Лудогорец с историческа победа в Шампионската лига

"Орлите" удариха с 1:0 Базел пред 30 000 зрители на стадион "Васил Левски"
Обновена: 23 окт 2014 07:01 | 22 окт 2014 23:40,
280
Лудогорец с историческа победа в Шампионската лига
Снимка: Булфото

Лудогорец удари с 1:0 Базел на стадион "Васил Левски" и донесе историческа победа за България от групите на Шампионската лига.

Така разградчани станаха първият роден отбор с подобно постижение, след като през 2006 година Левски записа само загуби в лигата на богатите и не успя да запише дори равенство.

Единственото попадение в мача заби Йордан Минев със страхотна тупалка в 92-ата минута.

Разградчани не изиграха запомняш се мач, но с много постоянство, битка и себераздаване си взеха победата и така бленуваните три точки.

Трябва да отбележим, че "орлите" играха повече от 70 минути с футболист повече, тъй като още в 19-ата минута червен картон получи Серей Дие от състава на Базел.

Българите за пореден път заслужават суперлативи за представянето си в Европа и продължават да пишат история.
"Орлите" от Разград донесоха огромно щастие на милиони българи пред екраните и на около 30 000 наши сънародници на трибуните на "Васил Левски".

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
8
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами вижте сега, тези които не се радват за Лудогорец, няма да се зарадват и на евентуален възход на България, ако начело в политиката не е тяхната партия или по-точно техните крадльовци. Това е... Разбирам да имаме отбори като английските например и всяка година все някой от тях да стига я до осмина, я до четвъртфинал, тогава няма да ми е странно левскари или цесекари да мрънкат, но сега... Чиста завист и глупост...
134
6
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Левскар съм, но какво от това, нали съм българин? Браво Лудогорец!!!! Мачкайте наред. Другият път и Реал... :)))
133
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това футоблните фанатици са ми много смешни :) к*р за незнам си кой , еди си кой да умрял :) акъла ви е на 5 годишен :)
132
3
 
95
 
! Отговори
bg преди 9 години
Да играеш с Реал като с равен - велико!!!След половината изиграни мачове в групата, да си пред Ливерпул - велико.Да биеш отбор от богата Швейцария - велики.Браво, браво на Лудогорец.
131
3
 
53
 
! Отговори
bai_jordan преди 9 години
" Лудите, лудите те да са живи!" Иван Вазов
130
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2 победи срещу Базел и Ливърпул и ще се класират.
129
10
 
1
 
! Отговори
Смирненски преди 9 години
Баси що *** !!! Още малко и чао на бг фудбола! Сите ке станете от Базел!!!
128
8
 
60
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 9 години
Шапка свалям и се покланям на ПЪРВИЯ БГ ОТБОР спечелил точки в клуба на богатите - шампионската лига
127
3
 
51
 
! Отговори
БРАВО! преди 9 години
Поклон пред първия отбор с победа в ШЛ!
126
8
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледам, че левскарите имат по-нормално отношение като цяло! Нечовеците чорбари и *** няма да ги коментирам с комплексарските им изказвания :)Браво на Лудата гора!
125
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мачкай, Крейзи Форест!
124
35
 
6
 
! Отговори
до АТАКИСТ преди 9 години
Лудогорец купува мачове в А група, така станаха шампиони на три пъти - винаги в последния кръг с договорки, къде съм написал, че купуват мачове в Европа, ***!
123
2
 
71
 
! Отговори
до 185 преди 9 години
Бил съм на мачовете на стадиона ,когато ЦСКА отстрани Аякс,Нотингам и Ливърпул.Такива моменти не се забравят никога.Нека се радваме на Лудогорец.Заслужават го.
122
1
 
75
 
! Отговори
До 184 преди 9 години
Аз също съм левскар, но харесвам красивия футбо;.Единственият отбор в България,който играе красив футбол и има класни футболисти е Лудогорец. Това че съм от Левски не ми пречи да съм и от Лудогорец, защото аз съм за красивия и интелигентен футбол. Твоето е сектантство.
121
2
 
36
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 184Лудогорец купува мачове в ШЛ?? Като например последния с Базел ли? Тоя Базел който побеждава Ливърпул в групата ни? БравУУУУУ! Да ти имам предубедеността!Смяяяяятай Ливърпул не можа да подкупи съдията на Базел-Ливърпул, но Домуса е по-мощен от собствениците на Ливърпул!
120
1
 
0
 
! Отговори
Do 183 преди 9 години
Da, te predi s po 3 ma4a sa stigali 1/4 final. A sega ne mogat da biat Zimbru i Irtish.
119
43
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лудогорец купува съдии, играчи и мачове, вреди на Левски и ЦСКА, а ти им се радваш и се имаш за левскар? Не те разбирам, честно, не разбирам!
118
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на Лудогорец !!! Жалко че тази шампионска лига я нямаше преди години когато и ЦСКА и Левски побеждаваха най-силните отбори в Европа.Дано продължат напред.
117
1
 
24
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 179Ми то и аз съм Левскар до дъното на костите си, но в момента са пълно посмешище и двата *** с ЦСКА. И като Левскар нямам право да отида на мач на Лудогорец в ШЛ срещу Реал Мадрид, Ливърпул и Базел на "Васил Левски", най-малкото като бг запалянко и като бг запалянко подкрепящ бг отбор в ШЛ? Нямам право, щото трябва по презумция да плюя отбора на Лудогорец, понеже съм Левскар или Цесекар?
116
21
 
8
 
! Отговори
Сухата река преди 9 години
Отбор се подкрепя в добро и в лошо, истинският фен не сменя отбора си! Какво значи тази година подкрепяме ЦСКА, догодина Литекс, сега Лудогорец?! Това не са фенове, това не са привърженици, това са статисти! Предпочитам да дам 100 лева за заплата на футболист на Левски, защото не само харесвам, а обичам отбора, отколкото да отида на стадион "Васил Левски", за да покрепям не Лудогорец, а да видя Реал Мадрид, да се снимам, да кача снимката във Фейсбук и да си мисля, че правя нещо!