София осъмна с мръсен въздух

За кратко замърсяването е било 10 пъти над нормата.
Обновена: 23 фев 2021 09:08 | 23 фев 2021 09:08, Анисия Иванова
29
София осъмна с мръсен въздух
Снимка: БГНЕС

София осъмна с мръсен въздух. Според показанията на станциите на AIR.BG, замърсяването тази сутрин на места за кратко е било 10 пъти над нормата.

Най-високи нива са отчетени в кварталите "Надежда" и "Хиподрума".

Очаква се да бъдат извършени извънредни проверки на промишлени, транспортни и битови източници за замърсяване с фини прахови частици.

При необходимост в проверките ще се включат и представители и на други институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
До 24 AIR преди 3 години
Значи в правилата липсва допустима максимална моментна стойност.
26
0
 
1
 
! Отговори
До 24 AIR преди 3 години
Прав си, но как да кажеш с две думи, че към момента на измерването стойността е примерно 500 микрограма на кубичен метър и едновременно с това да имаш някаква база за сравнение. По стандартите нещата са сложни, има и брой среднодневни превишения за една година и т.н.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избирателите на ГЕРБ пак горят гуми и какво ли не още, но според мутрите виновни били .... автомобилите.
24
0
 
1
 
! Отговори
AIR преди 3 години
Не, че въздухът е кристално чист, но...Ограмотете се преди да копирате или изразявате мнение. Нормите за ФПЧ10 са среднодневна и средногодишна. Не може да се сравняват моментна стойност или стойност за 1 час с норма за 24 часа. Трябва да са минали 24 часа, измерените в рамките на тези 24 часа стойности да се осреднят и средната стойност да се сравни със среднодневната норма от 50 микрограма на кубичен метър. Предвид това е некомпетентно да се говори за "превишения", още по-малко за кратко...
23
0
 
9
 
! Отговори
ееее да преди 3 години
Сега остава да се изтъпани поредният ''специалист'' и да заобяснява как през нощта автомобилите са замърсили жИстоко въздуха в София.
22
0
 
1
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Единственото място с...чист въздух в Софийска община е село Плана.Идете и се...насладете на приказна природа за здраве и...релакс.(безплатно...съобщение)
21
1
 
5
 
! Отговори
от Мюнхен преди 3 години
взел съм си едно парче гума и като ми стане тъжно за Софето си го паля ... и ми става едно такова уюутно и приятно
20
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 3 години
Забранете отоплението на твърдо гориво в рамките на града!!!
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка, съд, затвор ... За герб-ерската овца ... Тая кокошка няма ли поне 1 един път да измие улиците в СФ по време на пандемията ... ?
18
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Надежда, Павлово и Хиподрума винаги има най-много коли, това е причината, да знаете! Не е ТЕЦ София, не са ***, не е битовото отопление и не е горенето на гуми, пластмаса, текстил и прочие. Колите са най-главният виновник, да му мислят тия 3 квартала с много коли, навсякъде друга си е екстра. София диша!
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом е по-мръсен отколкото в Китай,където цял свят знае е най-мръсният въздух...смятайте.А и станциите за измерване на мръсния въздух ги преместиха по крайните квартали. Ако бяха в центъра щеше да е още по-зле
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименА стига бе, верно ли? Има уикенди, в които не смея да си отворя прозореца и си викам "уф, проклет да е тоя трафик събота и неделя, много работохолици, много нещо, само замърсяват" ..... естествено, че не е от колите, слепи ли сте, вижда само кво става в района около ТЕЦ София и се замислете къде Европа си гори ***. Ако не сте се досетили, да ви подскажа?
15
0
 
1
 
! Отговори
Ffg00 преди 3 години
Nyama li pecki v sofia s evro 6 fandakova gi razdashe po edno vreme ama kvo stana
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е това няма как да е от колите вечер някой гори здраво от дрехи до дограма
13
2
 
11
 
! Отговори
НИ ЗЕЛЕН, НИ ЧЕРВЕН преди 3 години
билет за София, а билет за Терминал 2. ООпс. Тая КОРОНА обърка плановете на ГЕРБ и колко народ се върна от Гурбет. Сега им объкаха предизборната Стъкмистика. И с безработните и с мъртвите души. Пък и онова момче що му трябваше да стъпва на кабела. Сега и от ФАКУЛТЕТА ще искат тройно. Още няколо милиарда ще трябват заем
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какво ви пука, нали сте първи в света вече ... пак си я изберете учителката по руски език
11
0
 
12
 
! Отговори
Оса преди 3 години
Марсианска атмосфера!НАСА да си пробва апаратите над Софето))
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А зелен билет!?
9
1
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Ако мислим по логиката на Фандъкова значи в Надежда има най-много автомобили, трябва да се вземат мерки не само за центъра, а и за Надежда - там да влизат само автомобили с евро 6 и проблема е решен. МухахахахПо логиката на един средно статистически гражданин - проблема са печките, особено в Надежда.
8
0
 
20
 
! Отговори
ТИХОМЪЛКОМ преди 3 години
бяха преместили метео станциите от най-мръсните места на кръстовищата за да не ги цакат с глоби от ЕС. И нови не слагаха от години. Отделен е въпроса, че сутрин се вижда с просто око тежкия смок, а в носа и устата има неприятен тежък мазен "аромат". Но иначе всичко е наред. ЧЕКМЕДЖАН обикаля страната с джипката и се агитира сам пред камерите като някаква Ц.