Корейският Меси, наследникът на Хаджи и новият Буфон

Младоците, които се готвят да влязат с гръм и трясък в големия футбол през тази година
3 яну 2016 21:17,
3
Корейският Меси, наследникът на Хаджи и новият Буфон
Снимка: архив, Ройтерс

Със сигурност стотици млади футболисти са се събудили в първия ден от новата година с една-единствена мисъл – че това ще е годината, в която ще пробият и ще направят име в най-популярната игра.
 
От в. “Дейли Мейл” представят тези, които изглеждат с най-голям шанс да постигнат тази цел.
 
Тимъти Фосу-Менса е едва на 17 години, но вече се готви за дебют в един от най-големите клубове в света. Холандският централен защитник се присъединява към академията на Манчестър Юнайтед през 2014-а година и моментално впечатлява със своите реакция, атлетизъм и поливалентност.

Фосу-Менса демонстрира и лидерски качества, които вече го направиха капитан на националния отбор на Холандия до 17 години. Неслучайно младокът е сочен за бъдеща звезда с бляскаво бъдеще на клубно и национално ниво.
 
Към връстника му Сонг Ву Лий има дори още по-големи очаквания. Нападателят получи доста задължаващото прозвище “Корейският Меси”. Лий вече е част от прословутата академия за таланти на Барселона и се очаква да дебютира за втория тим на европейските и световни клубни шампиони само след месец, когато ще навърши 18 години. 
 
Южнокореецът е в Барса от 2011-а година, но потенциалът му беше забелязан на национално ниво с впечатляващи изяви с екипа на страната му. Начело на тима до 17 години, Лий беше в основата на голямата сензация на Световното първенство през изминалата година, когато Южна Корея елиминира абсолютния фаворит Бразилия.
 
За разлика от първите двама аржентинецът Анхел Кореа вече започна да получава шансове в първия състав на клуба си Атлетико Мадрид. Нападателят трябваше да премине през операция за отстраняване на тумор от сърцето, но вече е на линия за място в голямата игра. Техника и физически данни, които дават основания за сравнение с Карлос Тевез и Серхио Агуера, превърнаха Кореа в най-актуалната млада звезда на аржентинския футбол. Той вече има 3 мача за националния отбор на страната си.

Дониел Мален също е голаджия, от когото се очакват чудеса. Едва на 16 години, той беше обект на интерес от почти всички европейски грандове. Битката за подписа на продукта на школата на Аякс беше спечелена от Арсенал. Сега остава да оправдае високите очаквания. 
 
Натам се е запътил Янис Хаджи. С прочут баща като румънската легенда Георге Хаджи, очакванията определено са повече от високи. Но 17-годишният Янис се справя доста добре. На тази крехка възраст той не само беше титуляр за кандидата за титлата в румънското първенство Виторул, но дори стана капитан на отбора. 
 
Така се стигна до трансфер във Фиорентина, но младият Хаджи ще остане още година във Виторул, за да продължи развитието си в позната среда, преди да заиграе в италианската Серия А.

На 19 години Юлиан Брандт е един от твърдите титуляри във водещия германски клуб Байер Леверкузен. Крилото направи серия от впечатляващи мачове и вече се чуват призиви за включването му в състава на Германия за предстоящото европейско първенство. И, разбира се, все по-усилено се говори за негов трансфер в могъщия Байерн Мюнхен.

И като стана дума за баварците, там вече има младок, който се цели много високо. Джошуа Кимиш беше привлечен от Лайпциг миналия януари и макар да не попада често в първия състав, за него се говори като за новия Бастиян Швайнщайгер – енергичен полузащитник с нюх към гола и в същото време безкомпромисен в защитен план.

Още по-впечатляващо е израстването на 16-годишната италианска сензация Джанлуиджи Донарума. Вратарят спечели титулярното място в колоса Милан и започна да реди рекорд след рекорд. Серия от блестящи изяви спечелиха на Донарума престижното сравнение с идола му Джанлуиджи Буфон. А ветеранът в редиците на Милан Кристиян Абиати заяви: “Господ е погледнал надолу към това момче и е отсякъл: “Ти ще бъдеш вратар!””. 
 
Школата на Аякс е пословична с продуктивността си и не е изненада, че даде поредния голям талант. Абделхак Нури е на 18 години и е обект на сериозен интерес от страна на Арсенал и Манчестър Юнайтед, въпреки че все още играе за втория тим на холандския гранд. Уменията му с топка в крака се превърнаха в хит в YouTube и едва ли Франк де Бур ще чака още дълго преди да го вземе в първия състав.
 
Крилото Марко Асенсио постигна първата си голяма мечта – вече е част от Реал Мадрид. 19-годишният испанец демонстрира с младежкия отбор на Испания, че има нужното, за да заеме място до звезди като Роналдо и Бейл.

Но може би ще трябва да изчака още малко – затова беше пратен под наем в Еспаньол, където получава повече време за изява и може да разгърне потенциала си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: футбол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Ti преди 8 години
V dolna bukovica
2
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Успех!
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
GANA STOICKOVA V KOYA OTBOR IGRAE.

Спонсорирани публикации