Станка Златева остана със сребро, загуби с туш финала

Българката взе първата част срещу Воробьова, но във втората не успя
Обновена: 9 авг 2012 22:36 | 9 авг 2012 22:13,
446
Станка Златева остана със сребро, загуби с туш финала
Станка Златева не успя да вземе златото. Снимка: Reuters

Българската звезда в свободната борба при жените в категория до 72 килограма Станка Златева загуби с туш финала на Летните олимпийски игри срещу Наталия Воробьова.

Двубоят започна с бърза атака на рускинята, която наведе главата си в опит да "влезе" под тялото на нашето момиче, но Станка се защити великолепно и на свой ред не само парира опитите за нападение, но и се впусна в атака, която й донесе една точка, след като тя избута Наталия извън тепиха.

Една минута преди края на първата част рускинята опита нова атака, но Станка не позволи да помръдне и взе партията с 1:0 точки!

Началото на втората част предложи сходен сценарий - опряна до стената, Воробьова веднага тръгна в търсене на бърза точка. За наше съжаление Станка позволи на своята съперничка да я тушира и така двубоят отиде в полза на рускинята, която спечели златен медал. Това е втори сребърен олимпийски медал за Станка Златева.

Още новини от Олимпиадата вижте в Gol.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


446
Още по темата: станка златева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
341
1
 
4
 
! Отговори
Афродита преди 11 години
Станка горе главата момиче.За нас , а и за света ти си най-силното момиче.И без златен медал ти си Станка-златното момиче.Ние те обичаме и без златен медал.
340
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мога да разбера защо гледаме така истерично на олимпиадата и представянето на българите.Евалла на Тервел Пулев - тази вечер момчето заяви, че оня го превъзхождал по всички линии. Пич.Станка е голяма работа, но винаги се е преигравало в очакванията за нея и момичето изтрещява, състезава се някак си със страх. Светът ще свърши ли, ако медалът не е златен?В крайна сметка в спорта е така - нека победи по-добрият, тя е супер момиче,макар че активният спорт не прощава на никого. От мен - браво.
339
0
 
21
 
! Отговори
ники преди 11 години
не мога да разбера защо нашето момиче което достойно представи Б-я,има такова ниско самочувствие,вместо да вдигне високо глава,че до този момент донесе най високото отличие.Гордея се ,че за една малка страна с орязан бюджет в спорта,като нашата има достойни българи
338
1
 
7
 
! Отговори
българка преди 11 години
В днешните стартове нашите спортисти продължават да губят. Така че Станка трябва да осъзнае какво е направила за България, а ние да я благославяме. Дайте дъх на нашето момиче да осъзнае големия си успех. Мисля за волейбола, чакам мача и се надявям за голяма радост.
337
27
 
1
 
! Отговори
boikot преди 11 години
Срам и позор,не те ли е срам станке,за втори път изпусна златния медал ужас,как можа не се ли научи,явно не си достойна просто!
336
0
 
13
 
! Отговори
ZLA преди 11 години
ЕЙ,кой *** сложи това заглавие,бе?!Не можахте ли да напишете нещо по-позитивно?"Взе среброто" или нещо подобно!***,това сме ние българите.За нас чашата е винаги наполовина празна......
335
0
 
10
 
! Отговори
нико ко преди 11 години
Браво! Браво! Браво! Не е лесно да си спортист, българин, ЧОВЕК. Ти Станке си го постигнала твоето злато - ти си ЧОВЕК. ГОЛЯМА БЪЛГАРКА !
334
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВЕЛИКА Е ,а за условията в България е направо за паметник да и направиш приживе .
333
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво СТАНКЕ ти си наша национална гордост,няма от какво да се срамуваш,спортисти от цял свят се опитват цял живот да постигнат това което ти си постигнала и немогат.Затова вдигни високо глава и продъжи напред ,защото незнам колко спортисти могат да се похвалят с толкова световни,европейски и олимпийски медали.И ПОКЛОН ПРЕД НАШЕТО ЗЛАТНО МОМИЧЕ
332
3
 
43
 
! Отговори
жена преди 11 години
От кога сребърен олимпийски медал е поражение? Та ТЯ е втора в целия свят. А това е голямо постижение. Какво да кажат тези спортисти, които са на последните места. Никой не говори за техния провал, а се говори само за второто място на Станка, което до момента е НАЙ-ГОЛЯМОТО постижение за България на тези олимпийски игри. Станке ти си уникална, велика българка. ПОКЛОН!
331
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станке, голяма си. Знам при какви условия тренираш, знам че лятото ти е горещо, а зимата - студено. Знам че нямаме една свястна зала по борба, че държавата ви е забравила, вас, нашата гордост, знам че нямате пари дори да гледате децата си, и въпреки всичко продължавате да ни карате да се гордеем с вас. Знам че понякога ви идва да се откажете, изоставени от всички, но продължавате и като истински големи хора, поемате вината изцяло, без да плюете истинския виновен. Станке, голяма си. Благодаря ти.
330
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
397, забрави да довършиш изречението си - след като се поучи от дългогодишния опит на бг.
329
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Болна амбиция.
328
13
 
3
 
! Отговори
др. Шойлев преди 11 години
Чухте ли само как изпръщя гръбнака на Станка още при първия захват на рускинята.
327
0
 
11
 
! Отговори
Темерутъ преди 11 години
Най-великият борец в свободната борба ВАЛЕНТИН ЙОРДАНОВ спечели златен медал в Атланта 1996 година. Валентин Йорданов е роден на 26 януари 1960 г. в р с. Сандрово, Русенско.
326
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Русия произведе първия си хибрид в спорта.
325
3
 
38
 
! Отговори
българка преди 11 години
Тази сутрин по едно българско радио чух, че рускинята ще вземе за златния медал 1 МИЛИОН ДОЛАРА ?!?!?! Какво ще даде държавата на нашето момиче, което единствено ни отсрами 2 дни преди края на игрите?! Чакам да разбера.
324
1
 
44
 
! Отговори
Темерутъ преди 11 години
Не съжалявай Станке че загуби.Ти спечели през годините нещо много по-важно . Ти спечели Народната любов и уважение!!!!
323
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
392други снимки на рускинята виждалО ли си?
322
0
 
23
 
! Отговори
кики преди 11 години
Аз пък се радвам на първия медал за България и благодаря на Станка Златева за това!