Четири дни по 7 часа, един ден - 8!!! 7-ми клас
Четири дни по 7 часа, един ден - 8!!! 7-ми клас
Това е програма за деца. По 4 разказвателни предмета, 5 минути време почивка след физическото и бегом до другия час... Училището ни иска да увреди здравето на децата? Снимка: Rumi | 17 сеп 2013 16:40
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
123
27048
15
64
Напиши коментар Коментари
17
1
 
24
 
! Отговори
Родител преди 10 години
Нищо им няма!!! Ще се справят. Да намалят малко чалгата и ще има време за всичко!!!!
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я покажете програмата на ученици от спортно училище на двуразови тренировки, да видите как учебния ден приключва в 19:00 и тогава търсете съчувствие. Не че се спазват зоните на понижена физ. активност, просто винаги има и по-зле...
15
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не съм видял ученик, който да се е повредил от четене. Но съм видял доста ученици повредени от алкохол,цигари и наркотици, както и от безделие!Ученикът затова е ученик за да учи, ако трябва и по 8 часа на ден. Имали четири разказвателни предмети. Чудо голямо! Да псуват като каруцари могат, а да разказват нещо смислено и по съществото на предмета им е трудно?!!! Щом не могат значи са мързеливи или глупави!Стига глупости! Няма ученик умрял от учене! Няма! От пиячка и дрога колко си заминаха!
14
1
 
13
 
! Отговори
MM преди 10 години
Rumi не лъжи с програмата.По закон история се учи единия срок 2 часа .а географията 1 час и втория срок се сменят 1 час история и 2 часа география.Ако искаш ще направя сверка и с другите предмети,но съгласно наредбите само в понеделник седмокласниците имат 7 часа,така , че не търси съчувствие или сензация.
13
0
 
11
 
! Отговори
йкх преди 10 години
така като гледам, голяма част от нещата са СИП - свободноизбираем предмет (изключая сряда) ако родителчетата не караха децата си да се записват на сипове в 7-ми клас, вероятно нямаше да е такава картинката?
12
19
 
13
 
! Отговори
Иван Пешев преди 10 години
Честно казано така и не ми влезе в употреба знаенето на строежа на чехълчето или каква е розата на ветровете в Каракас ( Венецуела ) , но пък имаше хора които държаха на това. "Колко е дълбока Марианската падина ? - Ама да не съм я мерил моля ви се ? " - Швейк.
11
2
 
29
 
! Отговори
хах преди 10 години
До Иван Пешев:Аз мислех, че училището трябва да дава широкия спектър от знания, а университета да те специализира, но явно съм се лъгал. :Д
10
2
 
53
 
! Отговори
Русе преди 10 години
Ами да свикват,че като тръгнат на работа и ги опънат по 10-12 часа,като всички нас има да си мечтаят за тия хубави училищни дни.Българска му работа............
9
1
 
2
 
! Отговори
хах преди 10 години
И изпуснах запетайка. (:
8
27
 
14
 
! Отговори
Иван Пешев преди 10 години
По добре едно- две неща ама да ги знаят отколкото 10 и нито едно да не знаят като хората. Тези от МОН винаги са били рядко *** ***.Сякаш си избиват собствените комплекси върху децата, ама господа чиновници никой не ви е карал да ставате писарушки, тези стратегии дето ги мислите да шашнете света са една велика глупост. Учат 3-4 фундаментални предмета и някой друг специален. Който иска повече в университета.
7
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Знам какво става по училищата, децата не слушат, говорят си в часовете, не учат нищо, само дето не бият учителите си (а някъде и това се случва). После родителите им имат претенции защо техните отрочета са неграмотни. Ами то образованието от семейството тръгва. Ако на децата им липсват първите 7 години и нямат елементарно възпитание, няма кой да ги научи на каквото и да било после. Така че и по 10 часа да имат - все тая. Децата си клатят краката. Има и съзнателни, разбира се, но по-малко.
6
3
 
51
 
! Отговори
xax преди 10 години
Това е нормална програма. Аз съм учил по подобна и излезна горе-долу човек от мен, че имах време и да спортувам редовно и да се готвя за всички предмети.
5
4
 
31
 
! Отговори
Nikolay преди 10 години
Малко са им!
4
0
 
21
 
! Отговори
Боби преди 10 години
По мое време, аз докато учех, СИП беше по желание на ученика (свободно избираема подготовка), както и трябваше да изберен един ЗИП (задължително избираема подготовка). Да кажем, детето е избрало един от двата СИП и един от двата ЗИП! Е, не е чак толкова зле програмата при този случай. Но сега не знам как е.
3
6
 
41
 
! Отговори
Г. преди 10 години
Е, все пак по-добре от студент първи курс, който се опитва да съчетае някаква почасова работа и лекции/упражнения от 8 сутринта до 8 вечерта:)
2
4
 
50
 
! Отговори
kostandb преди 10 години
Рядко *** пост :)
1
4
 
58
 
! Отговори
W219 преди 10 години
Айде молим... Мерси. Те като са се разучили ум да ти зайде... Не ги знам какво учат като ги видя какви тъпунгерчета по цял ден висят по кафетата язък им за разкарването до училище.А и програмата е пълна със СИП и ЗИП часове, 7-ми клас е нормално да се подготвя допълнително ученика за гимназиалните изпити.