Петима души са били нападнати след София Прайд

Пострадали са три момчета и две момичета
19 юни 2011 17:06,
821
Петима души са били нападнати след София Прайд
Снимка: Архив Булфото

Петима души, сред които  активисти на младежката организация "ЛГБТ Действие", са били нападнати на 18 юни вечерта след София Прайд, съобщиха от организацията. Нападението е станало  малко след 20 ч., близо до Музикалната академия в София.

"Нападнаха ни в гръб. Бяха четири-пет момчета. Ритаха ни и ни блъскаха с юмруци, един от нас е със сцепена вежда. Явно са ни следили дълго време и са изчакали да стигнем до по-тиха улица, за да атакуват", разказа Димитър Димитров от "ЛГБТ Действие". Нападнатите са три момчета и две момичета. Един от нападнатите е Калоян Станев от Български хелзинкски комитет.

Нападателите са избягали, но минути по-късно минават през същото място с кола, крещейки обиди към останалите на улицата момичета. Номерът и марката на автомобила са записани и предадени на полцията, която издирва нападателите.

"Това е недопустим акт на насилие. Да нападнеш хора в гръб само заради това, че са били на Прайд, е престъпно, долно и страхливо. Случаи като този са поредното доказателство както зa размера на хомофобията в България, така и за нуждата от прайд шествия", заявиха организаторите от фондация "София Прайд". Те и жертвите на нападението обсъждат съвместни действия, за да се гарантира, че това деяние няма да остане безнаказано.

Още по темата
18 юни 2011 19:17
583
"Това е ярък пример на престъпление от омраза. За съжаление, тъй като сексуалната ориентация не е един от защитените от престъпления от омраза признаци в Наказателния кодекс, това ще бъде третирано в най-добрия случай като хулиганство. Това е абсурдно. Има нужда от спешна промяна на Наказателния кодекс в тази посока", казаха още от "София Прайд".

Четвъртият София  Прайд се проведе на 18 юни, събота. Началният час беше 16 ч., на Моста на влюбените до НДК. На събитието  дойдоха над 1200 души  което е  с над 50% повече участници от миналата година, и над осем пъти повече от участниците в първия прайд (около 150 души).
 

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


821
Още по темата: София прайд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
777
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
nali vi kazah 4e sa ot Ataka , napadatelite prostaci
776
0
 
0
 
! Отговори
Ataka преди 13 години
"Не ни е страх, от два плесника не ни е страх", каза Димитров, който свързва нападателите с неонацистки групи.
775
5
 
4
 
! Отговори
Ина преди 13 години
Отвратителна реклама на хомосексуализма. И деца осиновяват, и семейства искат да създават. Болни хора, определено, както е болен един педофил. И не защото ги приравнявам.... Защото защо някой трябва да ме убеди, че е нормално да му се иска да се "оправи " с човек от същия пол, а не било нормално да се оправи с дете с нормални полови функции... И двете са болестни състояния и са укорими от обществото.
774
3
 
1
 
! Отговори
Нема такава държава преди 13 години
tea bokluci ot Ataka prekalavat ve4e Слави Трифонов - Нема такава държава youtube/watch?v=TQEXGld3vHA
773
4
 
5
 
! Отговори
ohoboho преди 13 години
малко им е било само некаква вежда трябва6е повече да ги бият тия *** пробити
772
2
 
1
 
! Отговори
. преди 13 години
ШАШ ходи при делфините и пингвините , вземи и подобните си с теб , ние сме хора.
771
1
 
2
 
! Отговори
нормален преди 13 години
До: аааА ти какво си направил за държавата и за обществото???
770
1
 
3
 
! Отговори
ФОБОС преди 13 години
Бития бит ,е бан ална фраза.
769
4
 
8
 
! Отговори
до 808 преди 13 години
Прав си за Чикатило, обаче *** НЕ Е нещо нормално. Не мразя гейовете, нямам нищо против тях, но не мисля че са психически здрави и биологично изправни хора.
768
2
 
6
 
! Отговори
ШАШ преди 13 години
Аз не съм виждал пингвини, макаци и делфини на парад ама скоро може и това да се случи ако решат да земат пример...:) Мъже не ходете в зоопарка - опасно е!
767
1
 
3
 
! Отговори
ШАШ преди 13 години
За делфините е известно, че мъжките се чифтосват с индивиди от същия пол, за да скрепят отношенията в рамките на групата. По отношение на хомосексуалните пингвини, те станаха известни, след като медиите популяризираха двойки птици от един и същи пол (мъжки), които се грижат за яйца, отхвърлени от естествените им родители.Хомосексуално поведение може дасе наблюдава често при женски макаци, но това е строго сексуална проява, а не социална, това се случва обикновено, когато мъжките не са способни
766
2
 
