В СОС скочиха срещу ниски заплати от по 200 лв.

Ще получаваме под минималната заплата, сметна Георги Кадиев
10 май 2012 12:49, Красимир Ангелов
27
В СОС скочиха срещу ниски заплати от по 200 лв.
Общинските съветници в София не са доволни с новите си заплати. Снимка: Булфото

Съветниците от ГЕРБ в Столичния общински съвет ще се срещнат с депутатите от управляващата партия заради решението за заплатите на общинските съветници, което бе прието преди ден от парламента, съобщи председателят на групата на герберите в СОС Малина Едрева.

Съветниците от "Синята коалиция" и БСП определиха като "унижение" решението за това заплатата на съветниците в страната да е 30% от средната заплата за общинската администрация.

"Ако това се приеме, ще се окаже, че заплатата на съветниците ще е около 200 лева в София, което е под минималната работна заплата за страната", пресметна Георги Кадиев.

Прошко Прошков пък предложи, докато не се реши справедливо проблемът със заплатите на съветниците, заседанията на комисиите и на Общинския съвет да са след работно време.

Още по темата

До този момент съветниците взимаха до 60% от средната заплата на чиновниците в общината, а председателите на общински съвети получаваха възнаграждение не по-голямо от това на кмета.

Промените станаха факт, след като в сряда парламентът одобри на второ четене промените в Закона за държавния служител.

Текстовете за намаление на заплатите в общинските съвети са предложени между първото и второто четене от независими народни представители и депутати от опозицията възнегодуваха, че те не са обсъждани и гласувани на първо четене.

По думите на финансовия министър Симеон Дянков с измененията в Закона за държавния служител се слага край на практиката бонусите да превишават няколкократно основната заплата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Гацко преди 12 години
Ако не сте виждали кърлежи в костюми, погледнете снимката !
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
работата за общината е - изборна, доброволна, въпрос на авторитет и ценз! Ако са там за заплата ... ами марш бе калпазани прошлекови!
18
1
 
4
 
! Отговори
BlackLabel преди 12 години
Кадиев не е общински съветник, а лобист, ако плати данък на парите които прибира под масата, ще стигнат да се асфалтира столицата ;)
17
0
 
3
 
! Отговори
ACO преди 12 години
EI TAP KRADLIV BOKLYK TI LI MRANKASH DETO FIRMATA NA JENA TI NAPRAVI MILIONI OT IZNOS NA TOK TI LI SHYSHYMIGA TAKAVA
16
0
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Neblagodarni Hrantutnici
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм готов да работя като общински съветник и без заплата.Да напускат!
14
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Red e i na ostanalite Parlament,Pravitelstv i t.n
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А на СОС защо са му 60 и кусур съветници? За да има повечко за лапкане? Като искаш да си съветник, ще работиш без пари, така е правилно. Няма да е зле и депутатите да не взимат заплати и да се спрат субсидиите за партиите. Тогава ще има лъч надежда.
12
0
 
34
 
! Отговори
Чиновник преди 12 години
На общинските съветници не им трябват заплати, защото всеки месец прибират десетки хиляди от подкупи. Даже трябва да си плащат на общината за това, че са съветници. Специално другаря Кадиев е добре да мълчи, защото чрез жена си притежава фирми, които продават ток и от това печели много, много пари.
11
0
 
25
 
! Отговори
тъп и прост преди 12 години
А и онзи ден нали си гласувахте по 800 лева представителни - А СТИГА ЛАКОМИЯ !!!!
10
0
 
14
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
ВСИЧКИ ОБЩИНИ СЕ ГУШАТ С ДАНЪЦИТЕ НА БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ ! УЖ СЕ ПРАВЯТ НА ПАТРИОТИ КАТО ГИ СЛУШАШ НО ИМ СЕ ПЛАЩА НА ЧАС МАКАР ЧЕ ВСИЧКИ РАБОТЯТ НЯКЪДЕ И ВЗЕМАТ ЦЗАПЛАТИ И ИДВАТ В РАБОТНО ВРЕМЕ НА ЗАСЕДАНИЯ . ТАКИВА ЗАКОНИ СЪЗДАДОХА КОМУНИСТИТЕ ЗА ОБИРАНА НА НАРОДА ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН И ОТВСЯКЪДЕ ! ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ОГЛАСИ СРЕД НАРОДА ДА ЗНАЯТ КАК НИ ДЕРАТ ОТВСЯКЪДЕ ....
9
1
 
28
 
! Отговори
тъп и прост преди 12 години
Ми подавате си оставките -като не ви харесва и ЧАООООО ...
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво,така ще разберете как живеят тези,които ви избраха.
7
0
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Taka traiabva da se raboti na polzu roda,no sega Dami i Gospoda naviarno razbrahte,ce kogato stava vapros za Pari niama Politiceski oponenti,a i neka da Razberat kak zivee po goliama cast ot Bednii Balgarski Narod,a za Bonusite nisto ne kazvat
6
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе кога ще съкратите тая Администрация,и ще въведете компютъра да обслужва онлайн клиентите...
5
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей, много сте го закъсали...Да ви ожали човек. Ами напуснете бе!!! Ама къде тоя гювеч?
4
0
 
29
 
! Отговори
българка преди 12 години
Нищо не трябва да вземат, всички са на високоплатени работи и идват в общината в работно време и искат още по една заплата....наглост ! те да вземат по 3 заплати а народа да работи за този дето духа ! Затова ли се напъват да влизат тези нагляри навсякъде и отвсякъде да вземат пари от нашите пари от събраният бюджет от данъци и налози на бедният народ!
3
0
 
25
 
! Отговори
аватар преди 12 години
И тези 200 лв. ви са много,мошеници такива,съдират кожата на бедния народец и искат пари за мързел,седене и безделничество.СЕРСЕМИ и МАСКАРИ ТАКИВА,както в София така и в цялата държава !!
2
0
 
30
 
! Отговори
данъкоплатец преди 12 години
Като не им харесва да се махат.Аз съм готов и за 100/сто/лева да участвам в далаверата...
1
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наглост, тези съветници имат по 2-3 заседания месечно и реват за пари.Освен това никой не е останал да чака само на заплата като общински съветник, всички работят и нещо друго, а някои са и доста заможни.