Градят паркинг за 600 коли под Женския пазар

До година ще е готов, обеща главният столичен архитект
19 май 2010 07:40,
44
Градят паркинг за 600 коли под Женския пазар
Снимка: Булфото

Паркинг за 600 коли ще започне да се строи до една година под Женския пазар. Само 12 месеца по-късно той ще е готов, обеща главният архитект на София Петър Диков.

Идеята на общината е съоръжението да бъде изградено като се даде на концесия или частник да получи право на строеж срещу стопанисване  - например за 20 години.

В момента в София се строи друг голям мегапаркинг - на бул. "Цариградско шосе" пред Експо център.

Там в него ще могат 1500 души едновременно да оставят возилата си.

Общината планира за изгради и буферни зони за коли до последните спирки на метрото. Там хората ще паркират колата си срещу билетче за подземната железница.

Според Петър Диков паркирането в центъра на София трябва да е по-скъпо - 2 лева на час.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
31
 
! Отговори
Абсурдистанец преди 14 години
Какво се случва на пазара за зеленчуци и плодове"Димитър Петков", тук освен скари на дървени въглища друго не остана, няма ли да го разкарате този миризлив пазар най-накрая - център е?!
42
0
 
31
 
! Отговори
homer simpson преди 14 години
мадрид център е като софиа център....1 еуро.....
41
0
 
38
 
! Отговори
Абонат на КАТ преди 14 години
Уважаеми г-н Диков,Ако се беше случило само 1 % от нещата,които сте "планирали" откакто сте в Столична община, вече да сме станали Дубай.А за 2-та лв. на час - не забравайте, че хората в БГ работят САМО за заплата.Също така искам да призова всички дето си късат нервите със Синята зона, да отидем един ден без коли на работа и да видим как ще ни поеме градслия транспорт.
40
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тая снимка е от Варна бе ***!!!
39
2
 
33
 
! Отговори
Калин преди 14 години
хех *** гледай ги само кои коли вдигат.. тези с регистрации от прованса .. а бе в Столицата са множат селяни само по автомобилна регистрация .. тръгнали на хората от провинцията ядове да образуват, що не вигнат някоя чиновническа кола от незаконно заграбените паргинги пред учрежденията им.
38
1
 
40
 
! Отговори
деси преди 14 години
Ами ПЕЦАТА ДИКОВ може да си позволи да си плати 2 лв...може да си позволи и 20.. щото ни е окрал достатъчно, че ние да не можем и 1 лв да си платим
37
2
 
38
 
! Отговори
98765 преди 14 години
Бойко Борисов стана кмет на София на 10 ноември 2005-та година. Оттогава досега, вече 4 години и половина управление на ГЕРБ в София колко паркинга се построиха?
36
0
 
38
 
! Отговори
Нещо недоизмислено преди 14 години
Чай ся: в подзаглавието пише, че до година ще е готов (от което някак си оставаш с впечатление, че това ще е идната 2011).Като се зачетеш по-надолу обаче какво виждаш: "..ще започне да се строи до една година..". Е WTF?!?!?
35
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Леле от мойта как капе масло атифриз и кво ли още не.Ако паркирам най високо ,всички отдолу ще станат напляскани с катран.Дано има ламарина помежду им че има да ме псуват...
34
0
 
34
 
! Отговори
Стефан преди 14 години
Ха...на снимката е моята кола на автоматизирание паркинг на Суис Парк на ЖП Гара Варна.Кой ли я е снимал? Както и да е...А дано много такива съоръжения.Пред гарата е ужас
33
0
 
32
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 14 години
респект... (сериозно)...
32
0
 
34
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Грозни, това че колата е със софийски номера не значи , че диваците вътре са софиянци! Аз *** не оставям нито на Витоша, нито в Родопите.
31
2
 
31
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 14 години
Столицата е и наша... идем из село м*м* ви *** моята цел е **** да ви пръсна... и аз исакм да бачкам нещо яко - охрана като Татул най добре - и да мятам гюбеци после по клубовете с яки силиконови каки - аман от копане на село - исакм в СТОЛИЦАТААААААААААА.........
30
0
 
33
 
! Отговори
Татул преди 14 години
Ако не бяха селяните да подбиват цените съм сигурен, че щях да взимам поне 3000 лева заплата. Но дойдоха разни дето се съгласяват да бичат нощни смени за 400лв.
29
0
 
33
 
! Отговори
Stolichanin преди 14 години
do "Ivan Grozni" Bai SELQK i tumba seltaci da ne se obajdat..stoite si na selo..i bez tova se prepulni sofiq sas seltaci ot cqla bulgaria.. Trqbva da vurnat grajdanstvoto v sofia!!!!
28
0
 
35
 
! Отговори
Сульо преди 14 години
Абе писна ми от десет години тия да говорят едно и също и нищо да няма направено. Все строят, паркинги, надлези, подлези, все по европейски град става София и все повече *** каруцзи и дупки по улиците а нсичкото кола на *** по тротоарите. Иначе на обещания и проекти на книга са силни.
27
0
 
32
 
! Отговори
Татул преди 14 години
Аз едно не мога да разбера, защо навсякъде ни мразат нас Софиянци, в провинцията има невероятна завист към нас. Ей го Иван Грозни сигурно детската му мечта е да дойде да живее на Витошка и да държи кебабчийница на централна гара. Кажете ми къде в провиницията има клуб като Син Сити - клуба на елита. Е тва е тука у Софията сме родени елита на България и селяните ни завиждат. Никога няма да стигнат до нашето ниво. Може да работя като охрана в мола, обаче съм много повече от някой селянин.
26
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
направо им повярвах, сигурно като общински ще е с такса 3лв на час.
25
0
 
35
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 14 години
Да нацели ме - събирам стинки да си купя билет за влака и да дойда в София но все не достигат... данос скоро събера... исакм и аз да съм софиенец...
24
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Когато се появи новина за трафика, или паркиране по тротари и градинки ревете, че нямало условия. Сега се появява новина, която би трябвало да удовлетвори всички-и шофьори и пешеходци. Е да ама пак се реве, щото трябва и да се плаща. Няма нищо безплатно, набийте си го в главите. Иван Грозни 21 твоето не е омраза, а провинциален комплекс. И то дълбок:)