Лудогорец с историческа победа в Шампионската лига

"Орлите" удариха с 1:0 Базел пред 30 000 зрители на стадион "Васил Левски"
Обновена: 23 окт 2014 07:01 | 22 окт 2014 23:40,
280
Лудогорец с историческа победа в Шампионската лига
Снимка: Булфото

Лудогорец удари с 1:0 Базел на стадион "Васил Левски" и донесе историческа победа за България от групите на Шампионската лига.

Така разградчани станаха първият роден отбор с подобно постижение, след като през 2006 година Левски записа само загуби в лигата на богатите и не успя да запише дори равенство.

Единственото попадение в мача заби Йордан Минев със страхотна тупалка в 92-ата минута.

Разградчани не изиграха запомняш се мач, но с много постоянство, битка и себераздаване си взеха победата и така бленуваните три точки.

Трябва да отбележим, че "орлите" играха повече от 70 минути с футболист повече, тъй като още в 19-ата минута червен картон получи Серей Дие от състава на Базел.

Българите за пореден път заслужават суперлативи за представянето си в Европа и продължават да пишат история.
"Орлите" от Разград донесоха огромно щастие на милиони българи пред екраните и на около 30 000 наши сънародници на трибуните на "Васил Левски".

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
14
 
5
 
! Отговори
Десен преди 9 години
Сега към всички плюещи по ЦСКА и Левски и възхваляващи Лудогорец.Да Лудогорец е един добър бизнес проект, но не се бъзикайте с отборите които въпреки тежкото си положение диктуват модата на Бг футбола и когато те се оправят тогава ще имаме и национален отбор.Ако тази вечер на стадиона играеха ЦСКА или Левски атмосверата щеше да е невероятна и нямаше да може да чувате Сукачев как коментира. А сега ние чувахме дори как си подвикват футболистите.Айде по спокойно ......
74
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Последен щанс на феновете на Кенефски и Цъсъкъ да кажат нещо преди да им закрият комунистическите кочини
73
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Левскари аз бях от Левски, но то вече на отбор не прилича :) Не забравяй, че Левски в Шампионската лига им напълниха кошницата 1:17 голова разлика :)
72
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото са смешни отборчетата Евроидиота Падуяне и Цуца Комунистката, почитателите им са 100 пъти по-жалки комплексарчета.
71
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Nomer 98 e absolutno prav. Tova sa centrovete ot koito e givql i dishal bulgarskiq futbol. Bih dobavil i Pirin i Spartak Vraca i Etar. Vidq se i tazi vecher nqma atmosfera nqma i duh. Nqmashe q i magiqta.
70
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Победа за иторията и за всички българи! Който не се чувства българин може да не се радва и да се определи какво животно е! :) Онзи гамен иван иванов направо да си ставяа швейцарски гражданин!
69
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В редовното време нямат сефте още !Така че момчета ще чакам да вкарате в редовните 90минути и да биете това не се брой за точки!
68
2
 
19
 
! Отговори
Урунгел преди 9 години
Швейцарците да си пазят Папата... Там им е силата... :D Eвала и на Гришо в Базел!!!
67
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКИСТМного точно казано!
66
19
 
3
 
! Отговори
Левскар преди 9 години
Ае къв е тоя смешен отбор е,САМО ЛЕВСКИ ОЛЕ.
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До циникаС пари можеш да биеш само детето си. Мери си думите, ***.
64
5
 
22
 
! Отговори
<> преди 9 години
Ето за това Левски и ЦСКА никога няма да бъдат европейска сила .....та всичките им фенове са злобни , завистливи и алчни . Типичен матрЯл . ОРЕЛ , РАК И ЩУКА !
63
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е знаменито и историческо. Лудогорец пренаписа клубната футболна история. Въпреки ,че съм фен на Литекс- поклон момчета
62
32
 
3
 
! Отговори
OLYMPIA HELLAS преди 9 години
САМО ОЛИМПИАКОС !!ТУРКИТЕ БИХА ЗАРАДИ ТУРСКИЯ САДИЯ.УЕФА ЩЕ ДАДЕ СЛУЖЕБНА ПОБЕДА ЗА БАЗЕЛ - 0-3 !!!
61
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другата лудост е Лудогорец да вдигне шампионската титла и да стане европейски клубен шампион. Изглежда много лудо и невъзможно, но нали затова се казва Лудогорец.
60
2
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 89 ***, издишаш! Дошла ти е в повече ракията, опитвайки се да аргументираш. А в такива случаи, човек изглежда нелепо в крайна сметка.Поспи сега, че наистина изглеждаш зле.
59
29
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 9 години
Честита победа !Въпреки победата и играта в Шампионска лига България винаги ще има основно няколко отбора (ЦСКА, Левски, Славия, Локо СФ, Ботев ПД, Локо ПД, Черно море..)Лудогорец никога няма да е сред тях, след около 10 г никой няма да си спомня за този отбор.И въпреки всичко отново да е честита тази победа !
58
2
 
42
 
! Отговори
Мартин преди 9 години
Благодаря на Лудогорец ! Ако чакахме на лефски и цскуа да направят това нещо ...........никога ама никога нямаше да го видим ! Браво ЛУДОГОРЕЦ !
57
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЛУДОГОРЕЦ ОЛЕ !!!
56
3
 
14
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Хубаво ми ееееее ! Приятелките на Иван Иванов може да си спретнете една оргия по случай неуспешните пророчества на г-ца Иванов !