1300 коли със стикер "трошка", дар от община София

До седмица трябва да се махнат, иначе – солени глоби
7 дек 2009 14:55,
40
1300 коли със стикер "трошка", дар от община София
Снимка: Булфото

Само за седмица служители на Столичния инспекторат са поставили стикери на 1300 излезли от употреба моторни превозни средства, съобщиха от общината.

Съгласно нормативната уредба, ако старите трошки не бъдат премахнати доброволно от собствениците им, ще бъдат наложени глоби или санкции в размер:

– от 150 до 500 лева за физически лица;

Още по темата

– от 700 до 2000 лева за юридически лица.

Столичният инспекторат призовава всички собственици на излезли от употреба моторни превозни средства да ги предадат доброволно за рециклиране, където срещу старите си автомобили ще получат пари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
3
 
! Отговори
ИВО преди 14 години
КОЛКОТО И ДА ТРИЕТЕ СЕЛЯНИНА СИ Е ТАКЪВ ,***,*** И НАИВЕН
39
1
 
3
 
! Отговори
hasan преди 14 години
Като чета подобни коментари, все повече разбирам защо сме на тоя хал, то тоя народ мрази себе си, камо ли да обича другите, ще се затрием ееееей, комплексари скапани, мразещи всичко, сърдете се САМО на себе си
38
1
 
3
 
! Отговори
az преди 14 години
Това е поредната глупост на некадърниците от Общината. След като от 2007-*** година насам се плаща данък и за спрените от движение коли, не могат да ги пипнат. На какво основание? Какво значи неупотребявана кола? 1 седмица, 3 седмици, 3 месеца, колко? Абе некадърници! Не е това пътя. Да го направят, примерно, за коли на които не е плащан данъка 1 година и т.н. Малко мозък трябва, ама те и толкова нямат!
37
1
 
3
 
! Отговори
Галин преди 14 години
Относно : Ако сложат стикер и на колите над 15 год., които отдавна са морално и физически остаряли, ще се прочисти и въздуха в Столицата.Моля господа политици, няма нужда да откривате топлата вода,просто взаимсвайте от законите на Европейските страни, особено Германия : АБЕ БАТЕ Тя и *** е остарела ама не са и сложили стикерче , толко пари имаме такива коли караме !
36
1
 
3
 
! Отговори
Бичето преди 14 години
Ей селянин, преди 15-20 като ви нямаше в нашия град, си бяхме много по-добре, за какво ви трябваше да идвате в тая гадна София при тия гадни софиянци? Ти нас не ни мисли, щели сме да си ядем ушите от глад... НЕ МОГА ДА ВИ ДИШАМ ВЕЧЕ, заради вас паркирам на 1км от нас, защото всяка втора кола е ОВ КН СС РА и ПК. Писна ми от мякащи гръмогласници, с по-големи шкембета от на вечно бременните си жени, изнервени от вноските за скапания апартамент ново строителство, както и от наличието на асансьори!
35
1
 
3
 
! Отговори
Той е! преди 14 години
Защо трошка,а не бракма или таратайка?*** в случая е,че за да бракуваш което и да е возило,без велосипедите,все още,трябва да кихаш такси за какво ли не!Я да вземат да махнат тези неща,и вижте дали ще остане и една такава кола на пътя!
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тоя дето пише за Германия,май я е виждал само на картинка.Там няма ограничение за годините на автомобила,просто има различен данък за коли с кат.или без,за бензин или дизел и тн.
33
1
 
3
 
! Отговори
AcOrP преди 14 години
До 24 абе ти чуваш ли се има коли на 5 години дето са 10 пъти по зле от мойта кола която е на 17 и струва 10 000 лева и е в перфектно състояние с работещт катализатор и разход по книжка. Друг проблем с това е срокът които е 1 седмица.. Това е абсолютна гавра!! Каде в закона е дефинирано трошка ? Или кола излязла от употреба ? Надявам се от общината са наясно,че има такива трошки които струват много защото са колекционерска рядкост.
32
1
 
3
 
! Отговори
Решение преди 14 години
Да не глобяват, ами да ги вдига и предава общината за скраб и парите - в общинската хазна. И то веднага - не да им дават срок 3 месеца. Може и първо за 24 часа на наказателен паркинг.
31
1
 
3
 
! Отговори
Gun преди 14 години
Абе ***, от фирмите за рекциклиране идват вземат колата БЕЗПЛАТНО а на всичко от горе ти дават кеш пара:) Чиста работа
30
1
 
3
 
! Отговори
Мунчо преди 14 години
Добре де! Само не ми е ясно как да предам трошката си за рециклиране? Да я метна на рамо ли? Или да извикам 10 *** да я оправят? Като общината толкова се е загрижила за трошките защо не организира извозването им за рециклиране?
29
1
 
3
 
! Отговори
селянин преди 14 години
ти се моли да има селяни ,защото ще си изядете ушите от глад софиянецо
28
1
 
3
 
! Отговори
El преди 14 години
Беше крайно време!!!Евала!
27
1
 
3
 
! Отговори
WOLF преди 14 години
Повече ще станат новите коли,които се раздават на лизинг на всеки,който може да даде 500 лв. вноска.След 2-3 години те ще задръстят София, не старите коли.Тогава лъскавите лимузини ще са просто едно украшение,седящо на тротоара пред блока.
26
1
 
3
 
! Отговори
Знайко преди 14 години
Поредната рекламна кампания на бат Бойко и приятели...
25
1
 
3
 
! Отговори
MJ преди 14 години
защо ми се изтри поста с линка, към столчна община и столичния инспекторат???Ето тел: 9377 502; 9377 501; Но ако някои искаха да свършат работа, нямаше да чакат някой да им намери тел. а за сек. щяха да го намерят в гоогл.Дано поне сега свършите нещо и се обадите, след като вече иате тел.
24
1
 
3
 
! Отговори
българин преди 14 години
Ако сложат стикер и на колите над 15 год., които отдавна са морално и физически остаряли, ще се прочисти и въздуха в Столицата.Моля господа политици, няма нужда да откривате топлата вода,просто взаимсвайте от законите на Европейските страни, особено Германия
23
1
 
3
 
! Отговори
do 22 преди 14 години
Radvam se 4e haresva6 meidan!
22
1
 
3
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Ако тия трошки им трябваха на тия хора, щяха да се грижат за тях ... а не да ги зае**ват където им скимне и през лятото да се превръщат на ръждиви осарници ... да не говорим за паркоместата, които заемат!
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
баш ме кефи, особено тези, които са продавали чрез пълномощно и една такава кола е сменила 10 пъти собственика си. най - вероятно ще има и починали 'собственици'..голям купон се задава....