Данъците и таксите в София остават на цените от 2009

През 2010 хигиенизират столицата със 141 милиона лева
17 дек 2009 13:58,
9
Данъците и таксите в София остават на цените от 2009
Снимка: Булфото

Столичният общински съвет прие с мнозинство местните данъци и такси за 2010 г. да не бъдат променяни.

Така през следващата година данъкът върху недвижимите имоти, данъкът върху наследствата, данъкът за притежание на моторно превозно средство, данъкът за придобиване на имущества при дарение и по възмезден начин, както и патентните данъци в Столичната община ще се запазят в размера си от тази година.

Против предложението за запазването на размера на такса смет гласуваха съветниците от БСП.

За следващата година обаче няма да бъде давана отстъпка от 5% за гражданите, ако платят целия размер на такса смет в началото на данъчната кампания.

Градският парламент одобри и план-сметката за почистване на столицата догодина.

През 2010 София ще се хигиенизира със 141 милиона лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
ОДИСЕЙ преди 14 години
Заглавието на новината е "Данъците и таксите в София остават на цените от 2009". Моля Днес.бг внимателно да подбира тези, които списват новините. Цена могат да имат стоките и услугите, които закупуваме, но не и данъците - тях не ги купуваме, а ги дължим на законово основание. Вместо цени, бихте могли да напишете - раззмер примерно.
8
0
 
0
 
! Отговори
Гражданина преди 14 години
Плащаме огромни такси за смет, а парите потъват в джобовете на някой хора, докато ние си тънем в мърсотия. Къде отиват тези милиони левове? Отново в джоба на поредната мутра-мафиот! Писна ми да ме крадат! Няма уважаващ себе си софиянец, който да не е силно подразнен от мафията с *** и мафиотската структура наречена Паркинги и гаражи.
7
0
 
0
 
! Отговори
XP преди 14 години
Защо да плащам такса смет формирана върху данъчна оценка на имота?Нима той сам посебеси генерира ***?Не, *** произвеждат стотиците хиляди *** дошли от анка и паланка и настанили се под наем в панелните гета,без адресна регистрация.Като ги хване СОС да плащат,тогава ще дочакат и от мен таксата за смет!
6
0
 
0
 
! Отговори
Владко преди 14 години
Синтезирам смисъла на горното: таксите се вдигат с 5%!Познайте как ще имат събираемост и кой ще си плати предварително... смотан СОС, пълен със ***, които са стигнали върха на живота си като са в управлението на София.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
2от 20 години управление на комунистите парното само падаше падаше падаше.Сега през 2010 г.за първи път ще вдигнат парното макар и само заради поскъпване на газа.Ако бяха комунистите на власт нямаше да поскъпват петрола и газта.
4
0
 
0
 
! Отговори
B. преди 14 години
"За следващата година обаче няма да бъде давана отстъпка от 5% за гражданите, ако платят целия размер на такса смет в началото на данъчната кампания."До тия 5 % ли опряхте бе нещастници !!!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а комунистите миналата година вдигнаха тези данъци с 50 %.Е как съветниците от бсп да прежалят това: "Против предложението за запазването на размера на такса смет гласуваха съветниците от БСП."
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
то и парното нямаше да вдигат...
1
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
а бе нещо много постничко ни информират за това, как ще ни прибират паритене заслужаваме ли повечко данни?стави че дигат такса смет за редовните данъкоплатци с 5% ами и не казват за какво и колко ще изхарчатаман от крадци бойкоборисовски