Стотици се включиха във велошествие в София за по-чист въздух

В инициативата се включиха и големи имена от българския спорт
28 юни 2020 17:17, Красимир Ангелов
15

Велошествие с призив за по-чист въздух се проведе в центъра на столицата, като участниците бяха над 1500, съобщава Bulgaria ON AIR.

Събитието е част от инициативата "София - Европейска столица на спорта".

В инициативата се включиха и големи имена от българския спорт, за да допринесат с пример.

"Мисля, че е нормално 1 ден да отделяме за себе си да караме колело и да сме активни", каза Йордан Йовчев.

Организаторите на шестото поредно велошествие са категорични – придвижването на две колела у нас става все по-популярно.

В София са изградени над 55 км велоалеи, хората с колела обаче са категорични, че има какво още да се желае.

В 70% от автомобилите в София се вози по един човек, посочват организаторите и съветват хората да използват хубавото време за алтернативен начин на придвижване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Факт е, че колкото повече са велоалеите, толкова повече автомобилите замърсяват въздуха на София, не че автомобилите са голям замърсител. Няма вредно вещество, с което автомобилите в София да замърсяват повече от 15% от допустимите норми.
11
4
 
2
 
! Отговори
Мечо турист преди 3 години
To...едни коли се движат....Втора, трета употреба.Иначе с ел. колело е готино.Пробвал съм.Истинско удоволствие.Не се напъваш много...
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато си *** ***, няма значение какво караш - примерно велисипедист ми кара в средата на лентата, а не максимално в дясно. Друг пример *** пешеходец върви на пътя и говори по телефона (има тротоар), наглее защое не съм му правил път. Трети пример, кара ми в насрещното в квартала в еднопосочна улица и наглее аз да му давам път. Тия всичките са за бой и затвора директно.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 2На село с една улица не ти трябва кола
8
1
 
6
 
! Отговори
az преди 3 години
Не дай боже да видите някога какво мазало е в град пълен с мотопеди и тротинетки например Марсилия. Там по Китай направо не ща да си го представям. Представете си гнусен мангусляр на мотопед. Това е синонимът на *** българин на мотопед. Ужасно е предвижването в такава среда.
7
7
 
18
 
! Отговори
До 5 Азимов преди 3 години
Личи си, че си със задръстено мислене! Колелата нямали място в града?!? Това го кажи на държави като Дания и Недерландия! Ще ти се изсмеят!На българина му дай само коли да кара (и то в повечето случаи някакви таратайки), иначе после се оплакват от въздуха...Ама то си е до начин на мислене, виждане за нещата и света! Жалко, много жалко!
6
1
 
7
 
! Отговори
Карам всичко. преди 3 години
До АнонименТочно братле, ужасно е.. аз карам доста неща на колела - ролери, велосипеди, коли, ел коли (спарковете), баничарки, бусове.. каквото се наложи, естествено се ходи и пеша, но.. неадекватността на всяко едно звено от човешката мобилност и реалните условия, ми докараха някакво параноично разстройство, понеже няма елементарно чувство за самосъхранение. Разбираш ли, излизам да карам нещо и като погледна наляво и надясно, гледам и нагоре да не падне нещо отгоре ми....
5
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държава няма,населението изчезва ,образованието -окупирано от ***,здравеопазване - разсипано ,армия-пародия , горят тук *** от цял свят - "София - Европейска столица на спорта" , смешно и жалко !
4
21
 
19
 
! Отговори
Азимов преди 3 години
Велосипедите нямат място по булевардите и улиците на мегаполиси. Едно, че запушват тротоари и цели ленти от платната остават на практика неизползваеми, друго, че е опасно за тях. Който иска да кара колело - на село. В големия град средата и необходимостите са различни.
3
18
 
19
 
! Отговори
Перко преди 3 години
Разкарайте колелетата от пътя. Да си карат в парковете
2
3
 
21
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
спрете презастрояването не е задължително всички да идват в софия спрете вносана дизелови и стари коли спрете с вноса на *** от запада
1
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изумявам се за какви простотии се събират българите, само не и за протест против чудовищната корупция, инфлация, разпадането на социалната държава и престъпността...