Премахват сухи и опасни дървета около храма "Св. Ал. Невски"

До края на месец май на тяхно място ще бъдат засадени нови липи
10 май 2024 14:08, Елка Василева
8
Премахват сухи и опасни дървета около храма "Св. Ал. Невски"
Снимка: архив, БГНЕС

Експерти от Столична община започват от днес поетапното премахване до 16 май на сухи и опасни дървета при катедралния храм "Свети Александър Невски", съобщи Столичната община (СО) на сайта си.

При огледи за текущото състояние на дървесната растителност в града експерти на дирекция „Зелени системи“ са  констатирали на площада при храм-паметника „Св. Александър Невски“ дървета в лошо състояние.

Липите са напълно изсъхнали или с едроразмерни изсъхнали клони, повреди по кората на стъблото и други и са определени за премахване като опасни, поясняват от СО.

До края на месец май е планувано на тяхно място да бъдат засадени нови липи.

Девет стари тополи бяха подменени миналата година по бул. „Васил Левски“ в София, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от София
Калин Стоянов: МВР не е агенция за недвижими имоти, общината да осигури паркинти
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Цяла София е в Опасни дървета ! Тук в кв.Лагера дърветата са до 7 -ми етаж , направиха нова градинка- 1 година "работа" срам за майстора , 1 чувал пари , а дърветата огромни неокастрени , ще стават сакатлъци ....Бог да пази Децата и Хората !
6
0
 
2
 
! Отговори
Деди преди 1 седмица
Хубавелке, за такива публикации те бива! Не се завирай по укро-военни тели, защото си "гола вода"! А защо не попиташ как стои въпросът със сухите дървета в кварталите, в общинските мери между кооперации и блокове.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По Цариградско и по околовръстното половината новозасадени дървета са сухи и стърчат с коловете до тях... Садят ги някакви тотални неефелници, които взимат парите и забравят какво са посадили... Същото е и в Иван Вазов в градинките- едно дърво не се е хванало....
4
0
 
3
 
! Отговори
mery преди 1 седмица
Май по различни учебници са учили ландшафтните архитекти в София и в Добрич? В Добрич обезобразиха центъра, като изрязоха до дъно здрави липи, защото не били подходящи дървета за градска среда а в София засаждат нови липи. *** разбери кой е крив, кой е прав.
3
1
 
0
 
! Отговори
Ако тези преди 1 седмица
експерти-арбористи са като пловдивските им колеги то, мале, мале... след 1-2 години стават още по-пасни, защото са изсъхнали или изгнили, поради компетентното кастрене.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Явно някоя мутра иска да строи.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
вече и старите дървета секат, по липите има гъсеници, а корените вдигат и деформират тротоарите