Азербайджан дава $500 000 на Валентин Христов

Президентът Илхам Алиев побърза да го поздрави за бронза в Лондон
Обновена: 31 юли 2012 16:17 | 31 юли 2012 14:45, Георги Пешев
91
Азербайджан дава $500 000 на Валентин Христов
Валентин Христов ще получи добра премие за медала си. Снимка: Reuters

Българинът Валентин Христов донесе бронз на Азербайджан в кат. до 56 кг във вдигането на тежести и президентът на каспийската страна Илхам Алиев побърза да го поздрави и позлати.

За отличието щангистът от Шумен ще грабне 500 000 долара. Самият той, както и треньорът му Златан Ванев, отказаха да коментират този въпрос. Обещаната премия от правителството на страната за олимпийска титла пък е 1 млн. долара.

"Забранено ми е да говоря за пари. До последно си мислех, че съм втори. Спечелих този медал за Азербайджан и благодарение на Азербайджан", каза Вальо, който е само на 18 г. и преди година избра да вдига за азерите.

Турнирът по вдигане на тежести вероятно ще влезе в историята като първия на олимпийски игри, който ще събере много зрители. На старта при мъжете в кат. до 56 кг в зала "ЕксСел" дойдоха 5000 души.

Типично по английски, зрителите са разположени много близко до подиума и техните възгласи в повечето случаи даваха сили на участниците.

"Трудно състезание, но и бронзовият медал е успех", коментира треньорът Златан Ванев. При несполучливия трети опит в изхвърлянето на виетнамеца Тран, което го остави на четвърто място, Ванев скочи 2 м и изрева от радост.

Още новини от Олимпиадата в Лондон четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
28
 
! Отговори
чичи преди 11 години
За критиците на Вальо..Професионалният спорт е работа. Човек работи, за да може да издържа себе си и семейството си. Защо да не се радваме за момчето .. при положение, че от парите за федерацията намазват разни мошенници, а за спортитстите се търсят пари (скромно) от спонсори.Който мисли, че Вальо не е прав да ходи да вдига десетки тонове всеки ден, че да може разни *** шефове на федерации да си живуркат като пъпчици и да уреждат роднините си до десето коляно на разни службици...
44
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма лошо да работи за друга страна лошото е че за пари е готов да се пише и азърбайджанец .. и мюсюлманин може да стане а тва е просто жалко! ЕДНО ТЪПО ШУМЕНСКО ***
43
5
 
13
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ ДО 41 преди 11 години
Абе караш ме да се отклоня от темата ,така ще дразним останалите! Първо : ти Исп. не я сравнявай с Германия! Второ ,ти като не си с робско мислене и си стоиш там в Бг. и се бориш за прогреса в Бг. ,защо не направиш така ,че мин. заплата да е 1000 лв.?! Трето : аз избягах от Бг.защото съм човек ,който не сее в неплодородна нива ,от която няма да получа поне задоволителна реколта !!!
42
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да правим разлика между някой, работещ в чужбина за пари и за честта на частен клуб (каквито са професионалните спортисти, като Бербо) и идеята на олимпизма и сблъсъка на начионална чест, които трябва да носят спортистите, които ни представят на олимпиадата. Аз нямам нищо против някой да се продава в чужбина или пък да се присъедини към друг отбор, като няма шанс в собствения си национален, но хора като тия двамата, като каратанчева, са ***
41
0
 
18
 
! Отговори
Anonimen преди 11 години
До БЪЛГАРИН !!!!, прав си за Ботев и Левски, но не смятам, че са дали живота си, за да живеем в България, каквато е в момента. Не съдя хората, които търсят признание в чужбина, щом не го намират тук. И смятам всеки знае кое заведение в София е на пл. Христо Ботев. При това положение не виждам смисъл за един щангист да си троши ръцете и краката тук. Нито пари, нито признание. В Бг признание имат само клоуните футболисти
40
3
 
7
 
! Отговори
do гурбетчия преди 11 години
Я си помисли пак там дето живееш дали не е абсолютно същото? Испанецът, англичанинът или т.н. се разбира с чорбаджията, че ще обере малините за 30 евро и после идва българския работник, който го прави за 5 евро. Резултатът - 30% безработица в Испания. Проблемът на хора като теб е, че сте с робско мислене. Затова държавата ни е такава - не си защитаваме правата, а навеждаме глава и после бягаме надалеч и оттам плюем на безопасно разстояние
39
6
 
