Такситата в София поскъпват след Нова година

Решението беше взето от Комисията по транспорт в СОС
22 ное 2021 18:08,
42
Такситата в София поскъпват след Нова година
Снимка: БГНЕС

Такситата в София ще возят на нови по-високи цени. Това реши днес Комисията по транспорт в Столичния общински съвет.

Минималната цена за километър пробег при дневна тарифа ще бъде 1,05 лева, а максималната ще стане 1,78 лева.
При нощната тарифа за километър пробег ще плащаме от 1,21 до 2,19 лева, предаде Нова тв.

Новите цени влизат в сила от 1 януари 2022 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: цениСофиятаксита
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудесна новина. Направо двойни ги направете. Аз съм човек, който основно се движеше с такси преди време. Всеки ден по 15-20лв. в едната посока до работа и обратно. Сега не се налага, защото работим изцяло remote. За сметка на това, когато съм поръчвал за по-къс маршрут често пъти съм чакал и никой не е идвал. Имало е и други простотии, които няма да коментирам. Заради такива неща никой от моето семейство вече не ползва такси. Когато трябва си купувам еднодневна карта. Да сте живи и здрави.
32
0
 
0
 
! Отговори
Таксиметров шофьор преди 2 години
Защо не протестирате пред Кауфланд ,за увеличението на храните ? Защо не протестирате пред аптеките ,заради поскъпналите лекарства ? Защо не протестирате пред........ и тн, и тн? Вие дребни душици, ежегодно получавате някакво увеличение на заплатите си, защо и ние да не го правим? Нима цената на услугите ни да са обвързани единствено със горивата? Всичко поскъпва. Аз отпред до мен не разрешавам да се сяда, ако ще и кълбета да прави клиента. Който иска да се вози, ще спазва правилата ми!
31
0
 
0
 
! Отговори
Оффффффффффф преди 2 години
Те клиентите в България са едни от най ***.....умните и заоблени в световен мащаб. Голям кеф им е да се возят отпред до шофьора. Аз ги каня да ползват задните седалки и се започва едно офкане и сърдене. Казвам им ,че са свободни да се откажат от услугите ми и им пожелавам вс добро. А относно цените ще кажа, че това е услуга а не нещо ,което им е даденост като градският транспорт ,като не мога да си позволя нещо, просто не си го купувам.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички ревете че такситата миришат а по празниците ревете че таксита няма??? Има един Български лаф който определя много точно Българите *** народ слаба държава , който няма пари да не ползва таксита ,който му е скъпо да ползва градски и метро има алтернатива . Цяла Европа България са сред най-евтините таксита и мизерните клиенти трябва да бъдат благодарни че толкова време такситата ги возят евтино една услуга няма как е качествена докато е евтинооо
29
2
 
1
 
! Отговори
Слави преди 2 години
Всички таксиджии ще се задължат като ходят до тоалетна да се обаждат на Фандъчката по телефона и да искат разрешение. Който пръдне без разрешение: 5 лева глоба.
28
0
 
4
 
! Отговори
Джо преди 2 години
Няма истински капитализъм в България. Засега има менте капитализъм от руски тип. Затова парите и хората бягат от България.
27
2
 
2
 
! Отговори
Пешев преди 2 години
Да вдигат цените още! Така оборота ще намалее тотално. Търсачите на бързи и лесни пари първи ще се откажат от тази работа, което е добре за клиентите.
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги ми е било чудно, значи купуваш кола на метан или газ заради ниския данък и щото е евтино, после викаш "цената на бензина скочи, качвам цената на таксиметровите услуги". Някой може ли да обясни това безочие?
25
3
 
3
 
! Отговори
Няма проблем! преди 2 години
Този проблем го имат хората, дето им се пие и после ги мързи да вървят пеш или ако ходят да пият някъде далече и е невъзможно да се приберат от 10-15км. Аз го реших след като спрях ходенето по кръчми и всякакви подобни и ако ходим някъде далече или на гости сме с кола. Ако е повредена или в сервиз, ходим със хилядолетната Астра. Ако и тя е повредена( въпреки че е нещо много рядко), отиваме с комбито на дъщерята. Ако не може с нея, отиваме с градски транспорт и се прибираме по-рано.
24
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Трябва за Коледа да си купя 4-5 таксита...
23
6
 
2
 
! Отговори
До 26 преди 2 години
Ще има но без шофьори, автономни електрически автомобили.
22
7
 
16
 
! Отговори
да преди 2 години
Смях, пълен смях! Дано ум рат тия боклу ци, ще лобирам с цялата си власт да върнат UBER, да има реална конкуренция, а не мизерниците да ми правят монобол с обществените си поръчки по гарата и летището (като ОК такси) и да изнудват за бакшиш. Нали сме отворен пазар, нека влезне дигитализацията и истинска конкуренция. За 7 дни гарантирам, че всички таксиметрови компании ще фалират. UBER, Lyft и другите са бъдещето
21
5
 
7
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Споко след 10 години таксита няма да има въобще.
20
3
 
10
 
! Отговори
Радой Ралин преди 2 години
Честита промяна, другари и другарки!
19
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миризливи, съмнителни мургавели, мръсни коли. Облечени като овчари. Навикват и играят свара докато чакат на летището. Мръсотията след тях е ужасна. Реално те трябва да ми плащат за да ме возят. ***
18
1
 
16
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
Не ги мисли. Те много намаляха като брой такситата и ще имат работа. Виж че няма като едно време на стоянки да чакат по 15 бакшиша. Макс 1 или 2 и то рядко
17
8
 
25
 
! Отговори
Taню преди 2 години
В Събота след весела софра се качих при някъв такъв кисeляк. Тоя почна да ми дудне да не съм сядал до него, да не се разболеел... Уау, викам - човече, носи маска! Аз си седнах отзад, щото и понамирисваше. 10 мин дудня, как в тая държава всичко било корупция и накрая си поиска почти 2лв отгоре. Платих при спряло превозно средство и точно приготвена сума :) Дотук с тия мaлоyмници!
16
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво ли ви е при Радев? Ликувате ли?
15
4
 
21
 
! Отговори
Хах преди 2 години
Такси ползвам 1,2 годишно, има метро и обществен транспорт.
14
1
 
12
 
! Отговори
не преди 2 години
До Мнение Чист комунизъм си е!