Стилиян Петров: Михайлов няма намерение да си тръгва от БФС

Има страх какво ще открие следващият президент, да не се стигне до затвор
Обновена: 7 дек 2023 13:25 | 7 дек 2023 13:24, Елка Василева
23
Стилиян Петров: Михайлов няма намерение да си тръгва от БФС
Снимка: архив, БГНЕС

Борислав Михайлов няма намерение да си тръгва от БФС. Това заяви пред bTV дългогодишният капитан на националния отбор Стилиян Петров, който е част от екипа на кандидата за президент Димитър Бербатов.

"След последния Изпълком видяхме, че тези хора, които управляваха 18 години, не са си променили мнението, визията, начина на мислене. Има три важни точки, които направиха впечатление.

Вчера беше гласувано да не се впише Михаил Касабов в регистъра като президент. Това означава, че Борислав Михайлов продължава и иска да бъде ръководител на БФС.

Второто е затварянето в столичен хотел, където ще бъдат може би вкарани толкова много хора и клубове, за да могат да се контролират и да се следи гласуването. Залата е много по-малка, медиите няма да присъстват. Не искате ли да отразявате какво става на един конгрес на БФС? Да покажете какъв е процесът, да види обществеността как се контролират тези делегати, когато се сложат в една малка зала? Отново ще опитат да манипулират този конгрес.
 
Най-интересното от вчера е изказване на човек от Изпълкома, който е заявил, че ще се кандидатира само и само да обжалва този конгрес. Разбира се, че не е шега. Това е техният начин на работа, тяхното мислене от много години", анализира Петров.

Той подчерта, че сега съдбата на българския футбол е в ръцете на клубовете. "Ако искат да продължат в падение, без финансиране и структура, ще изоставаме все повече и повече дори от нашите съседи. Да не говорим в глобалния пейзаж на световния футбол.

Да се надяваме, че Михайлов няма да продължи и в УЕФА, защото той и хората около него поставиха българския футбол на колене. Страхът от това какво ще намери следващият президент е голям. Има притеснения да не се стигне до затвор, както се случи в Румъния. Те решиха да изчистят своя футбол и виждаме какво постигат 4 години по-късно", каза Стилиян Петров.

"Ние представяме нашата концепция вече две и половина години, обиколихме страната, показахме програмата пред фенове, клубове, кметове. Отново ще го направим много скоро. И всички вие ще получите обновената програма, която може да обсъждате. Някой от вас видял ли е дебат между кандидати за президенти? Сегашните управляващи работят за личните си интереси, а не за доброто на българския футбол", каза още бившият капитан на националите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
тъпомер преди 5 месеца
Всички които са против Стенли и плачат за БФС са левскари,защото знаят дълбоко в себе си ,че са измамници в мащабен размер.БГ футбола е заложник на лиценза на този отбор и тегли футбола ни в дъното.
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Стилян Петров, футболиста дал много повече от енергията си, за радва фенове в чужди държави. Отказа се от националния заради конфликт с Стоичков. Той и коконата на Манчестър не постигнаха нищо с националния отбор, щото по същност са си легионери и играят за пари и интерес.А като им слушам приказките съм убеден, че нищо не става от тези, а с претенции да представляват футболния съюз. Да си пишат мемоарите и снимат по медии. Президент на БФС не е за такива
15
1
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 месеца
Странни са тия, дето питат кой е Стилиян? На тях изобщо не трябва са им се обяснява ! Или нищо не разбират от футбол, или са заложници на финикийски знаци да пишат глупости? 18 години резил, май не стигат на някои да прогледнат?
14
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кйи е стилян, че да обяснява какво иска или не иска михайлов? Боби Михайлов е президент избран на общо събрание, на което вероятно стилян дори не е бил делегат. Тези съвсем объркаха в коя къщичка ще папат и в коя обратното.Оставката на Михайлов може да се приеме само от тези които са го избирали и то с гласуване. И ако в качеството си на член на БФС си искам Михайлов, хич ми е тая какво говори стилян и пр.
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Държавата не финансира пряко БФС но неуки диванни експерти няма как да го знаят това.Всички клщкарят за слоупотреби, черно тото и прочие и нито един сигнал с доказателства? Що ли ?Сега поне си признаха, че освен президенското място на Боби искат и това в УЕФА. Пълни кариеристи и бездарници са. С активното мероприятие което направиха, и БФС ще ги отсвири, а те за УЕФА мечтаят. С такива ще се докараме до няколко същза и правни битки до откат, кой да води бащина дружина.
12
1
 
3
 
! Отговори
Атмаджа преди 5 месеца
Безумие е президент или премиер да управляват най-много 2 мандата,а пък футболните президенти да са едва ли не пожизнени или с по няколко мандата.Властта по принцип покварява повечето хора,когато се упражнява прекалено дълго.Колкото до новия конгрес,то е ясно,че който го "организира",той ще го и спечели.Три месеца са предостатъчно,за да се осигурят необходимите за победата делегати.И после всичко ще си продължи постарому.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Перукан явно се опитва да спечели време за да си заличи следите.
10
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Общи празни приказки! Стилян говори некипели. Клубовете избират Изпълком и Председател, и не вижам как някой ще ми каже за кого да си дам гласа. Нито Президента на БФС нито Изпълкома могат да затворят клуба ми, нито могат да го създадат. Явно Стилян не е наясно въобще а приказва общи приказки за пред медии. Обаче лично ще повдигна въпроса за това как такива пречат на футбола. Ако има да казва нещо, има събрание. А някой знае ли, кой клуб представлява, щото не знам създал такъв. Ама иска да е шеф
9
3
 
4
 
! Отговори
Дядо Викенти 72г. преди 5 месеца
Добре де . Кой стои зад Михайлов? Съдии, запалянковци, стари колеги, полиция, милиция, жандармерия , депутати, политици, артисти, миньори....Не ми идва наум кой може да го подкрепя този самозабравил се бивш национал... Или е откаччил съвсем ....,или....наистина СТРАХ го тресе това момче....
8
2
 
6
 
! Отговори
Един Българин преди 5 месеца
4, той не е само той, но и Лечков и Костадонов и кой знае още кой е замесен в кражбите. Всички искаме футболът да търгне напред, а някои от нас се надяват новото ръководство да не катурне съвсем Левски, макар че в ръководството на Левски е същата работа като в БФС....то за това всичкият ни футбол е трагедия. Лудогорец никога няма да има почитатели, а разделението сред запалянковците на двата основни отбора не води до нищо добро.
7
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ще си тръгне,Ама Митьо няма да припари.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В БФС мирише на прокиснало ланско зеле. И трябва да се изхвърли и кацата.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Абсолютно цялото държавно финансиране трябва да бъде спряно на момента. Всички да бъдат изгонени от държавни и общински терени и сгради. Щом искат да си управляват, да си управляват, но без нашите пари.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да се задържи Михайлов още сега, докато не се направи пълен одит на БФС и не се покаже, че няма открадени пари!!!!!!!!!! Не го пускайте да изняга тоз сер-се-мин
3
1
 
7
 
! Отговори
Мичманът от небето преди 5 месеца
И ....няма коментари.Като , че ли няма запалени българи да върнат футболът по нагоре, където му е мястото в Европа и останалата част на света.
2
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Негово право е не може да дойдат 500 човека да запалят бус и той да им каже ми добре спирам си доходите?
1
2
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 5 месеца
Е нале прокурорите започнаха проверки? Или само на ужким?