Юсeин Болт: Нямам никакъв респект към Карл Луис

Шампионът сърдит на американеца заради коментари, свързани с допинг проверките
Обновена: 10 авг 2012 14:44 | 10 авг 2012 13:55, Георги Пешев
24
Юсeин Болт: Нямам никакъв респект към Карл Луис
Снимка: Ройтерс

Олимпийският шампион в спринта на 100 и 200 метра Юсeин Болт заяви, че е загубил всякакво уважение към легендата в леката атлетика Карл Луис.

Американецът е единственият друг атлет, който има два златни олимпийски медала в спринта на 100 метра. Той също така има едно златно отличие в спринта на 200 метра от олимпиадата през 1984 година, но четири години по-късно стигна само до сребро.

Точно преди старта на олимпиадата в Лондон Карл Луис заяви, че успехите на Болт ще останат под съмнение, тъй като в Ямайка няма строг допинг контрол.

"Мисля, че има някои детайли. Държави като Ямайка нямат програма с изненадващи допинг тестове. Така че те могат да минат с месеци, без да бъдат тествани".

"Не казвам, че някой от тях ползва допинг. Но всички трябва да сме при еднакви условия", заяви тогава Луис и продължи:

"Не казвам, че те правят нещо определено. Не знам. Но от къде на къде някой може да е против проверките, особено в нашия спорт?"

Именно тези коментари ядосаха Болт и той задочно отвърна на Луис.

"Сега ще кажа нещо скандално, Карл Луис - нямам никакво уважение към него", заяви Болт.

"Нещата, които той коментира за спринтьорите, много е неуважително за един атлет да говори такива неща към други атлети. Според мен той просто търси внимание, защото никой не говори за него. На мен ми беше тъжно да чуя нещата, които той каза преди няколко дни", заяви най-бързият мъж на планетата.

"Така че аз загубих всякакъв респект към него. Той говореше само за допинг, за допинг за мен. Останах много разстроен".

Непосредствено след победата си на 200 метра Болт бе доста по-щастлив, макар отново да използва момента да се обърне към критиците си.

"Вече нямам какво да доказвам. Показах на всички, че съм най-великия. Това е моят момент. Никога няма да го забравя. Направих това, което исках. Минах през труден сезон и направих това, което трябваше".

"Тези победи са за всички хора, които се съмняваха в мен. Всички хора, които говореха, че няма да мога да го направя. Сега може да замълчите, защото аз съм легенда".

Още новини от Олимпиадата в Лондон четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
eeey 11 7 toz Luis da ne bi da cuka maykati
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не е решил Боко, не е потрошил всички рекорди на този black trinitron....просто това не е любимия спорт на тигарот от Банкя
20
0
 
15
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Всички се зобят, но американците най-много. Те и най-много приказват срещу допинга...
19
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бен Джонсън е най-великия!
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз знау едно *** от квартала дето ще надбяга тоя дръвник Болт! Само тряаа преди тва да крадне нещо, и на старта не могат го хванат. Без шпайкове тренира тука в квартала.
17
1
 
15
 
! Отговори
до 12 преди 11 години
Болд заяви, че мрази 400м и никога няма да се състезава в тази дисциплина!
16
6
 
22
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 11 години
Тоя *** Болт не може да стъпи на малкото кутре на Бен Джонсън. Ако двамата при равни условия бяха бягали '88 в Сеул, Болт щеше да прави компания на Карл Луис, дето изостана с 3 метра зад НАЙ-ВЕЛИКИЯТ СПРИНТьОР НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА - БЕН ДЖОНСЪН
15
0
 
21
 
! Отговори
до 11 преди 11 години
Гледай филма "Bigger Stronger Faster" и тогава говори. Там има за Карл Луис и как нарочно е бил лансиран, защото е американец и е трябвало да спечели тези медали. Също така се казва, че и той е взимал стероиди, само че за него са си затворили очите и сътвориха най-голямата ФАЛШИФИКАЦИЯ като отнеха на Бен Джонсън канадеца медала, за да го дадат на Карл Луис.
14
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Самият Карл Луис си приза, че и той е взимал допинг когато активно спортуваше. Чух го от устата му в един документален филм за стероидите. На какъв се прави сега, не знам. А че Юсеин Болт взима стероиди е повече от 100000% сигурно.
13
1
 
34
 
! Отговори
с1 преди 11 години
Аз пък нямам уважение нито към единия, нито към другия!Това отдавна не са честни състезания, а олимпиади на химико-фармацефтичните лаборатории!И не е само с атлетиката
12
0
 
22
 
! Отговори
за Витков! преди 11 години
Истината е ,че ако искат да няма съмнения трябва първите 3-*** на финала да се подлагат на задължителен допинг контрол всичко останало е лицемерие!
11
3
 
22
 
! Отговори
до 11 преди 11 години
Следил съм я кариерата му и точно нова казвам - ако не бяха съсипали Бен Джонсъс, Луис щеше да е вечно втори в бяганията! Само скоковете щяха да му останат! И не е задължително Болт да се пуска и в дългия скок, но май каза че се готви за 400 м.! Да видим!
10
5
 
20
 
! Отговори
7 преди 11 години
Явно не си следил кариерата на Карл Люис. Той беше изцяло завършен лекоатлет - 100 м, 200 м, 4 по 100 м и дълъг скок със световен рекорд в зала за всички времена 8.79 м.Когато Болт стане универсален като него и се пусне в дългия скок, тогава можем да му кажем евала. Дотогава си остава един добър бегач, не обаче и да достигне Люис.
9
0
 
23
 
! Отговори
до 9 преди 11 години
Ами давам я за "пример" защото тя си отиде от този свят, за съжаление! Дано сегашните живеят дълги години! А също и примера е показателен - по едно и също време поставяха рекорди с Джонсън - него го хванаха, нея не! Тя си отиде млада и едва ли е от .... консумация на прясно мляко всяка сутрин!
8
1
 
14
 
! Отговори
do 7 преди 11 години
Казваш "сегашните", а даваш за пример Фло Джо ... нещо не се връзва ? И да всички спортисти използват допинг, няма нужда от някой да го напомня!
7
1
 
18
 
! Отговори
Гришо преди 11 години
Абе аз съм най-великият спортист и това е!
6
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какъв "респект" да има към Луис?Луис го направиха герой, благодарение на това, че съсипаха кариерата на Бен Джонсън!Още 88 г. Джонсън слезе под 9,80 сек. и вероятно щеше да се доближи до постижението на Болт, ако не му бяха видяли сметката...Не казвам, че Джонсън не е вземал стимуланти, но да не мислите, че Луис е бил чист като "сълза"! Както и сегашните! Защо мислите, че си отиде толкова рано от този свят Флорънс Грифит?!
5
4
 
16
 
! Отговори
До 3 преди 11 години
Тихо комплексар
4
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А знаете ли, че Карл Люис след като се оттегля от спорта става метаамфетаминов наркоман? И говоря за баш наркоман, не такъв който е вземал 2-3 пъти ... п.с. добре е, че след това преборва тази зависимост!
3
20
 
24
 
! Отговори
fuck off преди 11 години
болт е пълен *** затова няма уважение