Бербатов изригна: Действията са наложителни!

Той поиска обединителен конгрес на БФС, който да избере нов президент
10 юни 2022 17:08, Красимир Ангелов
34
Бербатов изригна: Действията са наложителни!
Снимка: Lap.bg

"След двубоя с Гибралтар думите са излишни, но действията са наложителни". Това заяви кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов след поредния срамен резултат за националите ни вчера, при който воденият от временния селекционер Георги Иванов-Гонзо тим направи равенство с "футболното джудже" Гибралтар.

Още по темата
Бербатов отново призова за оставката на сегашното ръководство на БФС и провеждането на честен, обединителен конгрес, който да избере нов, легитимен президент на централата.

Ето и пълният текст на изявлението от екипа на Бербатов във Фейсбук:

"След двубоя с Гибралтар думите са излишни, но действията са наложителни! А единственото правилно действие в случая е оставка на сегашното ръководство на БФС. 15-годишното им управление ни доведе дотук. Липсата на адекватна, професионална работа с децата през последните 15 години ни доведе дотук.

Призовавам цялата футболна общност - нека не бъдем безразлични! Пасивността също е позиция. Няма значение кой от кой отбор е. Всички сме българи. Всички искаме бъдеще за нашите деца тук, в България!

Обръщам се към всеки футболен деятел, всеки футболен фен, всеки родител, чието дете тренира футбол, всеки работещ и желаещ да се развива във футбола: Хора, не бъдете безразлични! Изразявайте своето мнение, борете се за бъдещето на своите деца, които искат да играят футбол. Пожелайте промяна. Въпросите са много. Колко още ще чакаме? Защо избягваме проблемите и тяхното решаване? Искаме ли тази агония да продължава? Къде е моралът? Къде е професионализмът? Къде са решенията?

След всеки мач чуваме едно и също от управляващите футбола ни - "това са ни възможностите".

Време е да се даде шанс на хора с други възможности, с друга визия, с друго отношение към управлението на футбола.

Черно тото, снимкови доказателства за връзки с шефовете на черното тото, корупция, унизителни резултати на националния отбор, липса на каквато и да е методика и развитие на футбола ни и на децата ни. И още, и още, и още.

Искаме оставката на сегашното ръководство на Българския футболен съюз и свикване на честен, обединителен конгрес, който да избере нов, легитимен президент на БФС“, завърши позицията на Димитър Бербатов.

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма честни избори в българския футбол. Перуката ще коли и беси още дълго време... До пълната разруха на футбола в България.
23
2
 
4
 
! Отговори
боби фолка преди 1 година
бербатче когато се научиш да пиеш като мен и да можеш да танцуваш като мен и въртиш гюбеци тогавя ми се обади СЛАБА РАКИЯ СИ
22
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя удърте с тия мераци!
21
4
 
23
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
прав е Бербатов!
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аа София спилии ли сппииии чакат светло бъдещее... вече 20 години...
19
4
 
22
 
! Отговори
Боби Перуката преди 1 година
Животът ми е само чалга и черно тото!
18
2
 
11
 
! Отговори
Оня преди 1 година
Положението в нашия футбол се крепи от 40 год. приятелство и от некои зависимости
17
11
 
7
 
! Отговори
Аман он футболисти преди 1 година
В Германия федерациите, спортните клубове се управляват от мениджъри икономисти и завършили спортен мениджмънт. Разберете, Барбуков и ония от Враца... какво очаквате да се случи ?
16
11
 
8
 
! Отговори
НИКОГА преди 1 година
Барбуков и Петрова са бивши футболисти, нищо кой зане какво няма да се подобри ! Още от същото ни чака.
15
2
 
15
 
! Отговори
Прекратяване преди 1 година
Прекратявае на субсидирането на БФС Фалиране на всичките псевдо професионални клубове които изкуствено се държат живи. Нулева година за Европейско и Нулев цикъл за световно.Създаване на нова държавна структура, за стимулиране на мъжки и женски детски и юношески футбол. На чело на структурата застава ИКОНОМИСТ не спортист, може чужденец но не спортист и най вече не бивш футболистПрекратяване на дейноста на БФСНовата структура за детскоюношески футбол подава молба за лицензиране във ФИФА
14
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бербатов и двамата Петрови са последните българи докоснали се до най-големия клубен футболен форум-Премиършип. Ако те не знаят как да действат, кой тогава??? Само заблудените и зависещите от перуката все още го подкрепят!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ви припомня пак в годината на скандала калчополи италия стана световен шампион
12
8
 
5
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Бербатов имал екип, аз мислех че тези глупости си ги мисли сам.
11
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митко само джафка кагато ми каже вярно що лудогорец няма един талант изкаран от школата и как може да се реши проблема тогава може да му гласувам доверие
10
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 15 нито едно класиране на голямо първенство, е нужна промяна. Нов стил нов модел, нова мотивация, нов облик - БЕРБО ти си човека!
9
3
 
19
 
! Отговори
Нео преди 1 година
Има ли мафия - няма футбол!
8
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата има много по важни неща от това да се намеси във футбола,бежанците,Украйна...много по важни неща от наще проблеми.
7
0
 
8
 
! Отговори
x преди 1 година
Колуега, НЕ ОБИЖДАЙ гъдулките. Те са прекрасен музикален инструмент! ';)
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не му вервам, и 4тите в света се изхвърлха и нац. треньори бяха и нищо, само където тези в БФСто не може да ги изгоним от там.
5
3
 
13
 
! Отговори
Съжалявам Бербатов, преди 1 година
Но времето за моите деца за спорт мина. Аз не плащах за да играят децата ми и някакви новодошли *** надуващи от страх мускули с добавки и бивши пандизчии, ги сложиха на скамейката. И даде резултат. Сега единия играе американски футбол и печели пари, добри пари, а другият отказа футбола и наблегна на учението и работи успешно. А тези *** още са по места на яслата.