Пуснаха метрото от Младост за Люлин

Мотрисите возят безплатно, така ще е и на 8 септември
7 сеп 2009 07:22,
88
Пуснаха метрото от Младост за Люлин
Снимка: Булфото

 

От 5.00 часа метрото работи в новия участък – от пл. "Св. Неделя" до стадион "Васил Левски".

За двайсет минути вече ще се стига от столичния квартал Младост до Обеля.

Новата отсечка е финансирана от Японската банка за международно сътрудничество и е на стойност 104 млн. долара.

Цялото трасе на метрото е с обща дължина 18 км, като по него са разположени общо 14 станции.

Заради трагичния инцидент в Охридското езеро и обявяването на 7 септември за Ден на национален траур, премиерът отмени планираното за днес официално откриване на новата отсечка.

От 5 ч. на 7 септември до официалното откриване на 8 септември всички граждани, които използват метрото от новата станция "Св. Климент Охридски" ще пътуват безплатно.

Официалното откриване на съоръжението ще се състои на 8 септември, вторник, от 11.00 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
1
 
! Отговори
katq преди 12 години
само да кажа .че в 7.00 метрото не работеше така ,че не знам как са го пуснали в 5.00
86
0
 
2
 
! Отговори
до кореняк Софиянец преди 14 години
"500 000 кореняци софиянци" :DDD... сериозен ли си? 1887г. - 20856 жители...1946г. - 530168. Вие сте се множили като зайци бе:))) това че едни селяни са дошли малко по-рано от други не ги прави по-кореняци...нищо негативно не влагам в думата селяни не влагам. и аз съм си от село като повечето българи.
85
0
 
1
 
! Отговори
Хой преди 14 години
А, почнали сте спора София-провинция... Браво, браво!
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
хонгонг до преди 12 години беше английско владение, така че хората са писали на родния си език
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И какъв е този зор за пустия английски? Да пише тогава и на френски, немски, испански, италиански, гръцки. Може някой чужденец от тези страни да си знае само родния език. Не знам как е в другите европейски градове, ама в Рим, всичко си е на италиански. Има латиница, достатъчно е. Ама чужденците не разбирали кирилицата, да си сменим азбуката тогава, да им е по удобно, ама я вижте гърците, тяхната азбука е още по неразбираема, но си пишат на нея. Хайде стига с това натегачество !!!
82
0
 
1
 
! Отговори
Estrella преди 14 години
Казах "загубена столица" като опозоция на останалите столици в Европа, за които говорехме. За мен също е роден град, но това не ме лишава от обективност.
81
0
 
1
 
! Отговори
Estrella преди 14 години
Защо реши, че не съм от София? Защото намирам мръсотията, блъсканицата и недомислията за отблъскващи? Съгласна съм с всички плюсове, което ти си изброил, но те не са резултат от грамотно и смислено управление на ГРАДА. Това дискутираме, мисля, в момента.
80
0
 
1
 
! Отговори
поредният анонимен преди 14 години
И, како Estrella, може, разбира се, да гледаш на София като на "тази загубена столица", само че известно количество хора гледат на нея като на родния си град. Така че малко повече търпимост няма да ти е излишна.
79
0
 
1
 
! Отговори
поредният анонимен преди 14 години
В метрото в някои големи градове градове в Китай (конкретно - Гуанджоу и Хонконг лично проверено, казват, че и в Пекин е така) всички надписи са на китайски И на английски и всички станции се обявяват на китайски И на английски. Това е най-малкото, което можем да направим за туристи и гости на страната, вместо да се правим на великобългарски шовинисти и да цедим пренебрежително, че всеки се оправял, както знае.
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кореняк, аз не съм оттук, но София (на която вече съм постоянен законен гражданин), беше чудесно място за живеене преди 10 години, когато дойдох тук. После стана инвазията и пренаселването, и неизменно, струпването на всякакъв човешкиа материал (израза е точен, макар и малко груб), и тогава стана зле. Иначе, аз също съм почитател на долуизброените културни възможности на столицата. При малко желание всички могат да помогнат тя да стане едно прилично място за живеене.
77
0
 
1
 
! Отговори
Веселин преди 14 години
Йес-йес-йес...Най-накрая :))) супер радостен съм ,бати якото ахахах сега с градския ще стигам в пъти по-бързо от смешниците в таратайките йес!
76
0
 
1
 
! Отговори
кореняк Софиянец преди 14 години
Столицата не е "загубена " както ти злобно пишеш. Освен метрото има много други хубави неща в София, за които провинциалистите можете само да мечтаете- например отлично образование в гимназии и университети, над 20 театъра с перфектен театрален репертоар, художествени галерии, отлични музеи, чудесни паркове,близостта на витоша, библиотеки на световно ниво, опера, оперета, отлично летище,научен център, медиен център, бизнес центрове, но най-хубавото нещо в софия- това са 500 000 кореняци софиянци
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А във Варна кога ще пуснат метро?
74
0
 
1
 
! Отговори
Мнение преди 14 години
Да вие честито метрото :) А заради посещенията ми в Токио сам си превеждал от ероглифи, повтарям английския е стандарт само по летища.
73
0
 
1
 
! Отговори
Мнение преди 14 години
Живея от много много години извън България. По - голямата част в Европа. Искам да кажа на "големите' европейци под мен: Правилно, че трябва да бъде метрото на български език, английския език е само по летищата стандарт. Може в най - добрия случай да има някакви брошурки или нещо от сорта на влизане в метрото станцията, където да има кратки описания със станциите на метрото, разписания и т.н. даже и на няколко езика, но презетния език трябва да е български.
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да ни е честита новата отсечка. Днес с радост я ползвах и си спестих 15 ходене пеша. Зима идва, не искам да ползвам 20 превозни средства, я. Само и аз да се включа с молбата да сгъстят графика в пиковите часове, защото действително до този момент беше ад, а си представям отсега нататък какво ще е.Колкото до обявяването на станциите на два езика, ми се струва безумно, че то в Париж има и линии, който дори не съобщават коя станция е....трябва да си следиш. А първа линия дори е само на френски.
71
0
 
1
 
! Отговори
Dido преди 14 години
Az pak sam dovolen ,4e utre shte otida na izpit s metroto ....sbogom 280... Otnovo post-vate bezmisleni raboti...... vuv vseki vtori forum ,xorata se pravqt na specialisti ,razbira4i,mnogoznaikovci...obijdat se ,psuvat se :S vseki e velik po otdelno ,no zaedno sme tragedia......!
70
0
 
1
 
! Отговори
кокошчица преди 14 години
Абе, Пиле, ти много знаеш!
69
0
 
1
 
! Отговори
Pilcho преди 14 години
Хахаха, Estrella, кажи им го :)))
68
0
 
1
 
! Отговори
до № 55 преди 14 години
и колко повече неща има София за гледане от повечето европейски градове(предполагам имаш предвид столици), че нещо не се сещам? Колкото и да я обикалям, освен да ме е срам, че идват и чужденци да се дивят на потрошените тротоари и мръсотията, порутените фасади...Не се сещам. Подскажи.