Повечето шахти в София - с неясен собственик

Институциите още мълчат след трагедията със смъртта на дете
Обновена: 17 фев 2021 11:41 | 17 фев 2021 11:28, Петя Славова
53

Мълчаливи са отговорните институции след трагедията с 16-годишното момче, което загина от токов удар на улицата в София. Част от павилионите до фаталното мястото се оказаха незаконни, а други - без проекти за електрозахранване. Близките на Людмил готвят протест с искане виновният да понесе отговорността си.

След фаталния инцидент столичният кмет нареди да се изготви списък с всички рискови места в София. Оказва се, че по-голямата част от шахтите в София търсят своя собственик.

Още по темата

"Трябва за всяка от тях да се знае на кого принадлежи и кой носи отговорност за нея. Столичната община не инвестира в подмяната, защото са чужда собственост. Искаме да се създаде единен регистър, в който да можем да проверяваме чия е конкретната шахта, която трябва да бъде поправена", коментира районният кмет на "Слатина" Георги Илиев в "България сутрин".

Той обясни, че когато се налага да се поправи конкретна шахта, от общината са принудени да пишат до всички експлоатационни дружества, за да разберат кой я притежава, а често дори и това не дава ефект.

Според общинския съветник Борис Бонев, основният проблем са хилядите преместваеми търговски обекти.

"Ако тези будки там бяха спазили схемата за поставяне, ако имаше контрол от всички институции по веригата, отдавна някой щеше да е забелязал, че електричеството е неадекватно свързано. По същество те са незаконни. Това не е инцидент, това е институционално убийство", категоричен бе Бонев пред Bulgaria ON AIR.

Районният кмет на "Слатина" - Георги Илиев, допълни, че проблемът не е отсега.

"Последните неотговорени сигнали, подавани от районната администрация, са от 2017 г. Имаме питания към всички, които притежават шахти. Има шахти, които не могат да си намерят собственика. Имаме нужда от регистър и заповед, когато не се знае чия собственост е, тя да бъде затваряна", заяви Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
8
 
! Отговори
dvb преди 3 години
И кво сега, пак няма виновни въпреки очевадната немарливост и аматьорщина при изпълнението?
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХАхахахахаТогава СОФИЯ на КОЙ Е????
27
1
 
3
 
! Отговори
САТАНА преди 3 години
Кметът е отговорен за своето и гражданско действие точка
26
1
 
9
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Е как така не е ясен собственика? Собственик е съответната община, а ползватели са фирми като БТК, Софийска вода, ЧЕЗ и прочие..Еййй, някой ще трябва да си поеме отговорността!Друг вариант е, когато терена е частен - тогава собствеността отново е абсолютно ясна и конкретна.
25
1
 
14
 
! Отговори
асан преди 3 години
кат си ничии шахтито, утре ке минем с каруцат и ке натоварим ничието жилязо да не пречи и ке го предадем за скраб
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко в държавата е собственост на хората и всички институции са длъжни да работят за тях.В България за съжаление хората работят за институциите !
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ми айде тогава да ходим да си наберем шахти, като са ничии!!Мисирките като лешояди нечия смърт и почват всичките да врвякат на подхвърлената тема...
22
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като са ничии шахтите, режете кабелите, заливайте с бетон и правете тротоар отгоре
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"да се изготви списък с всички рискови места в София"Всичко между табелите за начало и край на гр.София е рисково
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако имаше злато в тия шахти, щяха да се избият да докажат собственост. Сега - ни лук ял, ни лук мирисал. Тая шахта не е моя.
19
2
 
7
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До Анонимен 16Точно този начин използва боко, за да печели изборите - печели от всяка ситуация, но плаща с НАШИТЕ ПАРИ !!!
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре ще си икопам и аз една землянка на Витошка, щом всеки може, не се отчита и няма проблеми...
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много бързо се разбягахте, фандупковци, борисовци и т.н.
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пълни глупости, нали се съгласуват проектите с общината, как няма да се знае коя на кого е. Айде сега, предизборно, да назначим 5000 души да обикалят шахтите и да ги храним с парите на данъкоплатците.
15
2
 
18
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Главния инспектор на Републиката, да слезе от джипката и да тръгне да инспектира шахтите! Скоро слезе за малко от нея за да изпрати руския посланик на когото му изтече мандата и се нареди до офизиално облечения дипломат с мазната си фанелка и омачканите панталони, протрити отзад от търкане по седалката на джипката.Никакъв протокол, никакъв официален етикет, пълна селяния и примитивизъм.Да отива поне шахтите да брои-там ще му отива!
14
1
 
12
 
! Отговори
проф. Ан преди 3 години
Крайно време е шахтите, бетонните блокове от тунелите, дупките по пътищата, рушащите се неремонтирани обществени сгради да започнат да трепят министерски чада. Тогава ще се оправим!
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 14 години членство в ЕС - видими Европейски Резултати.
12
1
 
6
 
! Отговори
Оскотял Българин преди 3 години
и аз колко пъти съм ги псувал по тия шахти зощото много пъти съм се спъвал в тях ама кой да ми обърне внимание? Аз ще си оскотея тихичко в българия със заобикаящата около мен мизерия
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво искате повече от Борисов, за 11 години управление толко може да се направи! Дайте му още 11 години и шахтите ще управи! И каруците на ромите ще спре, но чак на единайстата година, да не се сърди електората му.
10
2
 
8
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Не съм учуден, безстопанствеността и безнаказаността е характерна за бойконата ...Нищо, че вожда-слънце се пъчи по телевизора, колко е велик ...