Цвети не успя да пребори Шарапова

Първата ни ракета напусна с 1:2 сета от световната №1
28 юни 2012 16:53, Красимир Ангелов
34
Цвети не успя да пребори Шарапова
Цвети не успя да преодолее съпротивата на Шарапова. Снимка: БТА

Най-добрата наша тенисистка Цветана Пиронкова приключи с участието си в тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън.

По силата на жребия във втория кръг от надпреварата пловдивчанката трябваше да се изправи срещу миналогодишната финалистка и лидерка в световната ранглиста Мария Шарапова, като след истинска трисетова битка рускинята стигна до успеха със 7:6, 6:7, 6:0.

Двубоят започна още вчера, но при резултат 7:6, 3:1 в полза на Шарапова срещата бе прекъсната заради падналия мрак над английската столица.

При подновяването на играта днес Цвети влезе мача максимално концентрирана и направи това, което всички ние се надявахме – върна пробива още в първия гейм, след това устоя на натиска и не допусна грешка, като докара нещата до втори тайбрек.

Тук вече с активното съдействие на изнервената рускиня (Шарапова допусна цели три двойни грешки), както и с брилянтна игра от основната линия, Пиронкова най-накрая успя да вземе своето и след 7:3 възстанови статуквото на корта.

За съжаление още на старта на решителната трета част, след крайно неубедителен сервис гейм, българката допусна ранен пробив, който върна самочувствието у световната номер 1 и тя поведе.

Това сякаш сломи съпротивителните сили на нашата състезателка, която започна да допуска грешка след грешка, началният й удар просто се изпари и с подобна игра тя стана лесна плячка за “хищник” като Мария Шарапова.

Рускинята само това и чакаше – увеличи още повече децибелите, влезе в серия от шест последователно спечелени гейма и така сложи точка на спора, осигурявайки си място в третия кръг на турнира.

За съжаление въпреки отличните си изяви отпадането на Пиронкова още във втория кръг на турнира ще й коства загубата на цели 400 точки, което сериозно ще й се отрази на класирането сред професионалистките след края на надпреварата в “Ол Инглънд клъб”.

Статистика от мача вижте в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
нужно е федерацията активно да подпомага в подготовката им по подобие на големите в спорта - иначе материал има - трябват и спонсори обаче
23
2
 
0
 
! Отговори
Crimson преди 11 години
Разбери веднага своето ниво на интелигентност чрез този страхотен тест --> iq.tochica/r/1883/
22
1
 
2
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Гледах 1-ви руски канал и се гордея с нашето момиче,макар че загуби....Загуби след оспорвана борба с една от първите в света,много по-опитната Шарапова!Гордея се с нашето момиче,браво Цвети!!!!!
21
6
 
6
 
! Отговори
amerikanetz преди 11 години
Маша лошо се подигра с Пирона, ама вие какво очаквахте? Победа ли ?!?! Хаха. Освен туй тука коментаторите избухваха в смях всеки път когато Цеца въвеждаше нов удар в тениса тип "скуош" и тези се чудеха що за треньор е този и кой я учи така, хаха...Абе аматьорска работа и робска психика е нашата
20
1
 
9
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Честно казано и Григор и Цвети правят кариера почти аматьорски, така че да не им се сърдим. В големия спорт си трябва и медицина, и психолог, и масажисти и още 100 неща. Не съм чувал нашата федерация да прави нещо подобно...Само чакат някой успех, за да се снимат с Бойчето и да искат финансиране!
19
6
 
4
 
! Отговори
4око преди 11 години
"Григор явно няма физика за голям тенис..." Добър ден! Той и манталитет няма,щото е низък роб! Първият тенисист в историята на Уимбълдън ,който се отказва .защото го напекло слънцето...поредния позор!
18
2
 
4
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Пак проблем с Григор. Още след Ролан гарос писах, че на човека му трябва добър кондиционен треньор! Гледам мача по испанската телевизия защото нашите *** коментатори просто са дразнещи. Хората това казват - като мача с Гаске. Казват още, че Григор явно няма физика за голям тенис...
17
4
 
7
 
! Отговори
друг преди 11 години
Пак го напече слънцето нашето момче. Той така не може да играе...
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смачкай ги Гришко !!!!
15
3
 
3
 
! Отговори
4oko преди 11 години
*** 5 Багдатис 3. 20 мин по-късно *** пак 5 ,Багдатис 7. Браво *** ,давай шампионе!!!
14
1
 
5
 
! Отговори
4oko преди 11 години
хихихихихи след малко и ония чобанин *** ,да последва!
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
жалко....всъщност вече започвам да си мисля, че Цвети няма вяра в собствените си сили - всяка година за Уимбълдън си запазва хотел само до трети кръг - защо? няма намерение да побеждава? дано скоро да се осъзнае и да се откъсне от нещата и хората, които я разсейват, и да обърне като истински професионалист внимание към наистина важните неща
12
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мачкай,Гришоооо !
11
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първо: Публиката през цялото време аплодираше нашето момиче. Второ: Наистина трябва да си много устойчив във всяко отношение, за да се изправиш срещу Шарапова, а както знаем нашите спортисти нямат самочувствие (освен футболистите-манекени). Трето: Тая Шарапова е толкова злобно същество, че само с поглед те смразява и вика като *** в порнофилм. Четвърто: колкото толкова, разбирачите да направят повече. И пето номер 13: пише се хъС, а не хъЗ, умник, иначе устата ти е голяма
10
4
 
3
 
! Отговори
Фен преди 11 години
Ще видим руснака срещу Ким. Има и самочувствие, и умения.
9
5
 
10
 
! Отговори
KARTOFF2 преди 11 години
страшни *** коментират тук, Шарапова е #1 Цвети не е виновна че не е #1 или заради вас е длъжна!? нагли *** които идея си нямат колко тренировки и лишения стоят зад успешна тенис кариера, но как да имаш като цъкаш злобни коментари по цял ден удобно седнал зад компютъра
8
20
 
9
 
! Отговори
звездата преди 11 години
Робска душица е тази Пиронкова, няма дух, няма хъз, колко точки и подаде на Шарапова. Ретура и е за детската градина, бездушно същество! И така играе от години, този баща как ли я тренира ***, да губи, но поне да показва спортна злоба, засега за нищо не става, за 1-2 кръг и толкова!!!
7
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Напредваш момиче.Един ден ще смажеш рускинята.
6
10
 
8
 
! Отговори
цецо преди 11 години
Добре играе, но с физическата подготовка е много зле. Какво е това да изиграе само един сет като хората и след това да се умори? АЗначи просто не е за там, нали така? И другия от Хасково е същият - той пък прави цирк на зрителите като се влачи по терена! Пази боже от такива тенисисти! Толкова ли нямат амбицията да подобрят физическата си подготовка? А сигурно и психиката им е на такова ниво - да спечелят 5-10 000 евро и дотам! Робски душици, не заслужават да бъдат гледани.
5
5
 
6
 
! Отговори
Х.Стоичков преди 11 години
Самтаймс люн, самтаймс уин