Палатки и кемпери блокираха бул. "Цар Освободител"

Около 200 души протестират срещу забраната за къмпингуване
14 мар 2016 19:31,
25
Палатки и кемпери блокираха бул. "Цар Освободител"
Снимка: Архив Булфото

Близо 200 души протестират срещу забрана за къмпингуване пред сградите на Министерския съвет и президентството, предаде "Фокус". Пред сградата на Министерския съвет са се събрали около 20 души, които пеят песни и свирят на музикални инструменти.

Още по темата

Пред сградата на президентството има над 200 души, като към момента към тях се присъединяват още хора. Протестиращите са разпънали палатки.

Протестиращи блокираха движението по бул. "Цар Освободител" в участъка от Народното събрание до президентството.

В участъка преминават единствено близо 50 кемпера, които завиват по бул. "Ал. Дондуков". Протестиращите скандират "Оставка" и "Мафия", като носят голям плакат, на който пише "Граждани срещу мафията".

В района има засилено полицейско присъствие.

Припомняме, че на 1 март със 106 гласа "за" депутатите гласуваха на второ четене спорните промени в Закона за Черноморското крайбрежие, с които забраниха къмпингуването и паркирането на автомобили на крайбрежната плажна ивица и част от територията, попадаща в ивица с широчина 100 м.

Днес обаче стана ясно, че властта е напът да промени мнението си. Уверенията за такива действия е дал премиерът Бойко Борисов по време на разговор с лидера на партия "Зелените" Борислав Сандов.

Още в сряда депутати от ГЕРБ ще внесат нови поправки в закона, с които да отпадне забраната. Така на практика в парламента ще влезе за ново гласуване първоначалният проект за промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, който беше одобрен от кабинета на 30 декември 2015 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
Пепи преди 8 години
До ЩирлицИзвинявай, но диваци са не къмпингуващите а плажуващите от хотелите. Това са тези които които от 365 дни и чалга купони в панелка отиват за 15 дни в бетона на морето с кой са свикнали и е важно до прага на вратата да му е чисто. Тези които си паркират колите на тротоара на 1м. от входа и си хвърлят фасовете и кутиите от цигари през прозорците !!!
14
0
 
0
 
! Отговори
Liter milk-55 cents преди 8 години
Ai, mnogo goliama palatka?! S bg zaplata 200 evro i?!
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпроси от този тип трябва да се решават чрез референдума!!!
12
0
 
0
 
! Отговори
Bellidance slowly преди 8 години
Pokrai Ujnite Sinori i Ujnia Potok - sal palatki i bg camps...:-)
11
1
 
3
 
! Отговори
Морски преди 8 години
ОСТАВКА на охранения ни премиер Борисов!!!
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки иска да си "опъне палатката на жълтите плочки".
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен12Ти къде живееш?Предполагам, че си на Северните части на Нещото!Което ти е простено... Като за Теб е.
8
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да живееш в бетонната джунгла София и да обясняваш колко мила ти е природата.Ами отиди на село там ще живееш сред природата.
7
0
 
1
 
! Отговори
Научете се да броите преди 8 години
200 бяха само полицаите .
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С тая идея се подменя спора за това, как мутрафоните бетонират Черноморието.Искате ли да повдигнем темата КОЙ ПЕРСОНАЛНО Е ВИНОВЕН ЗА БЕТОНИРАНЕТО НА ПЛАЖОВЕТЕ И КОЙ ЩЕ ПЛАТИ!? И КОЛКО ЩЕ ПЛАТИ?!Може би с имуществото си?Или със затвор? Та те нямат толкова живот, за колкото трябва да отговарят!Разбирате ли как ни обработват?Пускат тук няколко пльончовци да дрънкат глупости...Също като провокаторите на митингите до сега...
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора, влезте в положението на управляващите и опозицията (нали заедно работят, за да крадат заедно) ..Та те искат да осигурят място на мигрантите, дето така и така спят навсякъде, но тук ще може да бъде санкциониран само нормалния данъкоплатец, дето си плаща данъците.Така се осигурява пространство за мигрантите! Ние не трябва да им пречим, а само да ги храним, докато се изгубим.Не се притеснявайте, че после ще измрат от глад. После ще почнат да се учат да работят... може би... Ама ние няма да
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
малко изпуснах развоя на този спор, тъй като определено не съм от къмпингуващите. но не беше ли идеята да се спре бетонирането, а не да се гонят хипитата? нещо като поговорката за бълхата и изгорелия юрган, на такова смърди.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Специални разрешения и лицензи за лодкарите по язовирите Ограничения в стръвта и захранкитеТова което се извършва от тяхна страна не е любителски риболов Това е риболов в Промишленни количества
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никакви палатки нощно време по ЯзовиритеНикакъв нощен риболовНЕ НА КОНТРАБАНДАТА
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е гражданите, но ВИСИЧКИ да излезем и да пометем управляващата мафия.