове трябва да има, за да не се съкращава щата, и за това се трупат, да има за всички учители, че да няма съкращения. А ученика - кучета го яли!
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-лошото от цялата работа е, че физкултурата е само 2 пъти в седмицата, и то - по 40 мин. Колкото и да са учени децата, ако нямат здраве, сила и физическа издръжливост, как ще крепят страната ни?
21
5
 
21
 
! Отговори
Lili преди 10 години
Вие нормална ли сте да се оплаквате? Това е училище, а не полупансион за почивка!!! Нищо няма да му стане на детето да се подготви неделя за понеделник, а за физическото - моля ви, след това има ЧК - все още помним какво значи това и как се провежда! Аман от псевдо родители, на които не дай си Боже детето да научи повече от азбуката! Повече училища като това!
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
те имат повече енергия от 3-*** възрастни взети заедно... освен това само дремят и си цъкат на телефоните в час... от какво ще се преумори?Аман от неадектватни родители, значи....Освен това, горното си е НАПЪЛНО СТАНДАРТНА програма във всички училища в България от край време... осъзнайте се малко, преди да поствате глупости!На акъла на 13-годишни сте значи...
19
3
 
24
 
! Отговори
тачката преди 10 години
нищо им няма, и без друго всеки следващ набор е по-затъпял от предния, нека се учат. едно време и ние бяхме всеки ден така и никой не го правеше на проблем. какво се е променило сега? трябва да имат повече време за фейсбук и за кафета ли? хайде стегнете се!
18
1
 
12
 
! Отговори
lady преди 10 години
Тя моята програма от 5-ти клас си беше такава. Дори сме имали случаи през седмица един ден по 9 часа.