15
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Като живеех в Бг. отидох на гости на село в един приятел.Извика го един заможен българин да му нацепи 1 камион дърва и да ги нареди в мазето!Разбраха се мисля,че за 10 лв.!Аз за да не стоя сам и за да свърши по-бързо отидох да му помогна.Тъкмо щяхме да започнем,гледаме той приказва с един *** ,след това дойде и каза :този *** ще свърши същата работа за 2 хляба ,вървете си!Така ,че родолюбците ,които ни упреквате-НЕ СЕ ТРЕВОЖЕТЕ ,ВИНАГИ ЩЕ СЕ НАМИРАТ ХОРА КОИТО ДА РАБОТЯТ В БГ. ЗА 2 ХЛЯБА
38
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАТО НЕ ГИ ОЦЕНЯВАТ В БЪЛГАРИЯ, ТАКА ЩЕ Е! БРАВО НА МЮСЮЛМАНИТЕ!
37
3
 
21
 
! Отговори
Мариана преди 11 години
БРАВО НА ЗЛАТАН И НЕГОВОТО МОМЧЕ!ТАЛАНТЛИВИТЕ ХОРА БИВАТ ОЦЕНЯВАНИ ДОРИ И В АЗЪРБАЙДЖАН!ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЧЕСТИТО - ВИЕ СТЕ ГЕРОИ!
36
24
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРИН !!!! преди 11 години
А бе *** хората живота са си давали за България, Левски, Ботев, Каравелов, а тези мишоци за една лъскава пластмасова кола са готови и майките си да продадат !И мисюлмани ще станете стига да им кой да ви подхвърли една коричка хляб ! Анатема за такива *** !!!!
35
3
 
40
 
! Отговори
Dada преди 11 години
в България, за съжаление пари има само за мафията и политиците! Кой каквото и да направи, пари няма...затова всичко читаво и кадърно бяга,кой където му видят очите.
34
1
 
28
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Всеки е прав за себе си ,който иска да му се плаща достойно ,търси къде ще му се плати и отива там ! Който иска да работи без пари за родину /както е казал руснака/ ,стои си в Бг. ! Това е !
33
1
 
28
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
Няма значение за кого вдига, роден е тук и се радвам за успехите му, макар и постигнати за друга страна.
32
41
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРИН !!!! преди 11 години
Национален предател, такива трябва да се заклеймяват, не пишете повече за него и го зачекнете !Ако всички българия бяха като него сега щяхме да сме мисюлмани, Левски и Ботев се въртят в гроба пред такива предатели, за 20 сребърници се продал !
31
2
 
33
 
! Отговори
хм... преди 11 години
до "не"ами аз не съм в чужбина, тук си живуркам и работя. Но.. подкрепям момчето, да е живо и здраво и да печели медали за който си поиска. А какво да прави тук!? Да му дават 500 лв., едва да свързва двата края и да обикаля по чалготеките!? Ами нека се развива като спортист и да печели титли. Обичам родината си, но мразя държавата! България като родина няма нищо общо с днешната българска държава (мутри, чалга, наркотици, простотия, беден народ). Хайде остани си със здраве чевече.
30
3
 
33
 
! Отговори
Inch hai преди 11 години
Браво на МОМЧЕТО! Нашите некъдърници като не успяват да задържат талантливите момчета с бази и нормално заплащане - така ще е! Всеки в този живот РАБОТИ за ПАРИ! Вие едва ли работите за слава! Кашкавала е с пари също и лекарствата...
29
13
 
7
 
! Отговори
гурбетчия до 24 преди 11 години
"В едно интервю това момче каза колко много обича Азербайджан,ха ха тва момче за пари и *** ще обича"! Ами така е ,парите са движещ фактор! Дори и жена ти те обича защото я храниш и поиш , а не защото я ч...! Този ,който има зор плаща на другия ,който му доставя удоволствие или му печели някакви титли ,такъв е живота !
28
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за 500000 ще се състезавам и за ТамбуктуБраво на момчето ! Още е млад след 4 години злато !
27
23
 
4
 
! Отговори
не преди 11 години
Коментарите тук основно го подкрепят, което ме навежда на мисълта, че днесбг се чете главно от хора в чужбина.Нормално, защото всички в БГ знаем, че това е турски сайт и популярността му спадна.Но така се чуствате спокойни, защото и вие виждате себе си в лицето на щангистчето, нали? Да продадеш родината си,дали за 5 лева или за милион,е едно и също.Нормалните хора не се занимават с аматьорски спорт, за да станат милионери - това противоречи на олимпийските принципи.Трябва да го разследват.
26
0
 
26
 
! Отговори
Киркорчо преди 11 години
Риба тъси голяма дълбочина, а човек иска повече пари за семейството си. Чиста работа Валентине!!