Балотели се замеси в мини расистки скандал

"Скача като чернокож, взима пари като евреин", написа той в нета
2 дек 2014 15:16,
17
Балотели се замеси в мини расистки скандал
Снимка: Instagram

Нападателят на Ливърпул Марио Балотели се извини за необмислен пост в социалните мрежи, в който мнозина видяха антисемитски подтекст, пише БТА.

Към картинка на популярния герой от телевизионна игра Супер Марио, Балотели написа: "Скача като чернокож, взима пари като евреин". Постът веднага предизвика недоволство сред еврейската общност, а самият Балотели изтри съобщението на страницата си в Инстаграм.

По-късно Балотели пусна нов коментар, този път в Туитър, където написа: "Майка ми е еврейка. Затова, ако обичате, млъкнете всички".

Последва и съобщение, в което нападателят се извини.

"Извинявам се, ако съм обидил някого. Постът беше антирасистки, поднесен с хумор. Сега разбирам, че извън контекста може и да има обратен ефект", написа Балотели в Туитър. Текстът на предизвикалата скандала картинка гласи следното: "Не бъди расист! Бъди като Марио. Той е италиански водопроводчик, създаден от японци, говори английски и изглежда като мексиканец".

"Не всички мексиканци имат мустаци, не всички чернокожи скачат високо и не всички евреи обичат парите", допълва Балотели.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТе започват да се занимават с лихварство, защото още от Средновековието в западноевропейските страни им е било забранено да купуват обработваема земя и да упражняват куп други професии.
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 8Те и за Палестинците постоянно говорят че са "антисемити" и за съжаление повечето хора им вярват. Парадокса обаче е в това, че по истински семити от палестинците май няма в действителност.
9
2
 
7
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Представете си моля, Ердуган да задигне Южен поток от Исраел, аз това не мога даже и да си го представя. Защо политиците ни са толкова *** и продажни, защо?
8
0
 
15
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Моше и Сара се разхождали в парка, а там било бъкано от народ. Моше забелязал на тревата един долар и тъкмо да се наведе да го вземе, Сара го сръчкала в ребрата и го помолила да не го прави за да не ги помислят за евреи. Моше се навел, взел долара и си го сложил в джоба с думите- По- добре да ме помислят за евреин, отколкото за ***!
7
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Забележете, че евреите не са се жегнали изобщо от стереотипа за черните, а само за собствения си стереотип. В шеговит коментар пълен с негативни изказвания за две раси, те виждат само антисемитизъм...
6
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кое му е антисемитското изказване, има ли нужда да питам коя професия буквално е залегнала в гените на евреина? Лихварството и банкерството говорят ли ви нещо?
5
1
 
11
 
! Отговори
пол. коректен преди 9 години
До БРАННИКдаа,и ще казваш не черно,а обратното на бялото...с тея евфемизми дето постоянно ни ги налагат,дали света е по хубав?...няма бедни,има само малко социално слаби,няма изоставени сираци,има деца в неравностойно социално положение.няма ***,а има афроамериканци,афроангли4ани,и малко афрошвейцарци.
4
0
 
17
 
! Отговори
оооо преди 9 години
днес всеки се цупи за всичко... Напоследък всички на света почнаха да се засягат за все глупости... малко по шеговито го давайте... когато всички се взимат на сериозно нищо добро не става, справка историята!
3
0
 
54
 
! Отговори
Торашко Каменарят преди 9 години
Единственият евреин дето не обича парите е умрелият евреин
2
0
 
39
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
На испански думата за черно е "negro" да я задраскам от речника си, тая дума ли, кво? ТА да не взема да обидя някой.
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
haha, majka mu mu bila ewrejka :)i az imam edin poznat deto dqdo mu bil 1/8 ewrejn, a toj e 101%puk i tiq sa golemi suhari, komentara mu e gotin anyway