Григор Димитров загуби от Пер и отпадна на Australian Open

Французинът победи Гришо с 4:6, 4:6, 7:6(4), 6:7(2)
20 яну 2022 11:00, Елка Василева
35
Григор Димитров загуби от Пер и отпадна на Australian Open
Снимка: БГНЕС

Първата ракета на България Григор Димитров отпадна на тазгодишния Australian Open, губейки с 4:6, 4:6, 7:6(4), 6:7(2) от французина Беноа Пер.

Хасковлията показа колебания още в първия си сервис гейм, когато спаси четири брейкпойнта, но се пропука при следващото си подаване. Пер затвърди пробива и имаше леки проблеми само в шестия гейм, когато спаси точка за пробив и в крайна сметка затвори частта с 6:4.

Резултатът се повтори във втория сет, но с тази разлика, че българинът беше пробит още в първия гейм. Димитров върна пробива за 2:2, но веднага след това отново беше пробит и Пер удържа преднината си, за да дръпне с 2:0 сета.

Третият сет беше много равностоен и родният състезател изпусна два сетбола в десетия гейм, но се възползва от третия, който дойде в тайбрека - 7:4 за Гришо и той успя да се върне в мача.

За съжаление стартът на четвъртия сет беше кошмарен - полуфиналистът (загуба с 2:3 в див екшън срещу Рафа Надал) на Откритото първенство на Австралия от 2017 година беше пробит във втория гейм, а после французинът поведе с 3:0 гейма. Надеждата все пак се появи малко след това, когато хасковлията върна пробива, спаси точка за рибрейк и изравни за 3:3 гейма.

Логично се стигна до нов тайбрек, в който Димитров спечели точката при сервиса на Пер, но след това се срина, изостана с 2:6 точки (от 2:1 в своя полза) и французинът го довърши при първия си мачбол.

Нашият тенисист достигаше поне трети кръг на турнира в седем от последните осем издания, с изключение на 2020, когато загуби от американеца Томи Пол в пет сета. Балансът на Григор срещу Пер вече е 1:3 победи. Французинът ще играе в трети кръг срещу №4 в света Стефанос Циципас.

Спортни новини четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Спиро преди 2 години
Сефте...
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поне отпадна след световния номер 1.... :)))))
26
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С достигането до втория кръг Гришо ще отиде по-напред в ранглистата. В най-добрия случай ще е 24-ти, но по-вероятно ще е 25-ти след турнира. Сега е 28-ми.
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От поставените в схемата 31 човека, 9 отпаднаха на първи и втори кръг.
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Беноа Пер винаги може да поднесе изненада. Голяма класа има французина.
23
1
 
15
 
! Отговори
a преди 2 години
Мачкай Дришоооооо! Опа, той вече в самолета бил за прибиране!
22
11
 
28
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Друго си е да отпаднеш ваксиниран..... Този шампионат ВЕЧЕ има победител е той е Джокович, защото неговото отсъствие направи шампионата селска вечеринка! Закривай!
21
20
 
5
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Така, видяхте ли се сега колко злобни и завистливи. Сърбите подкрепяха Джокович, макар че това, което направи нито редно, нито е за подкрепяне. И не говоря за ваксината, а за лъжите, които скалъпи. И все пак сърбите го подкрепят. Явно не са злобни комплексари като вас!
20
3
 
1
 
! Отговори
Дар от БОГ преди 2 години
В мен съществува и живее свят, който не е открит, защото не съм издигнат да управлявам !
19
7
 
23
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Някой чувал ли го е този Пер? Или пак падна дришата от анонимник
18
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реално погледнато , Гришата е пълно отражение на нашенския манталитет-не ни трябват велики дела, а да се подсигурим финансово, заедно с внуците. Ми минава 1-ви кръг и печели колкото един бг пенсионер за цял живот. Прибира парите и кво го интересува повече? Същото с политиците ни-прибираме парите и след нас-потоп. Никой не мисли за добри дела и да си остави името изписано със златни букви.
17
4
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТОЯ ЗА ПАРИ ЩЕ СИ НАБИЕ И 10 ДОЗИ ЕДНОВРЕМЕННО ОТ ПРЕ БЛАГОДАТНАТА ВАКСИНА!
16
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки спортист, който става повече известен с личен живот, отколкото с игра, го чака съдбата на Гришката. Влече си го тънката част и това си е. Но пък няма лошо, човека натрупа толкова активи и име, че може до края на живота си да живее на тези лаври.
15
7
 
42
 
! Отговори
Пенис с кафе преди 2 години
Пълен мухъл е нашия ! И на корта и извън него ! Антибългарин, дори жена не си взима от България. Срамува се от потеклото си ! Вижте Джокович, построил е 50 детски градини, има собствена тенис академия, дарява милиони на болници и училища, женен е за сръбкиня и има две деца . Истински идол ! Радвам се, че го биха нашия плазмодий нещастен !
14
3
 
12
 
! Отговори
ГРОБАР преди 2 години
Нормално .Българина е най велик в баровете
13
3
 
27
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 2 години
Нищо срамно, ей го, Ноле не стигна и до първи кръг
12
10
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТОЙ СИ БЕШЕ ВЕЧЕ СТАР И ПОХАБЕН ОТ ХИМИКАЛИТЕ С КОИТО СЕ ТЪПЧЕШЕ ЗА ДА ПЕЧЕЛИ! ПО СЛЕД БЛАГОДАТНАТА ВАКСИНА КОЯТО СИ ТУРИ НАПРАВО МУ СЕ РАЗГОНИ ФАМИЛИЯТА! СЪСЕДА НАД НАС НА 80 ГОДИНИ СЕ ОПЛАКВА ВЕЧЕ ПОЛОВИН ГОДИНА , ЧЕ СЕ ЧУВСТВА ОТПАДНАЛ СЛЕД КАТО СИ ТУРИ ЕДНОДОЗОВАТА НА ДЖОНСЪН И ДЖОНСЪН ПО ПРЕПОРЪКА НА ДЪЩЕРЯ МУ КОЯТО САМО ЧАКА ДА ГО НАСЛЕДИ!
11
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гришока е роден за любовник, а не за тенисист. Каките преминали през леглото му са много доволни, както и съперниците му на корта. Всички са задоволени от раз.
10
2
 
22
 
! Отговори
... преди 2 години
Прекалил е в "тренировките" с Лолито...
9
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джоката как е завършил, знаете ли?