5
 
! Отговори
Unabomb до 801 преди 13 години
Чикатило е сериен убиец, изнасилвач и канибал. Това е ненормално. Напълно нормално е хора да обичат други хора, пък били те и от същия пол.
765
5
 
2
 
! Отговори
розов ту би 805 преди 13 години
Има лек за обратните. Нот рябва да го искат. Назначи ме за директор на рехабилитационен център и ти гарантирам че за месец от обратни, ще станат съвсем нормални. Познай дали няма да се оправят? И то без никакви диващини - само тънко фино лечение. Даже може да излязат като младоженци (не от един пол!!!). нот рябва желание! Да ги изпратим на едно парти-бригада, където да изградят едно предприятие за да си осигурят работа за в бъдеще! Предполагам, че ще им е готино. Нощно време, ще минавам покрай леглата и а видя от един пол двама, ги чака неприятна изненада. Хващам единият, измъквам го от завивките, дето се гушка с еднополовият си гадже и на негово място поставям елитна компаньоанка от бигадата! Е, мисля че няма да може да заспи повече, поне до сутринта? И така, докато на края на бригадата не остане нито един обратен и от двата пола! Ако някой се опита да кръшне по еднополов партньор ще му поставя две мацки в леглото и няма да може да изляга!!! Е, накрая ще се промени. Мисля, че трябва правилен подход, а не насилие с диващини! На всеки обратен, по една лесбийка за партньор по време на бригадата и накрая ще са си първи дружки!
764
1
 
13
 
! Отговори
Смехурко преди 13 години
Престъпление отомраза ли е *** да пребият българин? Престъпление от омраза ли е да те пребият докато се прибираш от работа? Престъпление от омраза ли е да пребият детето ти заради стотинките му за закуска?Айде стига с това делене- насилието да се наказва еднакво за всички, стига делене на п...си, ***, българи, нубийци и каквито още се сетим! Има полиция, прокуратура и съд за тези неща!
763
4
 
19
 
! Отговори
jj преди 13 години
Да търпят нормалните, как ненормалните агитират своята извратеност пред очите на децата - това е сигнал за пълната ерозия на обществото. Толкова ли няма защитен механизъм - например изолация в специфични зони за ***, или лечение.. Никой не ги обвинява - те не са виновни, за това което са, но и никой нормален не иска да гледа грешките на природата.
762
2
 
12
 
! Отговори
. преди 13 години
Емчо сладурано , точно от написаното от теб разбрах , че си мека китка , може да не си го написал, но свети като елха. Това , което съм казал има смисъл , това което ти казваш няма смисъл , защото бъркаш ПРОГРЕСА с ПЕДЕРАЩИНАТА и РАЗЛОЖЕНИЕТО на обществото. Тези , които защитават *** пишат големи глупости , но глупостите им не могат и да се сравнят с тия дето ги пише един *** , по това те познах. Религиите са нещо свято съхранило идентичноста на различните човешки групи тя съхранява , а не руши както педеращината, например един *** вреди не само на обществото , тъй като не създава семейство и съответно не е продуктивен , но вреди и на близките си , носи им притеснения , главоболия , срам и т.н. , също може да навреди да други странични хора особено деца , които попиват всяко поведение като гъба. Въпреки , че сме 21 век , хората които разбират развитието с приемане на всякакви извратенящини защото някои подшушват , че така трябвало за да сме толерантни са доста изостанали в следния аспект , НЕ МИ КАЗВАЙ КОЕ Е ПРАВИЛНО И КОЕ НЕ , аз и мнозинството не те харесваме , това не означава , че те мразим , но не се старай да ни накараш да те мразим. Чао Емка , палавник :)
761
9
 
0
 
! Отговори
100% преди 13 години
ATAKA sa nema koi drug da e , pak rabota na banditite Ataka , drugi bandite v Balgaria nema
760
5
 
17
 
! Отговори
ааа преди 13 години
Лошото е, че гейовете защитават единствено собствените си права, а не ги е грижа за обществото като цяло. За тях то е враг, а искат да трупат облаги на негов гръб. Ами не става така. Направете нещо, което да е полезно за цялото общество, драги гейове и тогава обществото може да стане по-благосклонно към вас и мероприятията ви. Не става само да искаш - трябва и да даваш.
759
7
 
9
 
! Отговори
Chikatilo преди 13 години
798...това не са простотии, освен това никъде не виждам да пише Атака ? Простотия е да гледаш грозни лезбийки и гейчета по улиците където ходят малки деца, ето това е простотия !!!!
758
5
 
8
 
! Отговори
И преди 13 години
Битият бит, ебаният ***!