Димитър Бербатов: БФС е диктатура

Вчера играят мач, падат 21:0, така ли развиваме футбол, пита той
21 авг 2023 14:08, Нели Христова
26

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"В момента са случва нещо, което на вас ви беше загатнато, не се отрази подобаващо, защото нямахте нужната информация, но изключването и наказването на клубове, които са членове на БФС продължава. Неправилното изключване не клубове, които са членове на БФС, продължава. Трябва да се даде рестарт на БФС. Самите клубове, които са потърпевши, търсят нас, екипа ни и аз съм длъжен да разкажа какво точно се случва, как тези клубове са таргетирани и изключвани, без никакво основание, просто защото са се възползвали от правото си да свикат конгрес на БФС. Получава се чистка". Това заяви Димитър Бербатов на пресконференция днес, предаде репортер на БГНЕС.

"Дават им се общо обяснения от рода на уронване на престижа на БФС. Това е диктатура, те не ти позволяват правото на глас. Изключват ги тайно, без да имат право на защита, разбита го със закъснение. Днес имах среща с министъра на спорта, с премиера и мисля, че е крайно време те да вземат отношение. Над 3000 деца са спрени, за да не могат да практикуват това, което обичат, заради желанието на хората, които управляват в момента да запазят ситуацията такава, каквато е. Когато се стигне до конгрес оставаме без хора, които да гласуват. Крайно време е държавата да вземе отношение, особено когато става въпрос за деца", допълни той.

"Грубо погазване на устава на БФС. Най-пресният пример, вторият отбор на Арда и Минерал Овощник играят бараж за влизане в по-горна група. Арда бият и имат право да се класират, но не желаят, по устав Минерал Овощник трябва да влезе в по-горната група. В същото време от горната група изпада Сливен и те трябва да си изпаднат, но БФС връща Сливен и не дава право на Минерал да участва в по-горната група. Три мача играят Сливен в момента, голова разлика 0:35. Вчера играят мач, падат 21:0. Така ли развиваме футбол? Общо 140 клуба са изключени, като има индикации, че ще се продължи. Самите клубове не знаят, че са изключени, не им е дадено правото да се защитят, разбират от регистрите на ММС", каза още Бербатов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пак ли тоя?
21
7
 
4
 
! Отговори
Жжээф преди 8 месеца
Плъхоподобен, скрий се. Като играч беше голям, но за друго не ставаш. Никой за нищо не те търси и иска.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 7 ДА, в БФС е проблема. На БФС играчи не му трябват, трябват актьори за черно тото и на родата децата. Затова и след едно ниво тия момчета дето къртят до 16г-18г. изчезват по скамейките или ги пречупват, или контузват. Защото натиска от БФС е такъв, а стандартите за задълженията и лицензите са двойни. Няма как половината и повече сезон да падаш по команда, а после да идеш да играеш на 100% и с душа на победител.
19
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Млад и богат и дотам с качествата...Вие сами сте виждали Бербатов какво представлява в действителност.Не е по -различен от Стоичков, даже беше се изтипосал сам с някакво прозвище на бандитите.В общ план това са бандюгите на прехода с чалга химна на Трифонов:само ние ще сме важни!
18
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дайте му на джендърчету бербуков кокала и го гледайте как ще намаже мокасините, новата перука
17
8
 
5
 
! Отговори
Христо преди 8 месеца
Да не би да се е притеснил нещо за националния отбор питам.Щото за кокала реве тоя май..
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До абеее . А тебе всички те знаем, така ли?
15
3
 
6
 
! Отговори
до 16 преди 8 месеца
От кое съм се оплаквал по време на пандемията, бре бедняк? ТОчно обратното- пандемията ни отвори нови хоризонти за неограничена работа от вкъщи от цял свят, нови проекти и работа за години напред, живот в разкошна къща в планината. Айде у лЕво. Засегна се, че си бачкер, а? Сладур :) Ама може да се промениш, не е късно.
14
12
 
6
 
! Отговори
абеее преди 8 месеца
за БФС ясно , но кой е тоя бербатов , щот не съм чувал за него ?!
13
1
 
20
 
! Отговори
Зозо преди 8 месеца
Рибата се вмирисва от към перуката
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
БФС НА БОЙКО ТАКА РАЗВИВА ФУТБОЛ, ГЕРБ ТАКА РАЗВИВА ВСИЧКО.
11
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
а бербатов е демократ който няма изобщо да краде и ще постави знамето на лгбт на бфс
10
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Барби, ще трябва да почакаш още Боби да се пенсионира. Ти си млад, имаш перспектива.
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ало , бербатко от УЕФА печема даже го издигнаха! Вече не сте модерни такива от промяната. Ще я свършиш като Киро...
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 5, държавата няма право да се намесва в делата на Футболния съюз в нито една страна - членка на УЕФА и ФИФА! Ако го направи, наказанията са повече от строги - забрана за участие във всички международни надпревари на клубно и национално ниво
7
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Проблемът не е в БФС, а в манталитета на младото поколение. Лигльовци, които нищо не ги интересува. Айде вижте към днешен момент БЪЛГАРИТЕ деца в Левски- София какъв фурор правят. Има и момчета на по 16 титуляри там. Дисциплина, себераздаване, желание. Сума познати имам с лекенца дечица футбУлистчИта. Лигльовци до откат. БФС им било виновно... Ама нормално- нашенецът търси оправдание. На бачкерът в склада Сорос и САЩ му виновни, че е дъно до живот.
6
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Феновете на фк подуене освен часмака с пакетчетата заработвали по някоя друга гривничка на фронта като насачи на раници с провизии
5
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Млад успял човек иска да помогне на Българския футбол, а цялата държава седите и го гледате и НИЩО. Оставяте оная шайкаа в Бфс да прави, каквото иска. Футбола ни от 4ти в света вече след Африка . Те.е. на ДЪНОТО. Иначе сте големи остроумници тука :)) Бай ганьовции
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Само един въпрос, ако тия клубове и агитките им се чупят от БФС, ко ши стане?
3
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А как бе Бербо, като се снимаме във бандитски роли ли?