Започва строежът на двуетажни кръстовища в София

Европейската инвестиционна банка вече отпусна кредит за ?45 млн.
16 окт 2009 07:19,
143
Започва строежът на двуетажни кръстовища в София
Снимка: Булфото

До края на годината ще започне строителството на пет кръстовища на две нива в София.

Естакадите ще се финансират с кредит от Европейската инвестиционна банка, който вече е одобрен.

Заемът е 45 млн. евро със срок за връщане 25 г.

С тях ще се изградят 2 естакади на бул. “Акад. Иван Гешов” при бул. “България” и при ул. “Св. Георги Софийски”.

Други две ще има на бул. “Алея Яворов” при бул. “Драган Цанков” и при бул. “Стоян Михайловски”, както и една на кръстовището между бул. “Андрей Сахаров” и бул. “Андрей Ляпчев”.

Строителството им ще продължи 26 месеца, а за да не се блокира напълно трафикът, ще се работи поетапно.

За изпълнители са избрани “Трейс груп”, ГБС и “Балканстрой”.

Местата на естакадите са одобрени от експертен съвет и са заложени в Общия устройствен план на столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
1
 
! Отговори
totonav преди 14 години
това е грешка според мен, защото софия не е планирана като ню йорк с по 4 платна в едната страна. вижте ница например там е още по-тясно от софия но никой не прави естакади подземия и други. софия е стар град и за да направят място за всички желаещи трябва да съборят половината град. ПРЕКАЛЕНО МНОГО са КОЛИТЕ това е проблема.
130
0
 
1
 
! Отговори
Гуги преди 14 години
Кой ли я измисли тази мъдрост? Супер - 3 в 1. И по-добра инфраструктура, и намаляване на трафика, и осигуряване на работа. Ето така се действа по време на кризата - с ум. Че и заем за 25 г.
129
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 14 години
Sofia City Incorp.
128
0
 
1
 
! Отговори
Николай преди 14 години
Софиянци разберете,че не сте сами в цялата вселена.Аз лично уча в София познавам кореняци софиянци и те определено не са негативно настроени към хората от другите области.Тези,които се оплакват са псевдософиянци или неуспели,без никакви амбиции хора на,които винаги някой друг им е виновен.Успех от Пловдив
127
0
 
1
 
! Отговори
Ебем Етем преди 14 години
То Ляпчев и Сахаров не се пресичат - там е Т-образно кръстовище.Естакада трябва на Ляпчев и Малинов, а може да се развърти естакада с колело на нея за да хване и следващото, на 50 м, кръстовище. Бензиностанцията и макдоналдс да останат под колелото. Там и без това ще се копае за метростанция скоро.
126
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ОХООО,ЗАПОЧВАЛ СТРОЕЖЪТ! ВЪВ ВАРНА ИМА ТАКИВА КРЪСТОВИЩА ОТ ПОНЕ 30 ГОДИНИ.ХАХАААА.
125
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До 116 и 124 - може би притокът ще се саморегулира, много от хората, които нямат добре платена работа, а плащат наем, си отиват по родните места.
124
0
 
1
 
! Отговори
Алф преди 14 години
За съжаление номер 116 е прав.Откакто Желю Желев отмени крепостното право, или по-точно социалистическия закон за жителството, София расте като злокачествен тумор!Тази тенденция обаче е резултат от комунистическата диктатура. Кремиковци е красноречив пример - от цяла България се стичаха хора, надяващи се да получат заветното софийско жителство като работят там. Ей го сега резултата - масови съкращения и безработица!
123
0
 
1
 
! Отговори
до стоян преди 14 години
да ама в европа се спазват ЗАКОНИТЕ а тука какво е ? всеки дошъл от по малък град или село СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА и не съобразява с никакви норми на общуване,поведение,живеене!! С желанието си за трайно закрепване за живот в града обаче по най-първичен начин всичко се пренебрегва. Страха , че могат да се върнат по родните си места- в скуката , еднообразието , до болка познатите лица, знаенето всичко за всеки, кара хората от провинцията грубо и безпардонно да заемат място на софиянците!!!!!!!
122
0
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 14 години
Как така някои си позволяват да казват,че трябвало "навлеците" от провинцията да си седят там?Че аз ако искам в София ще живея/уча/работя.Какви сте вие,че да ни забранявате?Столица е все пак.Нормално е да има голям наплив на хора.
121
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Защото няма място - те заемат много по-голяма площ от другите кръстовища. Освен това не стават за толкова тежък трафик като в София - за него си трябват светофари. На 5-ти километър на Цариградско шосе има кръгово и всеки ден стават по няколко катастрофи. Аз лично видях как шофьорите, за да не чакат на задръстването, минават през средата на спирката, между хората...
120
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
защо не се направят повече кръгови, както в повечето европейски страни?
119
0
 
1
 
! Отговори
Алармиран преди 14 години
Тия неща са много опасни при земетресения, а те ще са от най-евтините, бъдете сигурни!
118
0
 
1
 
! Отговори
tih преди 14 години
Провинциалният приток ще бъде спрян,когато започне да се мисли за икономически подем на провинцията.В чужбина има такава мярка-данъчно облекчение за фирмите и корпорацийте откриващи работни места в прованса.И пак няма мерки като жителството.Всеки може да живее където си пойска.
117
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 14 години
Що само на две нива?
116
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Населението на Париж е малко над 2 милиона-според уикипедия. Ако се броя и предградията населението става 12 милиона, но не и 25 милиона. Населението на Франция е 65 милиона, така че в париж живее малка час от населението. в българия сме около 6 милиона и половина, а в София живеят почти 3 милиона-е това не е нормално половин България да е тук. В столицата могат да живеят не повече от 20 процента от населението. Виждаш, че провинциалния приток трубва да бъде спрян, защото вече е извън контрол
115
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
дано да ги направят яки състезания ще има там
114
0
 
1
 
! Отговори
Ужас преди 14 години
Така е, 112, Младост е трагедия в момента...но пак питам...по написаното се разбира, че ще правят естакада на кръстовище, което съвсем не е най-натоварено...пак ли са се объркали журналистите...или грешката е вярна? Моля някой запознат да каже...
113
0
 
1
 
! Отговори
Горда Българка преди 14 години
Хубаво ще ги направят тези двуетажни кръстовища,ама продължаваме да затъваме в дългове към ЕС.
112
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
skoro mai ne si minaval prez mladost da vidi6 za kakvo stava vupros,po zadrusteno e i ot orlov most!