Учебник промива мозъците на децата ни
Учебник промива мозъците на децата ни
Учебникът е известен вече на всички в България, но авторите все още не са осъдени за деянията си. Ето и коментари от интернет по случая:

"Абе един вид - това робство е било най-дългият фолклорен фестивал в историята!" и "Всички наши революционери и будители - терористи; Баташкото клане -организирано и изпълнено от селяни-завистници; Не е имало въстания, хайдушки дружини, кръвен данък, ангария. Имало е значи: сборове, банди от мародери, дарения за умиротворителите, доброволна помощ." Снимка: Милен Атанасов | 26 ное 2014 19:50
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
192
26518
48
25
Напиши коментар Коментари
85
12
 
12
 
! Отговори
Турчин преди 9 години
Уважаеми дами и господа! Изключително грозна постъпка е да правите децата си обект на низките си страсти. Учебниците са написани от педагози, като е взета предвид възрастта на децата. Няма смисъл децата да наследяват грозната омраза, от която ние така и не успяхме да се освободим.
84
1
 
12
 
! Отговори
Shark преди 9 години
До 107. Така лиии, а защо тогава е имало толкова бунтове бе, мизреник турски!! Защо са били горени църкви и манастири, защо българите не са имали същите права, а. Пътували били, много важно! И като са били толкоз доволни българите защо са посрещнали руската армия като манна небесна, защо не са се присъединили към турската армия да си пазят "прекрасния" живот, а!!! Мръсни турски интриганти, няма да забравим, и ще казваме на децата си истината, каквото и да пишете по тъпите си учебници!!!!!!!!!!!
83
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПОЗОР! Да се изтегли на мига от книжарниците тая пропаганда на турско-*** издателство Просвета
82
5
 
11
 
! Отговори
yуу преди 9 години
На всички ***, които пишат тук и възхваляват робството да им измрат децата като роби на ислямска държава
81
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато учиш детето си, че ако друга държава завладее твоята и ти даде права, за да не се бунтуваш, какво ще излезе от твоето дете, когато порасне? Покорен роб. Така че хайде заврете си толерастията там, където слънцето не огрява.
80
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пределно ясно е, че турчеещ се е писал тоя учебник, пречупвайки фактите през своята гледна точка, опитвайки се да смекчи негативните ефекти от историята, описвайки спокоен живот и изобилие. И в римската империя поробените народи са получавали известни права, за да стоят мирни. Колкото и да го описва като безкраен купон, тоя народ не е спирал да търси свободата си и я е постигнал. Когато синът ми порасне, лично ще унищожавам подобни "учебници" и ще го уча по стария си учебник, който пазя.
79
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Езика на омразата, или иначе казано езика на нискоинтелигентната ***. Турско робство няма, защото тогава не е имало Турция, все едно да кажеш, че в периода 1944-1989 е имало руско робство. Едно е да помниш и почиташ, съвсем друго е да мразиш, нещо което не разбираш, просто заради спорта.
78
1
 
20
 
! Отговори
родоюбец преди 9 години
а бе продажници не сте ли слушали за три синджира роби,или ще кажете,че те са си играли на влакче
77
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ! 97Прав си майна всичко е били цветя и рози пък тъпите ни деди се накъркали в кръчмата и решили да направят мръсно на турците . Не пише ли в същия учебник за за епичните битки на коренното американско население срещу индианските нашественици дошли от Русия за да забрабят свещенната американска земя ? То бива да си *** ама толкова си е престъпление .
76
1
 
12
 
! Отговори
защото преди 9 години
До Анонимен 100Защото е ,,демокрация" и така ни нареждат от фашиингтон .
75
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо се разрешава на частни фирми да създават учебниците?. Това трябва да го прави държавата в лицето на просветното министерство. Какво правят там по цял ден чиновниците?. Частните фирми лобират за този който им плаща.
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Намирисва ми на баща- ятак с партизански прякор на домашно животно в стил : Ярето, Петела, Юрдека! Майката също е била от котилото, на известната за всички българи НОВИнационалисти - Ралица Бехар, щерка на башмайстора на БУлгарското оправдание (всичките от Партията Майка) няма да пиша за връзката им с ("***"-ур) да не ме баннат за юридически необоснована аналогия на фактите поради множество загинали свидетели в процеса на разследване несъвместим с животоподдържащите функции на свидетелите!
73
26
 
9
 
! Отговори
! преди 9 години
Не е написано добре, но нека и ние да не прекаляваме. Били сме превзети, анексирани, окупирани... избирайте си. Не сме били под робство обаче. Роби са взимали Римляните преди 2000 години. Превземат някого и хващат населението което бива продавано като роби. Нещо подобно е имало в русия с крепостничеството. В България е имало хиляди зверства, смяна на вяра и тн, но не е имало масово отвличане на хора и продаването им като роби. Нека да не се изхвърляме.
72
2
 
17
 
! Отговори
дсффсд преди 9 години
Мале не съм вярвал, че с един кратичък текст може да скриеш толкова информация. Направо ми се плаче, какво е това?! Не е история, определено.
71
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ясно е, че въпреки чуждото потисничество и дълбоките различия между българи и турци съжителството е съществувало и е преобладавало. В тия 500 г. турците не са се клали българите непрекъснато, пък и българите не са вдигали непрекъснато въстания.
70
1
 
11
 
! Отговори
родител преди 9 години
каква история учат децата ни , тези съставители на учебника са с промити мозъци, да не ни лъжат ,ние си знаем историята ,знаем я
69
2
 
2
 
! Отговори
до 90 :) преди 9 години
Бате, в София "няма 15 църкви", защото си толкова запознат :) visitsvishtov/landmarks.php?id=1&info=3на ти да четеш да се образоваш :)И още нещо.. същата тази църква през земетресението 1977-*** пострада сериозно и 25 !!! години си стоя така по време на българското ни управление - полусрутена.. което ще рече, че .. :) правете си изводите, вие сте умни, нали?:) и начетени :)
68
1
 
1
 
! Отговори
Робско мислене преди 9 години
Коментарът ми е към 82
67
6
 
8
 
! Отговори
Робско мислене преди 9 години
До АнонименГлавчо, учебниците по история не се пишат по впечатления от игрални филми, а по наличните документи и свидетелства. Не бъркай художествена картина с историческа наука.За 500 години в българските земи е имало 21 въстания, опити за въстание и бунтове, от които 12 през 19 век.Ако на тебе ти харесва да се наричаш роб или прародителите си роби - твое си е право. Но недей да правиш целия български народ роби. Вземи да четеш документи от онази епоха - публикувани са! Ако можеш да четеш!
66
5
 
17
 
! Отговори
Йово преди 9 години
Учебник фалшификат целящ да изкриви реалността. Учебник под диктовката на новите ни братя от НАТО, Турция и ЕС. Та като е било толкова добре защо е имало Априлско въстание както и още много въстания преди това. Защо "НОВИТЕ НИ БРАТЯ" от запад не ни кажат защо ни сложиха Берлинския конгрес и разделиха България на три и защо направиха Ньойският договор откъсвайки български земи от България, учебника е фалшификат но угоден за "Новите ни брате" и предателите политици във властта на България сега.