Георги Георгиев: Парад на наглостта се наблюдава в СОС

Цяла една рода била в ръководството на Гробищни паркове
25 апр 2024 17:07, Нели Христова
15
Георги Георгиев: Парад на наглостта се наблюдава в СОС
Снимка: БГНЕС

Парад на наглостта се наблюдава в Столичния общински съвет. Това заяви зам.-председателят на местния парламент и общински съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, чиято група по-рано поиска оставките на заместник-мета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на изпълняващия длъжността директор на общинското предприятие "Гробищни паркове" Румен Димитров.

Причината – обществени поръчки без конкурсна процедура. Според ГЕРБ, ПП са превърнали общината в банкомат, който захранва партийната им номенклатура, предаде репортер на БГНЕС.

На първо място заместник-кметът по финанси не отрече, че е сключен договор със съпругата на Андрей Цеков, който е от ръководството на "Продължаваме промяната" и доскорошен министър. Не чухме и дума по каква процедура и по какъв ред. Остана без отговор и най-важния въпрос - Защо точно съпругата на бившия министър от партията на "Продължаваме промяната". Отговор и до момента няма", заяви зам.-председателят на СОС Георги Георгиев.

Той обвини кмета Васил Терзиев в липса на адекватно действие и реакция.

"Проблемът е още по-голям, тъй като днес тук има наглостта да се яви директорът на гробищни паркове, който на зададени от мен въпроси, не отрече за сключването на договори с фирма на служител на гробищни паркове. Напротив, похвали се, че той го е привлякъл. Въпросът, който остава сега е - съгласни ли са софиянци, техните пари да се харчат на фирми, които са част от управлението", попита Георгиев.

Георгиев акцентира и върху ръководен кадър от гробищни паркове, чиято "цяла рода получава обществени поръчки от общината".

"Отново припомням – баща му, брат му и сина му, е недопустимо. Директорът на гробищата каза нещо от рода на, че не и познавал. Това не е сериозно отношение, защото говорим за обществен ресурс и неговото пилеене няма как да бъде неглижирано. Очакваме оставки, очакваме незабавна, ясна и категорична позиция на кмета", заяви още Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от София
Зелен СОС: Всеки общински съветник със стъклена бутилка за вода
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
проблемът с гробищата не е ли от години какво общо има новото ръководствос тази анархия както на гробищата така и на женския пазар
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 6 СОЛЕНИ ГЛОБИ ЗА ТАКИВА НАЕМНИ ДРАСКАЧИ ПО САЙТОВЕТЕ ПОСТОЯННО РАЗДАВАТ ПРИСЪДИ СЕЯТ РАЗДЕЛЕНИЕ ИМА ЛИ ЗАКОНИ ИЗОБЩО ПРОСТО НЯМА ДЪРЖАВА ЕДНИ ДРАСКАТ ПОСТОЯННО ГЛУПОТЕВИНИ И СЕ РАДВАТ НА ПООЩЕРЕНИЯ
10
1
 
5
 
! Отговори
Надя преди 1 седмица
Този парад на наглостта е от 3 години в цяла България.Отвратителни типове
9
7
 
10
 
! Отговори
Ама преди 1 седмица
Хей безсрамник! Марш оттук!
8
9
 
15
 
! Отговори
Добре преди 1 седмица
нагъл -> по-нагъл -> най-нагъл -> Георги Георгиев
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В СОС може да си направят и Парад на гордостта (Pride Parade)
6
5
 
16
 
! Отговори
18 години грабеж преди 1 седмица
Крадеца вика дръжте крадеца....
5
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
вие правихте същото бе, Гошко. Само тогава роднините бяха други
4
1
 
10
 
! Отговори
Честита Промяна! преди 1 седмица
Не оставки а ЗАТВОР трябва! Като подадат оставка и веднага ги слагат шефове другаде!
3
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
по добре парад от прайд :)))
2
8
 
19
 
! Отговори
Е,точно преди 1 седмица
Най- наглите от ГЕРБ,да говорят за наглост.12 години крадлата Фандъкова сключваше всякакви договори само с близки на ГЕРБ.
1
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Що е противен