Опънат червен килим, строени гвардейци... в очакване на депутатите

Народните избраници ще гласуват с вдигане на ръка
Обновена: 15 апр 2021 08:45 | 15 апр 2021 08:45, Камелия Цветанова
74

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Първо заседание на 45-ото Народно събрание. Голяма част от народните избраници за пръв път днес ще прекрачат прага на парламента.

След трескавата работа на техници и служители по поддръжката преместването на част от оборудването, включително кресла и дивани, от бившия Партийния дом, в който завърши мандата на предишния парламент, тържествено днес заседанието ще бъде открито в старата сграда на площад „Народно събрание“.

Още преди 8 ч. червеният килим на централния вход беше опънат за посрещането на президента, вицепрезидента, представители на вероизповеденията у нас, дипломати.

Гвардейците бяха строени в очакване.

Някои от най-нетърпеливите депутати дойдоха преди 8, 30 ч. Повечето от тях обаче най-вероятно ще пристигнат минути преди 9 ч., за да заемат местата си на депутатските банки.

Причината е, че в тази сграда парламентарните групи нямат стаи, така че днес депутатите ще трябва да прекарват времето си в пленарната зала и в кулоарите. Стаите са заети от администрацията на парламента, която беше настанена там, след като заседанията на НС бяха преметени в другата сграда.

На депутатите ще им се наложи да гласуват и с вдигане на ръка, защото електронна система за гласуване остана в бившия Партиен дом и технически нямаше как да бъде преместена инсталирана за толкова кратък срок в Народното събрание.

За журналистите остана само зала „Запад“,като обяснението на администрацията е нуждата от спазване на дистанция заради коронавируса. Това обаче означава, че пряк контакт с депутатите няма да имат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
7
 
6
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Главния шифиор да не е по горите пак? Останал му е спомен от както е бил *** да се крие по горите този масажиста на уши. Чакаме уволнение на Гешефт и разследване и за двамата. Ще са в една килия тези шопари
36
7
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Гвардейците ги е строил за да окопират НС преди Служебното му правителство, има и един пациент отпред който вдига врява за цялата кохорта от яз.Копринка и Бузлуджа взети заедно, но и той да може да надвика Мая, чиято пациентска организация от "Наведи се Мутри Вдън" първа проникна в НС за да се барикадира там ... !!!
35
1
 
10
 
! Отговори
ПротивоЕпидемид преди 3 години
ПротивоЕпиземичните мерки в Парламента не се спазват! Очевидно от снимките!!
34
6
 
11
 
! Отговори
Кой бе преди 3 години
Кой кретеноидд реши там да се събиратЕгати просторията чесрно
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, филма,филма кой беше?!?!
32
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите са оглозгали сданието на парламента след като преместиха заседанията в Партийния дом. Липсват мебели, липсва оборудване.
31
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е Гацо Бацо? Турете го Гацо Бацо да ви управлява по потник.
30
14
 
11
 
! Отговори
2луп преди 3 години
Абе тези герберопитеци на заплата е разбраха ли, че с герб е свършено? Сега съд и запор на имуществото на герб и на следващите избори като нямат пати за да купят махалите са под 6 процента. Истинският вот се видя от вън. Тук за герб гласува администрация и Факултето.
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЛАВУЦИЙ Не БИЛ ПОД КАНТИНА. Славуций бил в изолация. По заповед на РЗИ е в изолация на домашно лечение. :D :D :D Крие се като дявол от тамян.
28
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЛАВУЦИЙ НА БИЛ ПОД КАНТИНА. Славуций бил в изолация. По заповед на РЗИ е в изолация на домашно лечение. :D :D :D Крие се като дявол от тамян.
27
17
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
ГЕРБ са като ПОПАРЕНИ!! МУХАХАХАХАХАХАХАХАХА
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля някой киноман да си спомни!Сцената е от стар български филм.Фелдфебела води войници на театър и ги инструктира:Внимание, това е театър.То значи- седите тихи и погледа напред! Никакво секнене, плюене и тропане с чизмите!"Ей, пред очите ми е, а заглавието на филма не мога да си спомня!
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тая бабка дето чете да не пукне на сцената, едвам крета жената
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според Чалгарий Първи, няма вирус, как така е под карантина?
23
1
 
12
 
! Отговори
Къде е батко преди 3 години
Основният опозиционер още ли е под карантина. Този несъществуващ за него вирус много силно го удари. В чужбина карантината е 7 дни, а той от 5-ти април се е скрил като партизанин. Не му ли е неудобно баба Мика на 80 да я изпрати, а той да боледува? Защото той беше много критичен как всеки депутат трябвало да тича щом имало заседание. Лицемер!
22
0
 
6
 
! Отговори
към Кунчо РЗИ-то преди 3 години
Има немаскирани, а глобички ще има ли?
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще върнат България с 40 години назад. Започнаха с вдигане на ръка проверката за кворум. Това е парадокс. Пълен абсурд.Ще върнат държавата в годините на мутренските времена. Ще видите. Това не е промяна. Това е ПОДМЯНА.
20
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 21Слави е под карантина
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 3 години
Тези гвардейци за минута могат да станат национални герои, ако ги за стрелят всички 240 ***.дерзайте хора
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИТН пристигнали с бял автобус. Хахахахаааааааааааааааааааа