Българската езикова територия
Българската езикова територия
Това е карта на д-р Живко Войников на българската езикова територия в 19-20 в. Най-лошото е, че днешно време българите извън територията на Република България все повече се асимилират и забравят родния си език, а държавата ни малко помага тази тенденция да се обърне. Снимка: Пламен | 02 май 2013 13:40
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
154
32014
55
2
Напиши коментар Коментари
76
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се хабете, тея дето пишат тук не са македонци. Дека им и ? :) Някви *** са просто.
75
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предлагам работа на хубави македонски девойчета за удоволствия на *** парчета на Дунав мост-Русе и Дунав Мост-2-Видин.Добре сте дошли,може и македонски гейчета.За албанци,гърци и българи напълно БЕЗПЛАТНО.
74
0
 
34
 
! Отговори
! преди 10 години
ще ми трябват 8 години за да поумнеят малко повее от Българите, после ще се намеся за да оправя нещата както трябва да с и да създам едно ново начало не само за България, а за цялата земя.
73
9
 
45
 
! Отговори
ОМЕРЗЕН преди 10 години
България-мир на праха и!
72
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Makitata mai tuk sa maje po nashenskite forumi ama Qku se nasirat kato tragnat albanzite da okupirat skopskite ulizi.Strahlivi plahove ste makendonzite i az mnogo she se radvam sled 2-3 godini vi go nahakat zdravo.Bulgariq otsega da zatvarq granizite i otneme absolutno vsdi4ki prava na tezi govedqari mrasni neblagodarni.Garzite i te gi mrazqt da vidim kolko veliki she sa.
71
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до българомразците от скопско - Още 10 години и ще ходите с вазелина в задния джоб.Ако не сте тръгнали още.
70
0
 
61
 
! Отговори
до Емигрант 102 преди 10 години
Ти си се срамувай!!! За да се интегрираш някъде не е необходимо да забравяш българския и да твърдиш, че не си българин. Ако живееш в Германия например, научи немски, намери си работа, интересувай се от немската култура, но това всичко не те принуждава да забравяш българското.Даже можеш да имаш немски паспорт и заедно с него български т.е. да си двоен гражданин,но всъщност български граждани,които се срамуват от дедите си не са нужни на България,така че интегрирай си се там и забрави за България!
69
0
 
55
 
! Отговори
арес преди 10 години
кат псуваме се разбираме
68
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ei za taz BALGARIA az me4taj
67
1
 
40
 
! Отговори
каро преди 10 години
Абе кога пуснаха интернет в лудницата. Тея под мене особено 100% са оттам.
66
15
 
43
 
! Отговори
ЕМИГРАНТ преди 10 години
Най-лошото е, че днешно време българите извън територията на Република България все повече се асимилират и забравят родния си език, а държавата ни малко помага тази тенденция да се обърне.Българите в чужбина не са асимилирани насила ,а сами желаем да се интегрираме в западните и развити общества ! Срамуваме се ,че сме българи както се е срамувал и бащата на Джон Атанасов /създателя на компютъра/ ,бай Танас е кръстил синът си с английското име Джон ! Защо ли ?!
65
0
 
31
 
! Отговори
qtq преди 10 години
qt
64
14
 
37
 
! Отговори
македоноид преди 10 години
Бугария не съществува от 135 години, само некви османски ***,циганофили и русофили я населяват тази територия....
63
6
 
35
 
! Отговори
Ицака преди 10 години
И турския трябва да фигурира в картата... като едно огромно петно на няколко места иб било.
62
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕС е подал молба за членство в Македония.Молбата не е била приета,защото ЕС още не бил готов.
61
3
 
58
 
! Отговори
Червена Зора преди 10 години
Оставете ги нещастните "македонци" , те са толкова зле ,че не си струва коментара ! *** , толкова проста , че позволи на група сърбомани да промие мозъка на цялото им население (без съпротива) . И на следващият управляващ , решил да подарява военна техника на тези пещерняци , да му се отреже главата !!!
60
13
 
38
 
! Отговори
да повърнеш преди 10 години
от тази карта !
59
13
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
V Skopie zabelqzah na tri mesta da pi6e slednoto:Site bilgari sa makedonci.
58
5
 
42
 
! Отговори
Асанчо преди 10 години
Нека не се палим,при истинска демокрация границите са без значение!Ужким задружно живеем тук на Балканите,пък не е било така,всички се мислим за голяма работа!Не е ли тъй?
57
4
 
48
 
! Отговори
До македоноид преди 10 години
Печени сте вие макетата само Шиптарите нещо ви Е.ът без плюнка. Да не говорим за онези вашите жалки спецчета "Дракони" или нещо от сорта елитната ви полиция беше изпотрепана от *** с пистолети ... Ама какво ти говоря за тях. То вие докато си направите всички паметници в Скопие. Ще трябва да почвате и албански паметници да правите, че до тогава албанците ще ви управляват .....