Кастрева: Резултатът от матурата е последица от онлайн обучението

В столицата отново резултатът е най-висок
9 юни 2023 09:25, Стела Стоянова
70
Кастрева: Резултатът от матурата е последица от онлайн обучението
Снимка БГНЕС

Настоящите зрелостници и седмокласници бяха от тези, които най-дълго се обучаваха в електронна среда, и това има своите последици. Част от учениците добиха други компетенции, но други неглижираха това време. Това заяви пред БНТ Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието в София.

Когато бяха в електронна среда, оценката не винаги беше адекватна на труда, който си положил, за да я получиш, допълни Кастрева.

Още по темата


По думите ѝ на базата на тези данни трябва да се направи анализ, за да се потърси как това трябва да бъде преодоляно.

Резултатите от матурите за мен са удовлетворение за професионалната гилдия в София, допълни Кастрева.

"За български език и литература средният резултат на столицата отново е най-високият за страната, което е оценка за качество", каза Кастрева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: матуриВаня Кастрева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тенджеро изчезни.
59
0
 
5
 
! Отговори
Трончо преди 10 месеца
Резултатите са следствие на държавната политика в образованието. Неграмотен народ лесно се управлява. Премахваш повтарянето на клас, въвеждаш делегиран бюджет - всяко дете паричка и си опичаш работата за години напред. И не , не учителите са виновни!
58
0
 
3
 
! Отговори
Тони преди 10 месеца
Изказване на това природно творение от преди години- Робинзон Крузо е един от авторите за шести клас
57
0
 
0
 
! Отговори
не преди 10 месеца
знам колко е висок успеха по БЕЛ но всички говорите по махленски -ГРАМАТИКАТА ВИ Е ОГРОМЕН ПРОБЛЕМ-НАУЧЕТЕ СПРЕЖЕНИЯТА-МНОГО СТЕ ЖАЛКИ
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А кой беше министър на образованието тогава? Алкохолик Денков! Сега е премиер, така, че да очакваме резултати за България, подобни на резултатите от матурите.
55
0
 
7
 
! Отговори
глупости преди 10 месеца
Кастрева, Такева, какви са тези мумии в образованието, бе хора!? Тези са набори на египетските фараони, а още се натискат акъл да дават. Резултатите са красноречиви. От училищата излизат неграмотни и глупави екземпляри, обучени от такива, като г-жата.
54
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това е защото е пълно с неграмотни даскали,които само реват за заплати.Нискограмотни чалга родители,и някакви изкуфели лелки като Кастрева и Такева ,които много разбират от образование.И да не забравяме делегирания бюджет,рожба на демокрацията ,заради който се бутат неграмотни до 12 клас.
53
2
 
3
 
! Отговори
А онлайн преди 10 месеца
Обучението е последица от ИЗВРАТЕНАТА МЕДИЦИНА НА ЗАПАДНИТЕ ПРОПАДНЯЦИ! ТОВА НИКОЙ НЕ ГО КАЗВА НО Е ТАКА!! ВЗЕМЕТЕ СЕ СЪБУДЕТЕ ВЕЧЕ МИШКИ ОПИТНИ
52
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ха, сега си вдигнете още заплатите, щото сте заслужили!
51
1
 
4
 
! Отговори
Ванката преди 10 месеца
цитат - "Когато бяха в електронна среда, оценката не винаги беше адекватна на труда, който си положил, за да я получиш, допълни Кастрева." - мислех, че се оценяват знанията, а не колко си се трудил за придобиването им.
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 45Необходима е кардинална промяня в образованието. Мазната Кастрева от години "обгрижва" директорите, а те й отговнарят със скъпи подаръци, златни накити, круизи. Несменяемата от 30г "синдикалистка" Янка Такева , за да я поддържат от синдикалните организации, им организира екскурзии до Дубай и други екзотични места. Директорите са несменяеми феодали, които колят и бесят, а в училище - насилие и агресия. Мандатност 4 години и след това метлата.
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До така е Какво приказваш като турците и ромите искат бг да стане пак Турция.
48
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Образованието уверено върви по стъпките на здравеопазването: държавното не предлага практически нищо, частното е единствената възможност.
47
0
 
9
 
! Отговори
така е преди 10 месеца
До АнонименХората с турски произход учат,а някои дори по-вече от българите.Изобщо не трябва да се делят на турци и българи.Ако са италиянци или французи,какво ще кажете.Не така стои въпроса с *** обаче.Но пак не съобщихте колко са двойките.
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 50, всеки може да влезе в университет и да го завърши! Всеки сам си решава КАК ще завърши! Тези, които са с диплома, но не могат да се реализират са онези, които не са научили НИЩО и са били щастливи, че им се е получило лесно! Ако не знаете какъв е смисълът от университета.... кофите са логичното продължение на "усилията" ви!
45
3
 
7
 
! Отговори
... преди 10 месеца
Изводът е само един: подобни вампири като тази от снимката няма никакво значение какъв е резултатът! Спасявайте децата си от лапите на МОН. В тази страна единствено в частно училище и то такова, което не имплементира българската образователна система. Очаквайте образованието да става все по-важно и основна разлика между финансово осигурени и бедни. Нищоставащите и нищоправещите ще си останат необразовани!
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Эръпшън Повечето безработни са с више и роват кофите.
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Един парадокс: очевидно след средно образования нашите деца са все по-малко грамотни, но същевренно делът на висшистите у нас продължава да е традиционно висок. Т.е. същите тези полу-грамотни деца стават "клиенти"" и на университетите ни. Поради всичко това, специалност "Право" във Великобритания се предлага само от 6 университета, в България- от 19!
42
0
 
13
 
! Отговори
81 преди 10 месеца
И що така бе тьотке, та нали Вие по време на пандемията обяснявахте, как онлайн децата дават по-добри резулати?
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен В часна фирма никой не ти иска диплома, матура и подобни. Правиш теста и ако издържиш почваш. За чистачка няма и тест.