Българин е световен шампион по плуване за трансплантирани

Георги Пеев е единственият българин с два присадени органа
18 апр 2023 10:48, Стела Стоянова
5
Българин е световен шампион по плуване за трансплантирани
Снимка Фейсбук

Хасковлията Георги Пеев стана шампион на планетата по плуване на световното първенство за трансплантирани в Пърт (Австралия). Пеев спечели златния медал в дисциплината 100 метра бруст в категорията на мъжете от 40 до 49 годишна възраст, съобщи той на страницата си във Фейсбук.

Той и съотборникът му Огнян Ганчев преодоляха квалификациите и стигнаха до финал в дисциплините си. Ганчев е останал пети на 50 метра гръб във възрастовата категория 60 - 69 г.

Двамата са единствените ни представители на форума. Утре Пеев ще плува 50 метра бруст и 50 метра свободен стил, а Ганчев - 100 метра гръб. В поста си двамата благодарят на семействата си, на семействата на донорите си, на лекарите си и на всички, които са подкрепили финансово и с екипировка.

Пеев е единственият българин с два присадени органа - сърце и бъбрек. Той е и европейски шампион по плуване за трансплантирани в няколко дисциплини. Само преди дни хасковският журналист навърши 47 години.

"Може да сме най-малкият отбор в Пърт (само двамата с Огнян сме), но сме решени да се представим достойно в името на нашите донори, нашите лекари, нашите семейства и всички хора в България, които ни подкрепят и благодарение на които днес сме в Австралия", написа  в навечерието на първенството Георги Пеев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: георги пеев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що за конкурси се организират, това е поредната тъпотия, скъпо-струваща и абсолютно безсмислена.
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на момчетата, но не и на автора на материала.правилно е да се каже "хора с трансплантирани органи". А така излиза, че тях са ги трансплантирали на някого.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво!!!!
1
1
 
6
 
! Отговори
Димов преди 1 година
Браво на момчетата! За волята и упоритостта! Адмирации за близките на донорите,а също и за лекарите!