Режисьорът на "Рамбо" иска българско гражданство

Тед Кочев идва у нас, води и двете си дъщери
Обновена: 18 фев 2016 12:58 | 11 фев 2016 21:32, Петя Славова
73
Режисьорът на "Рамбо" иска българско гражданство
Снимка: София Филм Фест
Месец преди пристигането си в България като специален гост на юбилейното 20-тото издание на София Филм Фест, холивудската легенда Тед Кочев кандидатства пред българските власти в Лос Анджелис за получаване на българско гражданство и впоследствие да придобие български паспорт.
 
"Аз съм българин – и винаги съм се чувствал така. Израснал съм в българско семейство, макар и далеч от България", каза той.
 
За него е важна връзката с корените, цени безкрайно спомените от детството си и в последната година е фокусирал вниманието върху своите мемоари.
 
"„Ръкописът вече е завършен, - сподели режисьорът преди няколко дни, - и очаквам тази книга, върху която сериозно, дълго и усърдно работих, да излезе от печат през ноември".
 
В момента Тед Кочев работи върху опресняване на спомените си за българския език. През март ще гостува в София заедно със съпругата си, две дъщери (от общо пет деца) и със своя племенник, който – по думите на режисьора – говори български много добре.
 
Киноманите в София, Пловдив и Варна ще имат шанс да се срещнат с Кочев във фестивалните дни през март, като едно от събитията с негово участие е специалното интервю с автограф "София – град на киното" в Дома на киното – на 12 март 2016 година, начален час 12:00.
 
Режисьорът с български корени е сред големите имена в Холивуд. Носител е на "Златна мечка" в Берлин, има две номинации за "Златна палма" в Кан и една за "Оскар".
 
На официалното откриване на 20-ия София Филм Фест на 10 март Тед Кочев ще получи Наградата на София на Столичната община за своя принос към света на киноизкуството.  Всички новини за Тед Кочев, следете тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Деде, давай дъщеричките тука и се връщай в юесей да крепиш на обама ...рейтинга! Тука я куче жив ще те изяде, я кафеви хора ще те пребият докато си спиш, я банката ще ти ошушка спестяванията.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ami toi e ot bG balgarin
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
da ne zabravi da kandidatstva i za novata lichna karta...
46
1
 
13
 
! Отговори
Поклонник преди 8 години
"Първа кръв" ще си остане завинаги апотеоз на Холивуд.Такъв филм никога повече няма да излезе под перото на който и да е сценарист, продуцент и режисьор.Можем само да сме благодарни на Морел,Кочев и Слай че го създадоха.Всичко останало е история....''THEY DREW FIRST BLOOD...NOT ME"!
45
1
 
4
 
! Отговори
Ruski trolove преди 8 години
pak vilneiat. Choveka iska BG grazdanstvo, tova e novinata. Ne rambo. Ama nali triabva da mrazim America ei...
44
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тоя се побърка .
43
1
 
24
 
! Отговори
IT Pro преди 8 години
Рамбо 1 е филм който не се забравя, и голям филм го направи режисьора, а не актьорския състав (ако това е показателя - лошия шериф е най-силната роля).Уникалната комбинация от малко градче, планински терен и невероятната музика са нещо което не се постига с пари, а с гений. Класическия холивудски екшън би забил Рамбо в Лос Анжелис с поне половин час преследване и блъскане с коли, безцелна стрелба на кило и поне 100-200 убити за гарантиране на "екшън"-а. Рамбо 1 е Филмът, Тед - Режисьорът.
42
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Друго си е Чък Норис - "Изчезнал по време на акция" :) С 15 инчовите шамари.
41
14
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 55Още навремето когато гледах Рамбо 3 1990-та бях доста малък за да разбирам понятия като пропаганда, но щом видях Рамбо с полковника изправени срещу руснаците във финалната битка и започнах да се хиля с глас. Танкове, бронетранспортьори, стотина войници, хвликоптер изправени срещу 2 *** човека. Няма такава комична сцена! А бях само 3-ти клас. Даже и детският ми мозък усещаше простотията на американците в тази сцена.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от 52 до 51Един колега по-долу го е казал ясно. Коментарът е под номер 9.
39
0
 
0
 
! Отговори
от 52 преди 8 години
до 51
38
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 31А аз се опитвам да ти кажа, че Рамбо не се опитват да го изкарат герой в очите на зрителя, както ти казваш... (беше герой в първа част) във втора и трета част- той сам не иска да се навира в тези шамари, а искат на негов гръб да си прокламират анти руската пропаганда. Затова не съм съгласен с теб- затова, че си мислиш, че в очите на американския зрител Рамбо във Рамбо 2 и 3 е герой. Не смятай янките чак за такива овце. Напротив- и те са като нас и са отвратени от тази пропаганда.
37
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 49Рамбо беше се отказал от войната още в Рамбо 1, но нали сюжета е извратен- нали руснаците са изверги които мъчат американски военнопленници във виетнамски лагери в Рамбо 2, и са изверги избиващи цели села афганистанци ей тъй за кеф в Рамбо 3...Спомням си и един също гаден антируско пропаганден филм във връзка с Афганистан- разбира се американски. Звярът 1988-***! Хубаво направен филм, но анти руската пропагандата е зловеща и там! Сигурно си го гледал.
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от 47И ненавистта на Рамбо към американското правителство в Рамбо 2 същевременно е още по- голяма, спрямо от Рамбо 1. Докато полицай го оставя в дъжда да измине на автостоп разстоянието до своята цел, в Рамбо 2 съгражданите му го обричат на смърт изоставяйки го в ръцете на виетнамците.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 39Впрочем в Рамбо 2 продължават с правителствената политика спрямо ветераните- оставиха го като куче сред виетнамците на един хълм, вместо да го приберат с хеликоптера! Така както шерифа му каза че на 30 мили има закусвалня от града и го остави на пътя в дъжда в Рамбо 1! Толкова обидно!
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С една дума колега: Рамбо беше "употребен" като всеки един войник на американската армия в измислените войни на САЩ. И за разлика от Рамбо, на който не са плащали във Виетнам и са го натири против волята му , сега на наемниците им плащат! Там е разликата.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 44Пак ти казвам, ако целта на американците в Рамбо 2 е да го направят лично Рамбо герой, нямаше да я има финалната сцена с полковника и диалога между тях. Впрочем в Рамбо 3 уж накрая всички си помислихме, че най-накрая рамбо ще се завърне в Родината си, но той се оказа пак в него район да живее в Рамбо 4. накрая се прибра на края на Рамбо 4 уморен вече...за да умре може би в бащиното си ранчо.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
..и ако искаха да го покажат като герой в Рамбо 2 създателите, нямаше да я има финалната сцена с полковника и въпроса от полковника: как ще живееш, Джон? А щеше да се прибере с някой самолет с полковника директно за САЩ както става обикновено в американските филми с американските Heros!
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 39Мне, във втора част и трета част няма как даже и предубедения американски зрител да изкара Рамбо 2 и Рамбо 3 герой, защото това си беше не просто антипропаганда срещу руснаците, а си беше пълна фантасмагория...да излезеш сам да се биеш цяла армия дето се казва... Това е *** на филма. Ти казваш, че идеята е била да направят в тези следващи 2 части Рамбо герой! Напротив- те(създателите на филмите) му сринаха имиджа обличайки го безсмъртни одежди. И ако беше герой в очите на американския.
30
2
 
3
 
! Отговори
Щиглиц преди 8 години
с други думи на тоя джобните му пари са повече от колкото целият годишен бюджет на Бояна